ABD HİÇ BİR ZAMAN TÜRKİYE’nin STRATEJİK ORTAĞI OLMAMIŞTIR. ABD SİSTEMATİK DÜŞMANDIR * ABD Türkiye’ye vermediği silahları PYD’ye veriyor

ABD Türkiye’ye vermediği
silahları PYD’ye veriyor


ABD’nin NATO anlaşmasını bile hiçe sayarak Türkiye’ye
vermediği silahları PKK/PYD’ye verdiği ortaya çıktı.


Türkiye’nin 26 Nisan’da Suriye’nin Karaçok ve Irak’ın Sincar bölgesindeki PKK /PYD hedeflerini vurması sonrası sınırın Suriye tarafından Türkiye’ye yönelik saldırılar başladı. Türk askerini hedef alan saldırılarda kullanılan silahın Amerikan yapımı TOW füzesi olduğu ortaya çıktı.

Güvenlik kaynakları, ABD’nin PKK/PYD’yi sürekli silahlandırdığına dikkat çekerek, “PKK/ PYD’nin elinde eskiden çok az silah vardı. Son dönemde PYD ABD’nin kara gücü olduktan sonra silahları sürekli çeşitlendi. Önce gelişmiş hafif silahlar verdiler. Giderek daha gelişmiş silahlarla donattılar. Uçaklara, helikopterlere ve tanklara karşı kullanılmak üzere silah verdiler. IŞİD gerekçe gösterilse de asıl amaç IŞİD değil. Başka hesapları olduğu anlaşılıyor” dediler. ABD’nin bölgede PKK/PYD güçlerini eğittiğini 50 bin kişilik bir ordu kurmak için çalıştığını vurgulayan güvenlik kaynakları, “Şu anda PKK/PYD güçleri çoluk çocuktan oluşuyor. Bu nedenle doğrudan ABD askerleri devrede. Zamanla Barzani bölgesindeki gibi bunları düzenli ordu haline getirmeye çalışıyorlar. Kandil bölgesinden bölgeye terörist sevkiyatı yapıldığını da biliyoruz” diye konuştular.

MEHMETÇİK NATO SİLAHIYLA ŞEHİT EDİLİYOR

ABD’nin Suriye’de PKK/PYD’ye verdiği silahların bir bölümünün de Türkiye’ye sokulduğunu ifade eden güvenlik kaynakları şunları söylediler: “Son dönemde PKK’nın kullandığı gelişmiş silahların kaynağı hep Suriye. Doçkaların tamamına yakını oralardan geldi. Şimdi Türkiye’ye karşı kullanılıyor. Diğer silahlar da öyle. NATO üyesi olduğumuz halde bize verilmeyen silahlar PKK/PYD’ye veriliyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu durumun müttefikle de alakası yok. Yapılan düşmanlıktır. TSK hedef alınıyor. Mehmetçik NATO ülkesinin silahı ile şehit ediliyor.”

ABD’NİN PKK’YA VERDİĞİ SİLAHLARDAN BAZILARI

“TOW füzeleri, çoklu roket atarlar ve roket atar rampaları, 80 ve 120 mm üretimi havanlar, MK19 bomba atar, M4 Cabrine ve M16 piyade tüfekleri, Humwee tipi askeri araçlar, Cougar tipi zırhlı personel taşıyıcılar, insansiz küçük hava gözlem araçları. ABD, Türkiye’nin çeşitli kereler talep etmesine rağmen satmaya yanaşmadığı FGM-148 Javelin Anti-tank füzeleri.”

https://www.aydinlik.com.tr/turkiye/2017-mayis/turkiye-ye-vermedigi-silahlari-pyd-ye-veriyor
This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *