AKP DİYE BİR PARTİ YOK * AK Parti menfaat ilişkileri ile ayakta duran bir kuruluştur. “

HABEREyorum

Sayın Karamollaoğlu “Malumu ilan etmiş”
yani bilineni dillendirmiş:

AKP içeriden ve özellikle dışarıdan (AB, ABD;9 madde vb.) bir kaç kişi tarafından kurulmuş ve sonunda yine iç ve dış güçlerin de iradesiyle bir kişiyle özdeleştirilmiştir. Dolayısıyla “Bir kişiye mal edilen bir partinin varoluşu da o kişinin varoluşuyla eşorantılıdır”.

Yerine benzeri bir kimsenin gelmesi, getirilmesi; ki benzeri bol olmasına rağmen Özal’ın yerine dahi benzeri getirilemeyerek ANAP dağılırken, Erdoğan’in benzerini bulmak “klonlama” dışında mümkün değildir.

Şunu inanarak ve “İftiharla” söyleyebilirim ki bugün Makiavelli’ye dahi can verseniz bizimkinin eline su dökemez, yerini dolduramaz.

* * *

Özetlersek: Sayın Karamollaoğlu’nun “Menfaat ilişkileri üzerinde ayakta duran” saptaması kuşkusuzki doğrudur ama tek başına değildir: Konuyu uzatmadan kısaca betimlersek; “Dün inanarak söyleyip kitleleri de inandırarak peşine takan kişinin bugün aynı şeyin tam tersini yine aynı inandırıcılıkla söyleyip kitleleri yine inandırma yeteneği” her babayiğite vergi değildir; onun için de AKP eşittir RTE olmuştur.

Bugün iktidar partisi “Laik ve Kemalist Türkiye”yi kendi doğrultusunda ne kadar değiştirirse değiştirsin; TBMM “Ben yaptım oldu”cuların gözünde ve gönlünde ne kadar “2 Kurucu Meclis” olarak görülürse görülsün hiç biri kalıcı değil sabun köpüğü gibidir.

Ne havuzların, ne ayakkabı kutularının, ne de sadatların sedatların bunu değiştirmesi mümkün değildir.

Bu kaçınılmaz durumun/gidişatın geciktirilmesi mümkün müdür?

Olabilir ama o kadar!
Sonuç değişmez:.

“19 Mayıs 1919” da, sonuçları da kalıcıdır!

Aydoğan Kekevi 18/19.05.2018

Yeniçağ
18.05.2018

Karamollaoğlu: “AKP diye bir parti yok”

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu, “AK Parti diye bir parti yok, Tayyip Erdoğan var” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKP diye bir partinin kalmadığını savunan Karamollaoğlu, “Erdoğan olmadığı zaman AKP olgusu ortada kalmaz. AK Parti menfaat ilişkileri ile ayakta duran bir kuruluştur” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’in haberine göre Karamollaoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Politikalarını bizden ayıranlar, bizimle hiçbir alakaları kalmadığını ispat edercesine sürdürüyorlar, bugün de kararlılar. Ara sıra “Milli Görüş gömleğini giyeceğiz” deseler de, hiçbir zaman politikalarında samimiyet görmüyorum.

Cumhurbaşkanlığı tamam, Meclis’te de AK Parti’nin çoğunluğu olsun demesi, münafık demesi kendisine zarar verdi. Yani aslında hakikaten Tayyip Bey o çıkıştan endişelendi. Şimdi de endişeli. Şu anda rahat değil, Cumhurbaşkanlığı için. Millevekilliği için zaten farklı bir tablo çıkar.”

“AKP DİYE BİR ŞEY YOK”

“AK Parti çözülme sürecine girebilir. AK Parti’nin bundan sonra varlığını uzun zaman devam ettireceği kanaatinde değilim. ANAP gibi olur. Daha hızlı çözülür belki. AK Parti diye bir şey yok ki Türkiye’de, Tayyip Erdoğan var. O olmadığı zaman, onun etkisi ortadan kalktığı zaman, AK Parti olgusu ortada kalmaz. AK Parti menfaat ilişkileri ile ayakta duran bir kuruluştur. “

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/karamollaoglu-akp-diye-bir-parti-yok-192707h.htm

This entry was posted in Politika ve Gundem, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *