KÖR İNANÇLAR NELERE MAL OLUYOR * Cumhuriyetin 1950 den sonra tökezlemesi,,önce bir yadsımaya,sonra bir yargılamaya,en sonunda yermeye dönüşmüştür. Türk halkının sorunu kültürel birikimin yetersizliğidir.

Prof.Dr.Coşkun Özdemir
01 Nisan 2018

KÖR İNANÇLAR NELERE MAL OLUYOR

Atatürk düşmanlığı akıl,bilim, aydınlanma düşmanlığıdır . Yazık ki geri kafalı toprak ağaları ve politikacılar eli ile yurdumuzda oldukça yaygın hale gelmiştir. Birbiri ardı sıra onların utanç verici sözlerine tanık oluyoruz .Bir Milli Eğitim müdürünün, başları açık kızları görünce sinirleri bozulurmuş .Bir tanesi de” kadınlar yalnız sokağa çıkarsa rastladıkları her erkekle zina etmiş sayılır” buyuruyor.Cumhurbaşkanı sofrasında oturan sözde tarihçi biri de Yunan kazansaydı saltanat hilafet devam ederdi “ diyor.

Sayın okurlar gerçekten şu ileri yaşımda büyük utanç duyuyorum.Bu memleket nasıl bu hale geldi?Soruyorum ama iyi biliyorum. Çok yineledim. Atatürkten sonra halkın cumhuriyeti, aklı bilimi laikliği benimsemesini, yurdunu sevmeyi savunmayı öğrenmesini engellediler. Eğitime saldırdılar .İki aydınlanma odağını, köy enstitülerini halkevlerini kapattilar.Oy uğruna ve kör inançları için bu millete en büyük kötülükleri yaptılar en ağır darbeyi vurdular.Aslında ne tarihlerini ne dinlerini biliyorlardı. Okumamış merak etmemiş öğrenmemişlerdi. İnandıkları Allah bir mucize dahi yollamıştı. Onun değerini bilemediler.

Büyük islam ,düşünür ve filozoflarını İbni Sinayı İbn-Haldun, İbn-Rüşt . Farabiyi onların aydınlattığı meşaleyi tanımıyorlardı.Avrupa onlardan reform, Rönesans,özgür düşünce için ilham almıştı. Ama Osmanlı değil.Bugün iktidar sayesinde, çorak kültür alanını cahilane, çağ dışı inançları için çok elverişli buluyorlar.Bakınız size Türkiyenin büyük düşünür ve aydınlanmacılarından alıntılar vereceğim.Onları okumuyorsanız çok şey kaybediyorsunuz diyeceğim.

“Türkiyede geri kalmış islam dünyasına katılmaya çalışan eğilimler var.19 yüzyıl sonlarında belli olmuştu.Yüz yıl sonra ayni şey toplumun dünyayı algılamasında ciddi eksikler yaratıyor.İslamın Abbasi dönemindeki atılımını ve Avrupa rönesansını dışlayarak felsefe ,bilim,sanat ve matematikte ortaçağ düzeyinde kaldılar.Bu 17 yüzyıldan başlayarak, Avrupanın ardında kalan imparatorluğun batıncaya kadar statüsü.Dünyanın bugün ulaştığı düzeyde birikmiş bir cehalet gösterisidir.

Bugün sarfedilen en bilinçsiz sözler ,Cumhuriyet kurucularını tanımayan ve onlara suç atan,tarih bilgisinden yoksun kimselerin sözleridir.Cumhuriyetin 1950 den sonra tökezlemesi,,önce bir yadsımaya,sonra bir yargılamaya,en sonunda yermeye dönüşmüştür. Türk halkının sorunu kültürel birikimin yetersizliğidir.(DOĞAN KUBAN) Kuban çok seçkin bir düşünür .En iyi irdelemeleri yapıyor.

18 mart Üniversitesi öğretim üyesi Abdullah Akım 1924 yılında camiler kapatıldı.Çanakkale ve Bursada genel ev olarak kullanıldılar.”diyor.
Atatürk döneminde veya başka bir dönemde herhangi bir caminin genel ev yapıldığı iddiası resmi belgeli (alçakça) bir yalandır iftiradır.Bu memleketin genel ev kadınları bu kadar kindar ve nankör yobazlardan daha cesur yürekli ve çok daha namuslu olduklarını göstermişlerdir.( YILMAZ ÖZDİL) Özdil doğruları yazıyor.

Laik cumhuriyetin ciddi bir insani kazanç olduğunu anlamayan solcular yakında laik cumhuriyeti gerçekleştirmeyi gündeme alabilirlar.Altıyüz yıllık tarihinde Osmanlılar Anadoluda tek bir düşünür ,tek bir bilim adamı çıkarmamıştır.Böyle bir toplumda solcuyum ,marksistim diyenlerin laikliği anlayamayışını anlayışla karşılıyorum.Kuramsal tartışmalarla islamın bir ideoloji olarak faşizme desteğini göremeyenler Nazım Hikmetin Yaşamak Hakkı kitabını okusunlar.SIVAS bir tuzaktır.Din kabuklu faşist bir .İNSAN orada ağır bir darbe yemiştir.Bu ülkenin yarıdan fazlası desteklemiştir sıvası CENGİZ GÜNDOĞDU) Gündoğdu mutlaka okunması gerekenlerden İnsancıl dergisini çıkarıyor .Çok sayıda kitabı var.

Bu yazıda 3 aydınlanma mücadelecisinden alıntılar verdim. İyi bir düşünür Tayfun Atay’ın Yanlış Yaşam konulu yazısından alıntı yapacaktım yer kalmadı.Okunması gereken yazarlardan biri de o.Bu ülke ve halkı ile ilgili gerçeklerin yeterince konuşulup tartışılmadığını yineliyorum.Çünkü bunu çok önemli buluyorum. Kendimizi yurdumuzu halkımızı yöneticilerimi iyi tanımalıyız.Çareler , çözümler ararken bu gerçeklere çok ihtiyacımız var.

Not: Bu yazıyı yazarken Cumhurbaşkanı Erdoğanı Yeditepe Bienalini açarken yaptığı konuşmayı dinledim.Erdoğan 18 milyon km karelik bir imparatorluktan 780 bin km kareye düşüşümüzü yazıklanarak belirtiyor.Cumhuriyetin hiçbir sanat ve kültür değeri yaratmadığını tam tersine var olanları tahrip ettiğini ileri sürüyor.Sanatı kültürü yaratan biz olduk, çatlayın patlayın bakın AKM yi yıktık diyor.Cumhuriyet dönemini açıkça suçlayıcı sözcüklerle onu destekleyenleri bedeviler diye anıyor .

Osmanlı dönemini yaratmak canlandırmak gibi amaçları var .Milletçe en çok desteklenen liderin dünyası da yeterince konuşulmayan gerçeklerimizden diyorum.

This entry was posted in FAŞİZM, İrtica, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *