Kılıçdaroğlu’na açılan dava ve AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN İLE FETULLAH GÜLEN BİRLİKTELİĞİ * CHP o belgeleri mahkemeye sunacak


Erdoğan, 12 Eylül 2010 referandumunun ardından ‘Okyanus ötesine teşekkür’ etmiş ve 14 Haziran 2012 tarihinde ise 10. Türkçe Olimpiyatlarının kapanış törenine katılarak yaptığı konuşmada ise Fethullah Gülen’e seslenerek ‘Dön artık bitsin bu gurbet’ demişti.

Erdoğan’ın sözlerinin aksine, toplumdaki tüm itirazlara rağmen 12 Eylül 2010’da yapılan Anayasa referandumuyla HSYK yapısı tamamen değiştirilerek yargı Gülen Cemaati’nin himayesine verilmişti. Erdoğan, referandumun ardından yaptığı balkon konuşmasında “Okyanus ötesinden bu sürece destek veren tüm kardeşlerimi kutluyorum” demişti.

Dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, 2012 yılında Türkçe Olimpiyatları’nın kapanış finalinde yaptığı konuşmada Fethullah Gülen’e “Ülkeye dön” çağrısını şu ifadelerle yapmıştı: “Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Diyoruz ki, bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz.”

***

2011 Genel seçimleri öncesi MHP’ye seks kasetleri ile bir operasyon yapıldı. Bahçeli’nin hedefinde okyanus ötesi (Fethullah Gülen) vardı. Ama yanıt Erdoğan’dan geliyordu.

Tarih. 14 Mayıs 2011

“MHP’nin bir defa Hocaefendi’ye saldırısı gerçekten bana göre ihanet derecesindedir. Çok çirkin bir şey. Hocaefendi işi gücü bırakmış da Bahçeli ile mi uğraşacak? Bir defa onun bulunduğu makam, meşgalesi böyle bir şeye müsaade etmez. Çok çirkin, çok ayıp. Ben bunu ihanet derecesinde kınıyorum. Burada Bahçeli’nin kendisini çek etmesi, kendiyle uğraşması lazım. Ben inanıyorum ki aklıselim sahibi ülkücü kardeşlerim de bunun bu yaptıklarından ciddi manada rahatsızlar. Böyle bir yaklaşım olmaz”

Tarih 15 Haziran 2012

10. Türkçe Olimpiyatlarında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan “Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içiresinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onun içinde biz garipliğe tahammül edemeyiz. Bu sıla hasreti bitmelidir. Bitsin istiyoruz. Doğrusu ben şu anki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim”

Tarih 25 Aralık 2012

Tayyip Erdoğan Samanyolu’nun 20. Yılı kutlamalarında Fethullah Gülen’in şiirlerinden oluşan ‘Kırık Mızrap’ konserine mesaj gönderdi:

“Bu vesileyle etkinlik kapsamında muhterem Fethullah Gülen’in gönül yolculuğunu anlatan Kırık Mızrap eserinin güzide sanatçılarımız tarafından musiki eşliğinde yorumlanacak olmasını da heyecan verici bulduğumu ifade etmek isterim. Muhterem Fethullah Gülen’e gönül telinden süzerek inşa ettiği tüm o mısralar için; o mısraları musiki ile buluşturarak farklı bir güzellik katan sanatçılarımıza da emekleri için ayrıca teşekkür ediyor, ellerine, dillerine, gönüllerine sağlık diyorum”

Tarih 22 Mayıs 2013

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ABD temasları esnasında kendisinin de Fethullah Gülen’e ziyaret yaptığını açıkladı. TRT’den yayınlanan bu röportajda Bülent Arınç “Başbakan bizden ‘sevgilerimi iletin, bir emri olur mu, tavsiyeleri olur mu’ öğren dedi. 3 saate yakın birlikte olduk” dedi. Arınç’ın açıklmaları şöyleydi;

Sayın Başbakanımıza da gitmeden önce konuyu açtım, ‘fırsat bulursam böyle bir ziyaret yapmak istiyorum. İzin verir misiniz, uygun görür müsünüz ‘ dedim. Çok memnun oldu. Hatta ‘keşke bizim için de mümkün olsa, biz de görüşebilsek’ dedi. Ama programları çok yoğundu. Bu programlardan fırsat bulup da böyle bir mesafeli ziyaret olabilir miydi O, pek ihtimal vermedi. Ama ‘selamlarımızı, sevgilerimizi götürürsünüz. Özellikle birinci gün boş olacak. Mümkünse 15’inde bu ziyareti yapabilirsiniz’ demişti. Biz 15’inde oradaydık eşimle birlikte. Bizi aldılar dostlarımız, arkadaşlarımız, Hoca Efendi’yi bulunduğu yerde ziyarete götürdüler.

Başbakan Erdoğan da selamlarını, sevgilerini, iyi dileklerini iletmesini istedi. (Bizden bir emirleri olur mu bir tavsiyeleri olur mu Onu da öğren) dedi. Şüphesiz, son zamanlarda çok fazlasıyla speküle edilmiş, bazı konular üzerinde yazılıyor, çiziliyor. Bunları belki kendisine birinci ağızdan sormak, o konularda bir önerisi bir tavsiyesi varsa, veya bizim farkında olmadığımız herhangi bir yanlışımız varsa bu konularda da bizi aydınlatmasını rica etmekti

Tarih 24 Ekim 2013

Fethullah Gülen tansiyona bağlı ritm bozukluğu sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Tayyip Erdoğan Fethullah Gülen’i aradı. 28 Ekim 2013’te Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinin ayrıntılarını yazdı. Kendisine geçmiş olsun telefonu açan Erdoğan ile görüşen Gülen, Başbakan Erdoğan’a övgü dolu sözler söylüyor. Ekrem Dumanlı’nın yazısından bir kısım:

“İnsanın içi burkuluyor, boğazı düğümleniyor böyle durumlarda. (…) Neyse ki hastaneden müspet haberler geliyor, “Durumu kontrol altında” deniyor. Kaygıları gidermek mümkün değil yine de. Arayan arayana. Merak, endişe, ıstırap…İlk arayanlardan biri Başbakan Tayyip Erdoğan’dı. Zarif bir ses tonuyla ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Hocaefendi de aynı zarafetle Sayın Başbakan’ın hatırını sordu, “Zahmet buyurdunuz…” dedi. Söz sırası dualaşmaya gelmişti. İkisi de hem dua istedi birbirinden, hem dua ettiler birbirlerine. Görülmeye, duyulmaya, düşünmeye değer bir tabloydu. Uzaktan bu manzarayı izleyebilseydiniz, eminim, “Yahu işgüzarlar! Artık aradan çekilin ki fitne ateşi sönsün!” diyecektiniz. Öyle samimi, öyle halisane bir iletişim vardı ortada…

Görüşme bitince Hocaefendi, “Sesi çok güzel geliyordu…” dedi. O sesteki duruluk ve içtenliği birkaç kez anlattı arkadaşlarına. Sonra dua etti bol bol”

http://gazeteport.com/2016/nasil-tavir-tayyip-erdogan-78398/

CHP o belgeleri mahkemeye sunacak

CHP, Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ’nün siyasi ayağı sensin” sözleri üzerine Erdoğan’ın açtığı tazminat davasına hazırlanıyor.

MAHMUT LICALI – CUMHURİYET – CHP Meclis Komisyonu’nun raporuna koymadığı FETÖ ile AKP yöneticilerinin ilişkilerini anlattığı 71 sayfalık belgeleri mahkemeye delil olarak sunacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı 250 bin TL tutarındaki tazminat davasına konu olan “FETÖ’nün siyasi ayağı” hakkında, CHP daha önce TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’nun raporuna 71 sayfadan oluşan belgeyle yanıt vermişti. Erdoğan’ın dava açması üzerine mahkemeye de sunulması beklenen belgede, AKP yöneticilerinin FETÖ ile olan ilişkileri, video kayıtları, fotoğraflar, gazete küpürleri, sosyal medya paylaşımlarıyla tek tek anlatılıyor. Söz konusu belge, AKP içinde rahatsızlık yaratınca önce komisyon raporundan çıkarılmış, ardından da komisyon raporunun basımı durdurulmuştu.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında “FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanı koltuğunu işgal eden zattır. Versin mahkemeye, ispat edeceğim” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu hakkında 250 bin TL tutarında manevi tazminat davası açtı. Dava, “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmalarını tekrar gündeme getirdi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bütün siyasi partilerin desteğiyle kurulan TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’nun rapor yazım aşamasında “FETÖ’nün siyasi ayağı” konusunda AKP ile CHP arasında sert tartışmalar yaşanmış, komisyon raporuna muhalefete haber verilmeden AKP tarafından eklenen bölümlerde “CHP’nin FETÖ’yle aynı amaç birliği içinde olduğu” suçlaması yapılmıştı. Bunun üzerine CHP komisyona 71 sayfadan oluşan ek bir şerh vererek pek çok belgeyle AKP ile FETÖ arasındaki ilişkiyi gözler önüne sermişti.

Ancak ek şerh, komisyon raporunun basımı sırasında korsan bir şekilde rapordan çıkarıldı; bu anlaşılınca da görüşmelerin ardından basımı durduruldu. Çalışma süresinin bitmesinin üzerinden yaklaşık 16 ay geçmesine karşın bugün TBMM’nin resmi kayıtlarında Darbe Araştırma Komisyonu hala çalışıyor görünüyor.

‘Kardeşlik’ belgesi
CHP’nin komisyona verdiği “AKP-FETÖ kardeşliği” başlıklı raporda pek çok belge ve kayıt bulunuyor. Söz konusu video kayıtlarından bazıları şöyle:

Erdoğan’ın FETÖ liderini yurda çağırdığı ve ‘Bu sıla hasret artık bitsin’ dediği kayıt, Erdoğan’ın Hakan Şükür’ün nikahını kıyması ve nikah sahibinin Gülen olmasına ilişkin kayıt, Erdoğan’ın 2010 referandum sonuçları için okyanus ötesine teşekkür ettiği kayıt, Erdoğan’ın övgü ve teşvik dolu TUSKON konuşmalarına ilişkin kayıt, Bekir Bozdağ’ın Türkçe olimpiyatlarında “Muhterem Fetullah Gülen hoca efendimize Antalya’da gönül dolusu selamlar” dediği kayıt, Bekir Bozdağ’ın TBMM Genel Kurulu’nda “Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir” dediği kayıt, Bekir Bozdağ’ın “Poliste, yargıda cemaat yapılanması” için “Öyle bir şey olabilir mi? dediği kayıt, Binali Yıldırım’ın Türkçe olimpiyatlarına Gülen’in şiirini okuduğu kayıt, Bülent Arınç’ın “Hoca efendi bence siyaset üstü bir insan, bizden daha iyi görebiliyor” dediği kayıt, Hüseyin Çelik’in “Cemaat devlete sızmıştır… Kargalar güler” dediği kayıt.

‘Gülen’i AKP kurtardı’
Belgeler arasında bazı gazetelerin FETÖ ile AKP arasında başlayan gerilim öncesi yaptığı haberlere de yer verildi. Bu kapsamda, Yeni Akit gazetesinin 29 Kasım 2013 tarihli birinci sayfasına yer verilerek, “2000 yılında 10 yıl hapis talebiyle DGM’de yargılanan Fethullah Hocaefendi; 2006 yılında AK Parti hükümetinin Terörle Mücadele Kanunu’nda yaptığı değişiklikle beraat etti” ifadelerinin yer aldığı “Gülen’i AK Parti kurtardı” başlıklı manşeti bulunuyor. Gülen’in Erdoğan’ın geçirdiği sağlık sorunu nedeniyle gazetelere verdiği Geçmiş olsun ilanına da yer verildi.

Belgelerde 24 Kasım 2013 tarihli Star, Sabah, Akşam, Yeni Şafak, Yeni Akit ve Milliyet gazetelerinin manşetlerinde yer alan Erdoğan’ın “Cemaat ne istedi de ben geri gönderdim” açıklaması da bulunuyor. Numan Kurtulmuş’un “FETÖ’nün iktidar partisinde olmamasının düşünülemeyeceği”, Bekir Bozdağ’ın “CHP’si anlattı, başkası anlattı. Biz bunlara inanmadık” açıklaması da yer buldu. Belgelerde, Erdoğan ile Gülen’in yan yana olduğu 7 farklı fotoğrafın yanı sıra, Erdoğan’ın Gülen’le birlikte katıldığı açılışlara ilişkin iki farklı fotoğrafa yer verildi. AKP’li Burhan Kuzu’nun Gülen ile el sıkıştığı ve aynı masada yemek yediği fotoğraflar, Türkçe olimpiyatları için bastırılan hatıra paraya ilişkin fotoğraflar da belgeler arasında yer aldı. Belgeler arasında FETÖ lideri Gülen’i Pensilvanya’ya giderek ziyaret eden AKP milletvekillerinin fotoğrafları da bulunuyor.

Kılıçdaroğlu kendini Bahçeli’nin bu görüntüsüyle savunacak

http://www.gercekgundem.com/siyaset/7795/kilicdaroglu-kendini-bahcelinin-bu-goruntusuyle-savunacak
This entry was posted in Fetullah Gülen, İrtica, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, SİYASİ TARİH, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *