Dünya sıralamasında zaten diplerde olan Eğitim cendere altında Tartışma yaratan müfredat dış basında: Cihat in, evrim out

Tartışma yaratan müfredat dış basında:
Cihat in, evrim out

Türkiye’de tartışma yaratan okul müfredatındaki değişiklikler, yabancı medyanın da dikkatini çekiyor. New York Times gazetesi, Türkiye’nin yeni müfredatında ”Atatürk, Darwin ve Cihat” konularında yapılan değişikliklere dikkat çekerken, BBC News ”Cihat in, Evrim out” sözlerini kullandı.

New York Times gazetesi, Türkiye’deki okul müfredatına ilişkin gelişmeleri irdelediği haberinde “uzun bir süre kutuplaşmış” bir ülke olarak nitelediği Türkiye’de müfredat değişikliklerini eleştirenlerin “hükümetçe 170’ten fazla müfredat konusunun değiştirilmesinin ülkenin zaten kırılgan olan laiklik geleneğine doğrudan bir saldırı oluşturduğu” tepkilerini yansıtıyor.

Hükümetin müfredattaki değişikliklerin “gerekli” olduğunu vurguladığı belirtilen haberde, “değişikliklerin Atatürk’ün modern Türkiye’ye katkısını hafifsediğini söyleyen laik kesimi çok kızdırdığı” da vurgulandı.

Müfredat değişikliklerinin Türkiye ile Batılı müttefikleri arasındaki ilişkilerde ”gergin” bir döneme denk geldiğini belirten gazete, ”uzun bir süre hem laik hem de dindar öğrencilere laik bir öğrenim sağlayan Türkiye’nin eğitim sistemi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hükümetçe büyüteç altına alındı” yorumunu yaptı.

This entry was posted in DİN-İNANÇ, EĞİTİM, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *