ENSAR * İyiler cezalandırılıyor, kötüler ödüllendiriliyor. * Ensar Vakfı’nda çocuklara istismar, görevi suistimal edenlere terfi

İyiler cezalandırılıyor, kötüler ödüllendiriliyor.

Ülkemizde AKP ile öyle bir yönetim sistemi kurgulandı ki; Amaçları ağacı, dereyi, soluduğu havayı, ormanı, hayvanları, ülkenin varlıklarını, gününü, geleceğini korumaya çabalayan, köylüler, tarım yapanlar, emekliler, yaşlılar, aydınlar, yazarlar, çizerler, “sudan nedenlerle” tutuklanırken, güvenlik güçleri tarafından darp edilirken, emekli amiraller Montrö’yü korudukları, irticaya karşı çıktıkları için sorgulanırken, İBB başkanı ellerini arkaya bağladı diye v.b nedenlerle baskıcı davalarla  uğraşırken 2016 yılında AKP’nin kalelerinden olan ENSAR VAKFINDA aslında sayısının 100 civarında olduğu yazılan 45 çocuğa tecavüz eden  müdürlerin  terfi ettirildiği haberi yayımlandı. İyiler cezalandırılıyor, kötüler ödüllendiriliyor.
Bu haberi ve 2016 yılında ENSAR VAKFINDA olan tecavüzlerin haberini aşağıda paylaşıyorum.
Naci Kaptan – 28.05.2021

Ensar Vakfı’nda çocuklara istismar,
görevi suistimal edenlere terfi

Karaman’da 2016 yılında, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) ile bağlantılı olduğu söylenen yurtlarda kalan 45 çocuk onlardan sorumlu olan bir öğretmen tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Olay bir çocuğun yaşadıklarını bir psikoloğa anlatması ve psikoloğun konuyu yetkililere bildirmesiyle ortaya çıktı.
İstismarın duyulmasının ardından, cinsel istismara mağruz bırakan sanık Muharrem Büyüktürk Ağır tutuklanarak, 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
MÜDÜRLERE TERFİ
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, ”Tecavüzcü öğretmenle yurtlarda fotoğraflar çektiren, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müşavirliğine atanmış. Hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor! O dönem bu yurtların denetlenmesinden sorumlu olan Karaman Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü Ahmet Bayır da bugün Ankara Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yürütüyor. Görevlerini suistimal ederek 45 çocuğumuzun taciz ve tecavüze maruz kalmasına göz yuman kamu görevlilerine ödüllendirme gibi görevlendirmeler yapılmış” dedi.
‘SUÇ ORTAĞIDIRLAR’
Yaşanan duruma tepki gösteren Kaya, ”Kadına ve çocuğa yönelik her türlü sorgulamanın önünü kesenler yaşananların da sorumlusudur. Türkiye’nin dört bir yanında cemaat, tarikat ve bunlara bağlı vakıfların kaçak yurtlarına göz yumanlar, izin verenler çocuklarımıza taciz ve tecavüzün suç ortağıdırlar. Bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesini bir kararnameyle kaldırdığını ilan eden anlayış; kadına ve çocuğa karşı işlenen tecavüzden de, şiddetten de sorumludur” açıklamasını yaptı.

Naci Kaptan – 08.04.2016
ENSAR VAKFI ve KAİMDER * DİN VE KURAN KURSLARI * YASAL OLMAYAN YURT VE EVLERE DİN EĞİTİMİ ALMALARI İÇİN GÖNDERİLEN ÇOCUKLAR TECAVÜZ VE CİNSEL İSTİSMARA UĞRUYOR.
ÇOCUKLARINI DİNİ VAKIF , DERNEK VE KURAN KURSLARINA  GÖNDEREN ANA VE BABALARA UYARIDIR.
ÇOCUKLARINIZ DEVLET DENETİMİNDE OLMAYAN YURTLARDA ,  EVLERDE , KURAN KURSLARINDA KORUMASIZ VE  CİNSEL İSTİSMARA , TECAVÜZE AÇIKTIR…

Kuran kursu binasının karanlık ve rutubet kokulu loş odalarından ürkek çocuk sesleri geliyordu. Akşam olmuş ,namaz kılınmıştı. Karanlık yüzlü sakallı hoca efendi aksak ayağını sürüyerek çocuklara bağırdı ” Herkes elini ayağını yıkayıp doğru yatmaya , gürültü edeni, konuşanı sopalarım ” …. Çocuklar sessizce yataklarına yöneldiler, aksak hocadan çok korkuyorlardı …Hoca odaları tek tek dolaşarak ışıkları söndürdü . Son odaya geldiğinde gözlerinde şeytani bir ışık parladı uzun zamandır göz koyduğu Recep’e seslendi ; ” Sen yatma işlerimiz var ” Recep korkudan dondu kaldı . Çocuklar arasında konuşulmaktan kaçınılan O pis olayın başına geleceğini anlamıştı……


Son zamanlarda dini vakıflarda, kuran kurslarında çocuklara cinsel taciz haberleri basında çok yer almaya başladı. AKP’nin eğitim politikaları çağdaş eğitimden uzaklaşarak özellikle kız çocuklarının DİN ve Ahlak öğretmenleri tarafından giyimleri ve mezhep farklılığı nedeniyle ağır baskı altına alındığı cinsel tacize uğradığı ve okullarda kız ve erkeklerin biribirinden ayrılmaya zorlandığı bu süreç içinde çocuklara yapılan cinsel tacizlerin DİN EĞİTİMİ almış kişiler tarafından yapılıyor olması üzücü ve düşündürücüdür.
Konu AKP iktidarı zamanında Devlet denetiminde olmayan yatılı yatısız din ve kuran kursu eğitimi veren , sayısı bilinmeyen yurt ve binalarda öğretmen formasyonu olmayan sözde din adamlarının cehaletine terk edilen çocukların maruz kaldığı cinsel tacizler ve tecavüzlerdir. Dindar görünümlü siyasetçiler ilköğretim döneminde bulunan çocukları cahiliye evlerinde  pedofoli düşkünü imam ve hocalara teslim etmişlerdir. Her türlü denetimden uzak hatta kayıtları bile bulunmayan bu yurt ve evlerde küçücük çocuklar tecavüze uğrarken sözde dindar ve sözde ahlaklı siyasetçiler çocukları değil , çocukların tecavüze uğradığı vakıf ve kurumları korumaktadırlar !!!
AKP iktidarı aslında kaybetmiş olduğu itibarını korumak için kendi kurdukları vakıflarda meydana gelen tecavüz olaylarını görmezden gelmektedir.Cumhurbaşkanı , başbakan başta olmak üzere tüm AKP’li bakanlar ve milletvekilleri deve kuşu misali kafalarını  kuma gömmüşlerdir.
En ayıplı davranışı ise,kendisi de bir ana! olan Aileden sorumlu bakan hanım göstermiş ve “BİR KERE OLMUŞ BİR OLAY İÇİN ENSAR VAKFI KARALANIR MI ”  diyerek akıl almaz bir açıklamada bulunmuştur. Bakan hanım aynı sözü kendi çocukları / yakınları için sarfedebilir mi ?
Bakan hanıma hatırlatmak gerektir ; Bu tecavüz olayı bir kez olmamış 45 ayrı çocuk değişik tarihlerde YASAL OLMAYAN ENSAR VAKFI / KAİMDER ev ve yurtlarında istismar ve tacavüze uğramışlardır.

Ensar Vakfının tecavüz ve cinsel istismar konusunda sicili bozuktur. Hatırlatalım ;
VATAN Gazetesi / 09 Ağustos 2008 Cumartesi
Kuran kursunda tecavüz şoku
“Ensar Vakfı Çorum Şubesi başkanı 2 kız öğrenciye tecavüz suçundan tutuklandı
Çorum Ensar Vakfı Şube Başkanı 52 yaşındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Z.İ.’nin cinsel istismar suçundan tutuklanmasına neden olan 21 yaşındaki Ö.Y. ortadan kayboldu. Öğretmenden şikayetçi olan baba ifadesinde, “Büyük kızıma tecavüz etti, küçük kızıma da elle tacizde bulundu” dedi. Din öğretmeni, baba ve 15 yaşındaki kızı E.Y.’nin ifadesi doğrultusunda cezaevine konurken, mağdur olan 21 yaşındaki kız bu konuda şikayette bulunmadı.” http://www.gazetevatan.com/kuran-kursunda-tecavuz-soku-192794-gundem/
KURAN KURSLARINDA TECAVÜZ OLAYLARI
Cemaatler, vakıflar, dinci dernekler, dergahlar, kurslar, fetvalar, zikirler, tespihler, cübbeler, külahlar…Ve eğitimleri, kariyerleri, vasıfları din baronları tarafından belirlenen “hoca” görünümlü, uygarlığı reddeden görevlilerin elinde on binlerce çocuk neticede…Sloganları “Gençler namaza koşuyor” derken…45 erkek çocuğa tecavüz etmişler… İyi mi?..
* 14 yaşında Kuran kursunda tecavüz!
Kuran Kursu’nda hocası tecavüz etti, bakanlık davaya müdahil oldu. Fakat avukatlar 14 yaşındaki çocuğu ortada bıraktı. Midyat’ta 14 yaşındaki lise öğrencisi A.’nın kaldığı özel öğrenci yurdunda hocası tarafından dört kez tecavüze uğradı.Hocası porno film izletti ve tecavüz etti. (İnternethaber.com  08/07/2013 )
* Kaçak Kuran kursunda 4 yaşındaki erkek çocuğa tecavüz!
İSTANBUL Ümraniye’de bir apartmanın zemin katında kaçak olarak açılan Kuran kursunda eğitmenlik yapan ‘Rabbani’ lakaplı 17 yaşındaki Y.Y., 4 yaşındaki kursiyer erkek çocuğuna tecavüz etti. Çocukların cezalandırılması için soğuk tutulan odada gerçekleşen tecavüzü, oğlunu almaya gelen annenin dikkati ortaya çıkardı(HaberTürk 20 Ağustos 2009)
* Kuran kursunda 2 kız çocuğunu taciz eden imama 23,5 yıl hapis
Diyarbakır’da Kuran kursuna katılan 2 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan imam 23,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan 41 yaşındaki imam hakkında yakalama kararı çıkarıldı.(Milliyet 24.06.2014)
* Kuran kursunda tecavüze 24 yıl hapis
Sinop’un Gerze ilçesinde 4 erkek çocuğa cinsel taciz ve tecavüzden yargılanan Rafet Ermiş isimli dernek başkanı 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.(Cumhuriyet  07 Ocak 2016 )
Daha bunlar gibi onlarca örnek yazabilirim. Ayrıca İmam Hatip okullarında kız çocuklarına  özellikle Din ve Ahlak öğretmenleri tarafından yapılmış olan cinsel çağrışımlı taciz ve baskıları da yazmadım.
AKP İKTİDARI AHLAK VE FAZİLET KAVRAMLARINI UNUTTU !!!
SİYASİ VARLIKLARININ DEVAMI İÇİN , İKBAL UĞRUNA KENDİ YURTLARINDA ÇOCUKLARA YAPILAN TECAVÜZLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR .
“Ahlaksızlığa bir kerelik denir mi? Bunları kesinlikle değiştireceğiz. Ahlak, bütün inançların ortak temelidir. Ahlaksızlığı kural haline getirirseniz bu inancı yıkmış olursunuz. Bir ilimizde küçük çocuklar belli evlere toplanıyor. Soruyorlar çocukları nereye teslim ettiniz? Ensara verdik diyorlar. Ensar kim vakıf. Bu vakfın çocukları bir odada, dairede toplama yetkileri var mı? böyle bir yetkileri yok. Bu ülkenin polisi, savcısı neden bunlara izin veriyor? Sosyal devlet, bütün çocukları korumak zorunda olan devlettir.” (K.Kılıçdaroğlu)
Ensar Vakfı’nın sorumluluğuna DİN EĞİTİMİ için verilmiş olan çocuklara tecavüzü görmezden gelen tüm sorumluları ve siyasetçileri kınıyorum. Tecavüz için tek kelime etmeyen, TBMM’de soruşturma açılmasını engelleyen AKP milletvekilleri ve Aileden sorum(SUZ) bakan ve milletvekilleri acaba empati yapmayı bilirler mi ?
Ya kendi çocukları tecavüze uğrarsa ne yaparlar ?
Örneğin BİR KEREDEN BİR ŞEY ÇIKMAZ derler mi ?

Naci Kaptan – 08.04.2016
This entry was posted in DİN-İNANÇ, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, SİYASAL İSLAM, TARİKAT VE CEMAATLAR, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *