Eşlerden birinin başı açık diğeri türbanlı!

Necati Doğru
necatidogru@sozcum.com
19 Haziran 2014
Sözcü

Eşlerden birinin başı açık diğeri türbanlı!

“Her işte bir hayır vardır” derler. Bundan da bir hayır çıkabilir. En azından yüzde 99’unun Müslüman kabul edildiği toplumumuzda “Kuran-ı Kerim’i kim doğru olarak okuyabiliyor ve doğru anlayabiliyor” sorusu netleşebilir.

Eşlerden birinin başı açık.
Diğeri türbanlı.
İkisinin de eşi Arapça biliyor.
İkisinin de eşi Kuran-ı Kerim’i indirildiği dilden yani Arapça’dan okuyabiliyor.
İkisi de samimi Müslüman.
İkisi de mücahid-i İslam.
İkisi de siyasi Müslüman.
İkisi de 52 gün sonra (10 Ağustos) yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde halktan oy isteyecekler.

* * * *

Anladınız!
Laf hayırlı noktaya geliyor.
CHP ile MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun eşinin başı açık. Onun karşısında büyük ihtimalle adaylığını ay sonunda açıklayacak olan Tayyip Erdoğan’ın eşinin ise başı türbanlı. Tayyip Erdoğan vazgeçerse yerine aday yapılacak Abdullah Gül‘ün eşinin de başı türbanlı.

Bu fark neden?
Hangi eş Kuran yolunda?
Yakında cumhurbaşkanı seçim propagandası başlayacak. Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu, kürsülere, otobüslerin üstüne çıkacaklar. Yanlarında eşleri de olacak.
Bir eşin başı açık.
Diğer eş türbanlı.

Tayyip Erdoğan, otobüsün üstünden; “Yaa… Ekmeleddin yaaa… Sen kimsin yaa… Daha okuduğun Kuran-ı Kerim’i bile anlamamışsın… Yanındaki eşini başı açık gezdiriyorsun…” diye kükreyip, oy toplamaya oynayabilir. Aynı anda eşinin Kuran-ı Kerim bilgisinden toplu iğne başı kadar olsa bile şüphesi bulunmayan Emine Erdoğan da kürsüde konuşmakta olan Tayyip Erdoğan’ı başıyla onaylayabilir ve konuşmayı alkışlayabilir.

* * * *

Kurgu yazı bu!
Kurguluyorum.
Ancak gerçekçiyim.
Aynı anda şimdiki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile başı türbanlı eşi Hayrünnisa Gül, Tayyip Erdoğan’ın “Yaa… Ekmeleddin yaaa… Sen kimsin yaa… Daha okuduğun Kuran-ı Kerim’i bile anlamamışsın…” diye bağırmakta olan konuşmasını evlerinde TV’den canlı yayında dinliyor olabilirler.
Bu sahne gerçek olabilir.
Ve Hayrünnisa Gül, eşine dönebilir; “Abdullah… Acaba biz mi hata ediyoruz… Yoksa Ekmeleddin Bey’ler mi? Sen din alimi değilsin ama Arabistan’da 8 yıl kaldın, Arapça’yı iyi bilirsin… Ekmeleddin Bey ise Kahre’de doğmuş Arapça’yı Türkçe’den iyi biliyor… Babası da din alimi… Onlar mı Kuran-ı Kerim’i okuyup anlayamadılar yoksa biz mi? Niçin Ekmeleddin Bey’in eşinin başı açık da benimki türbanlı?” diye sorabilir.

* * * *

Bu soruyu halk da sorabilir.
Nihayet oyu halk verecek.
Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan mı “Kuran-ı Kerim’in örtünmeyle ilgili ayetini” okuyup anlayamıyor yoksa Ekmeleddin İhsanoğlu ile eşi Füsun İhsanoğlu mu?
Seçimden hayır çıkacak.
Biz vatandaşlar öğreneceğiz.

Bütün göstergeler; Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Arapça’yı okumada, yazmada ve konuşmada Tayyip Erdoğan’dan daha iyi bildiğini gösteriyor. Ancak yine de nefesi keskinler; “neden eşlerden birinin başı açık diğeri türbanlı” sorusundan hareketle “hangi adayın okuduğu Kuran-ı yanlış anladığını” bulup çıkarma imkanına kavuştular.

10 Ağustos seçimi.
Hayırlara vesile!

This entry was posted in NECATİ DOĞRU YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *