YOLSUZLUKLAR TARİHİNE NOT DÜŞMEK * TMSF * NURETTİN CANİKLİ * 600 ŞİRKET NASIL BUHARLAŞTIRILDI? * Bölüm 6

YOLSUZLUKLAR TARİHİNE NOT DÜŞMEK * TMSF * NURETTİN CANİKLİ * 600 ŞİRKET NASIL BUHARLAŞTIRILDI? * Bölüm 6

Naci Kaptan – 20 Eylül

Değerli okur,
Blog’da bulunan yazıların okunma istatistikleri otomatik olarak kayda alınıyor. Şu anda okumakta olduğunuz ve çok önemli olan bu yolsuzluk yazısının 1. bölümü sadece 23 kez okunmuş. 2016 yılında yayınlanan OSMANLI’da OĞLANCILIK, sefih ve AHLAKSIZ YAŞAMIN SIRLARI https://nacikaptan.com/?p=35189 başlıklı yazı ise günümüze kadar 30.866 kez okunmuş. Ortalama olarak ayda 488 kez, günde 14 kez okunmuş.  Bu yolsuzluk yazısı günde ancak 1 okuyucuya ulaşmış!!!
Gönül isterdi ki günümüzde devletin nasıl soyulduğunu belgelerle anlatan yazı dizisi ve benzerleri daha çok okunsun. Bu durum toplumun, gündemden, yolsuzluklardan çok yorulduğunu ve ne yazık ki kanıksadığını göstermekle birlikte görünen odur ki içinde cinsellik ögesi barındıran yazılar daha çok ilgi çekiyor.

Bağlantılı yazılar;
BÖLÜM 1 – https://nacikaptan.com/?p=101483
BÖLÜM 2 – https://nacikaptan.com/?p=101562
BÖLÜM 3 – https://nacikaptan.com/?p=101786
BÖLÜM 4 – https://nacikaptan.com/?p=101829
BÖLÜM 5 – https://nacikaptan.com/?p=102028
BÖLÜM 6 – https://nacikaptan.com/?p=102458

TÜRKİYE’DE SİYASETÇİ, İŞ ADAMI, MAFYA ÜÇGENİNDE
DEVLETTEN SENEDE EN AZ 4 MİLYAR DOLAR ÇALINIYOR 
Uluslararası Şeffaflık Örgütü, 2021 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi’ni yayımladı. Türkiye son 10 yılda en çok puan kaybeden ülkeler arasında yer alarak 38 puanla 180 ülke arasında 96. sıraya düştü.
Dünya genelinde yolsuzluğun küresel gayri safi milli hasılanın en az yüzde 5’ine denk geldiğine yönelik araştırmalar mevcut. Peki yolsuzluğun varlığı Türkiye ekonomisi ve Hazine açısından nelere mal oluyor? Bu kadar büyük para kimin/kimlerin kasasına akıyor.
Türkiye’nin geçen seneki GSYİH’sinin 720 milyar dolar civarında olduğu düşünüldüğünde bu YOLSUZLUKLAR rakamının YILDA en az  4 milyar dolara karşılık geldiğini söylüyor. 4 milyar dolar; eğitime, sağlığa, barınmaya, okula, ihtiyacı olan kişilerin sosyal yardımına harcanabilecek iken yanlış ellere, gizli işlemlere, karanlık birtakım faaliyetlere, yolsuzluklara rüşvet olarak gidiyor. Senede yaklaşık 4 milyar doların yok edilebilmesi için denetim kurumlarının, denet uzmanlarının, müfettişliklerin işlevsiz kılınması gerekli idi. AKP iktidarı bu denetim kurumlarını kaldırdı veya işlevsiz duruma getirdi. Sayıştay’ın senelik raporlarını kararttı, meclise gelmesini önledi. Erdoğan ve AKP böylece yapılacak olan yolsuzlukları daha baştan kararttı ve görünmez olmalarını sağladı. Sıra ülkeyi soymaya geldi…

SORUYORUZ – DİYOR Kİ;
128 Milyar nerede?  = Ezan susmaz…
KPPS sınavında soruları kim/ler çaldı? = Bayrak inmez…
Man Adası / Malta Adası belgeleri? = Allahuekber…
SPK yolsuzlukları? = Fetöcü…
Çok ama çok pişkin ve yüzsüzler…

GELELİM CANİKLİ, TMSF YOLSUZLUKLARINA
TMSF kayyumuna ‘Canikli’ affı
25/06/2022 tarihinde gazeteler aşağıdaki haber düştü. Çıkartılan bir kanun ile TMSF tarafından el konularak soyulan şirketlere atanmış olan KAYYUMLAR HAKKINDA HUKUKİ, MALİ, CEZAİ SORUMLULUKLAR kaldırılıyordu. Böylece soygunlar, hortumlamalar, devlete ve şirket sahiplerine ait mal ve mülkler, paraları çalmanın bir cezası olmayacaktı. Devletin Malı Deniz’di!!!
AK Partili Canikli’nin Aydınlı, Koza ve Boydak Holding’e akrabalarını atadığı iddia edilirken, 26 Mayıs 2022 tarihinde yürürlüğe giren 7407 Sayılı Kanuna dikkat çeken Prof. Dr. İzzet Özgenç, “Olağanüstü hal sürecinde el konulan şirketleri yönetmek üzere TMSF tarafından görevlendirilen kişilerin hukukî, malî ve cezaî sorumlulukları kaldırılmıştır” dedi.
Giresun’da araba çarpması sonucu hayatını kaybettiği belirtilen Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili iddiaları gündeme getiren gazeteci Metin Cihan, önceki hafta eski AK Partili Nurettin Canikli’nin olduğunu söylediği şirketler hakkında çarpıcı iddiaları gündeme getirmişti.
Sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşım yapan Cihan, Canikli’nin Hazine ve Maliye Bakanı olduğu dönemde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Akın Çorap şirketinin başına danışmanını atadığını ileri sürmüştü. Canikli’nin TMSF’nin el koyduğu başka şirketlere de atadığı yakınlarının aynı zamanda kendi şirketlerini de yönettiğini iddia eden Cihan, şirketlerin içinin boşaltıldığını da ileri sürmüştü.
Cihan’ın ardından geçmişte AK Parti’ye ceza kanunlarının hazırlanmasında öncülük eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık görüşlerine başvurmasıyla bilinen Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç, 26 Mayıs’ta yürürlüğe giren bir kanuna dikkat çekti. 26 Mayıs 2022 tarihli 7407 Sayılı Kanuna dikkat çeken Özgenç, “Olağanüstü hal sürecinde el konulan şirketleri yönetmek üzere TMSF tarafından görevlendirilen kişilerin hukukî, malî ve cezaî sorumlulukları kaldırılmıştır. (Bkz. 26.5.2022 tarihli ve 7407 sayılı Kanun, m. 17). Türk Milletine “müjdeler” olsun!!!” paylaşımı yaptı.

BOLD MEDYA ÇOK AĞIR BİR BAŞLIKLA HABER YAPIYOR
Saray’ın mezar soyguncusu: Nureddin Canikli
Milyarlarca dolarlık sermayelerin AKP’lilere peşkeş çekildiği yeni düzenin tam ortasındaki isim Nureddin Canikli. Bold Medya, bu sefer de AKP’nin nebbaşı Canikli’ye mercek tutuyor.
BOLD – Saray rejimi tam bir vurgun düzenine dönüştü. Tüm bu vurgun düzenin merkezinde ise çok kritik bir isim var. O iktidarın baş çökücüsü… Kayyum atamalarını kendine bağlayan siyasetçi. 15 Temmuz sonrası halkın mallarına çöken iktidarın kriminal isimlerinden biri.
O isim son günlerin de popüler ismi Nurettin Canikli. Bold Medya, Saray’ın mezar soyguncusu Canikli’nin dosyasını masaya yatırıyor.

TMSF’nin gasp ettiği dev şirketlerin kasası AKP’li Nurettin Canikli organizasyonunda boşaltılmış!
15 Temmuz’dan sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından gasp edilen dev şirketlerin kasasının AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli tarafından nasıl boşaltıldığı yeni belgelerle bir kez daha ortaya çıktı. Danışmanı Fatih Salihpaşaoğlu’nu el konulan şirketlerin yönetim kuruluna atayan Canikli’nin Akın Çorap ve Koza Altın İşletmeleri gibi birçok şirketin içini herkesin gözü önünde boşalttı.
Gazeteci Metin Cihan Nurettin Canikli’nin yakınlarının WhatsApp yazışmalarının ekran görüntülerini paylaştı. Türkiye’nin en büyük beş çorap üreticisinden biri olan ve 27 Şubat 2017’de TMSF tarafından gasp edilen Akın Çorap’ın yönetimine danışmanı Fatih Salihpaşaoğlu’nu getiren AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli’nin şirketin sermayesini kendine transfer ettiği ettiği ileri sürüldü.

Akın Çorap ile yetinmeyen Canikli’nin Koza Altın İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanvekilliği’ne Fatih Salihpaşaoğlu’nu getirerek şirketin kasasını boşalttığı iddia edildi.
Türkiye’nin göz bebeği şirketlerin kasasının Nurettin Canikli tarafından organize bir şekilde boşaltıldığını TMSF Tahsilat ve Finansman Dairesi Başkanlığı yaptıktan sonra 15 Temmuz’dan sonra gasp edilen Boydak Holding’in yönetim kurulu başkanlığına atanan Gelecek Partisi kurucularından Abdullah Güzeldülger KRT televizyonunda katıldığı bir programda açıklamış, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli ise iddiaları reddetmişti.

Eski TMSF Yöneticisi: ‘Canikli, Kaynak Holding’deki
150 milyon dolarlık vurgunu da sümen altı etti’
Eski TMSF yöneticisi Abdullah Güzeldülger, akrabaları, danışmanları ve tanıdıkları aracılığıyla TMSF’nin elindeki şirketlerin içini boşalttığı belgelenen eski Başbakan Yardımcısı Canikli’nin Kaynak Holding’de tespit edilen yolsuzlukların raporunu da örtbas ettiğini açıkladı.
Eski bir TMSF yöneticisi olan Abdullah Güzeldülger, Kaynak Holding’de kayyımların yaptığı 150 milyon dolarlık yolsuzluğun bir raporla tespit edildiğini, raporun AKP’li Nurettin Canikli’ye sunulduğunu, ancak üstünün örtüldüğünü söyledi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin, Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen şirketleri içinin boşaltıldığına dair belgelere her gün yenileri ekleniyor. Gazeteci Metin Cihan’ın Nurettin Canikli’nin yeğeni Kemal Canikli’nin whatsapp yedeğinden izini sürdüğü yolsuzluk ve hortumlamaya dair son paylaşımları, Canikli ekibinin Boydak, İpek Holding gibi kurumların içini nasıl boşalttığını ortaya koydu.
Metin Cihan’ın yayınladığı belgeleri destekler nitelikte bir çıkış da eski TMSF yöneticisi ve Gelecek Partisi Kurucusu Abdullah Güzeldülger’den geldi. Halk TV’de yayınlanan “Sözüm Var” programında Emin Çapa ile Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Güzeldülger, Kaynak Holding’de kayyımların düzmece faturalar ile kendi akrabalarına nakit para aktardığına dair hazırlanan raporun dönemin TMSF’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından sümen altı edildiğini söyledi.
‘300 MİLYON LİRAYA YAKIN DIŞARIYA PARA ÇIKARILDIĞI RAPOR EDİLDİ’
Kaynak Holding’le ilgili duyumlar aldıklarını kaydeden Güzeldülger, “TMSF olarak biz piyasadaki gelen duyumlardan rahatsız olduk. Bu kayyumların şirketlerde kötü şeyler yaptığına dair duyumlar aldık. Ve bir denetim ekibi gitti, bu şirketlerin içerisinde hasar tespiti yaptı. Ve bu bir rapora bağlandı. Bu rapor bize o zaman dedi ki bu şirketlerden 300 milyon liraya yakın uyduruk sözleşmeler, kendi oğlu, kendi damadı üzerine yapılmış sözleşmelerle bu şirketlerden dışarıya para çıkarıldığı rapor edildi” şeklinde konuştu.
Eski TMSF Yöneticisi Abdullah Güzeldülger: Biz, TMSF olarak kayyımların Kaynak Holding’den 150 milyon dolar hortumladığını raporladık. Nurettin Canikli, raporu örtbas etti.
Anlattığı rakam devede kulak misali, ya rapor edemedikleri örtbas ettikleri rakamlar?!
pic.twitter.com/DiPUSUyduJ

— Özgür Medya (@Ozgurmedya_TR) July 12, 2022

‘RAPOR CANİKLİ’YE TEVDİ EDİLDİ, İLERLETİLMEDİ’
Hazırlanan yolsuzluk raporunun Nurettin Canikli’ye sunulduğunu kaydeden Abdullah Güzeldülger, “TMSF kanunla kayyum olarak atandığı tarihten sonraki bir ay, bir buçuk ay içerisinde biz bu hasar tespitini yaptık. Bununla ilgili Kaynak Holding’in Yönetim Kurulu Karar defterleri var elimde. Bu alınan yolsuzluk kararlarına ilişkin birkaç metin var ama metin elimde değil. Raporu TMSF hazırladı. Nurettin Canikli’ye tevdi ettiğini duydum fakat bu rapor ilerletilmedi. Yani o sorumluluklar aranmadı, şirketin dışına çıkarılan nakitlerden dolayı” dedi.

TMSF’ye devredilen şirketlerin içi
Nurettin Canikli operasyonuyla boşaltılmış
Gazeteci Metin Cihan’ın ifşa ettiği belgelere göre, AKP’li Nurettin Canikli ve yakınları TMSF’ye devredilen Akın Çorap, Koza Altın, Aydınlı Grup ve Boydak Holding’in içini boşalttı.
15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Koza Altın, Akın Çorap, Aydınlı Grup ve Boydak Holding’in Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından nasıl boşaltıldığına dair belgeler ortaya çıktı.
Gazeteci Metin Cihan’ın yayımladığı yeni belgelere göre danışmanı Fatih Salihpaşaoğlu’nu el konulan şirketlerin yönetim kuruluna atayan Canikli, Akın Çorap ve Koza Altın İşletmeleri gibi birçok şirketin sermayesini kendi hesabına transfer etti.
Metin Cihan’in #CanikliDosyası altında sosyal medya hesabından paylaştığı belgeler ile yazışmalar Canikli’nin TMSF’den sorumlu bakan olduğu dönemde Gülen cemaatiyle irtibatlı olduğu iddiasıyla el konulan şirketlerin içini boşalttığını ortaya koydu.
AKIN ÇORAP’IN İÇİNİ BOŞALTMIŞLAR
Cihan, Nurettin Canikli’nin yakınlarının WhatsApp yazışmalarının ekran görüntülerini paylaştı. Belgelere göre Türkiye’nin en büyük beş çorap üreticisinden biri olan ve 27 Şubat 2017’de TMSF’ye devredilen Akın Çorap’ın yönetimine danışmanı Fatih Salihpaşaoğlu’nu getiren Nurettin Canikli şirketin sermayesini kendine transfer etti.
GELECEK PARTİLİ GÜZELDÜLGER DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ
TMSF’ye “emanet edilen” şirketlerin Nurettin Canikli tarafından organize bir şekilde boşaltıldığını TMSF Tahsilat ve Finansman Dairesi Başkanlığı yaptıktan sonra Boydak Holding’in yönetim kurulu başkanlığına atanan Gelecek Partisi kurucularından Abdullah Güzeldülger KRT televizyonunda katıldığı bir programda açıklamıştı. Canikli ise iddiaları reddetmişti.
canikli tmsf’nin el koyduğu akın çorap’ın başına kimi koyuyor biliyor musunuz? danışmanı fatih salihpaşaoğlu’nu. evet bayaa bildiğin danışmanı. el konulan diğer şirketleri de (aydınlı, koza, boydak) kendi adamlarına emanet ediyor. sermaye güle oynaya canikli’ye transfer ediliyor. pic.twitter.com/Ue8fkPPsS1
— metin cihan (@metcihan) June 12, 2022
Metin Cihan’ın paylaştığı belge ve bilgiler şöyle:
“ALAKAM YOK” DİYOR, FAKAT HER DETAYA KARIŞIYOR
– Simin tekstil diye bir firma var. ilk iş TSK’dan ihale alıp çorap satıyor. Pandemide ise maskeden yolunu buluyor. Eski milli savunma bakanı Nurettin Canikli bu şirketin gizli patronu. İfşa edeyim ve ardından kamu kaynaklarıyla kurdukları soygun düzenini anlatayım.
-sorana “alakam yok” diyor, fakat örneğin aylık ödeme raporlarındaki her detayı inceliyor. Bekçinin maaşından tadilat işlerine kadar her kalemle ilgileniyor. Son mesajda “patron” diye bahsedilen Canikli, fabrikaya sendika sokmama talimatı göndermiş, sendika isteyeni işten atıyorlar.
– Canikli’nin Simin Tekstil’i makineleri çalıştırdıktan kısa süre sonra TSK’dan ihale alıyor. simin adına ihaleye katılan Adil Kılıç, Kemal Canikli’ye “100-125 bin tl para girer cebimize” diyor. Son görselde ise bir başka ballı ihale Canikli’nin onayına sunuluyor.
‘SERMAYE GÜLE OYNAYA CANİKLİ’YE TRANSFER EDİLİYOR’
– şimdi, Canikli’nin organize ettiği bu soygun şebekesinin işleyişini anlatacağım. şu soruyla başlayalım: çorap fabrikası kurmak Canikli’nin aklına nereden geldi? Bilen biliyor. Bu iş için biraz geriye Canikli’nin kontrolündeki TMSF’nin Akın Çorap’a el koyduğu zamanlara dönüyoruz.
– Canikli, TMSF’nin el koyduğu Akın Çorap’ın başına kimi koyuyor biliyor musunuz? danışmanı Fatih Salihpaşaoğlu’nu. evet bildiğin danışmanı. El konulan diğer şirketleri de (Aydınlı, Koza, Boydak) kendi adamlarına emanet ediyor. sermaye güle oynaya Canikli’ye transfer ediliyor.
“KAYYIM VARLIKLARI CANİKLİ’NİN ŞİRKETLERİNE AKTARILIYOR”
– yani aslında Aanikli bu şirketlerin hepsine çökmek istiyor. Adıyla sanıyla çökemeyeceği için bir şebeke kuruyor. Bu şebeke hep birlikte hem kayyumları hem Canikli’nin şirketlerini yönetiyor. al gülüm ver gülüm işlemlerle, kayyım varlıkları Canikli’nin şirketlerine aktarılıyor.
yani aslında canikli bu şirketlerin hepsine çökmek istiyor. adıyla sanıyla çökemeyeceği için bir şebeke kuruyor. bu şebeke hep birlikte hem kayyumları hem canikli’nin şirketlerini yönetiyor. al gülüm ver gülüm işlemlerle, kayyum varlıkları canikli’nin şirketlerine aktarılıyor.
— metin cihan (@metcihan) June 12, 2022
-Şimdi fark ettim. Canikli’nin kredi kartı ekstresindeki adres ile Simin tekstil’in adresi aynı. nitekim şirketin gider kalemleri içinde Canikli’nin kredi kartları da var. #CanikliDosyası
– Canikli, Akın Çorap’ın başına danışmanını yerleştirip, bu işlerden pek anlamamakla birlikte, sanırım şirketi zarar ettirip batırmak istiyor. zamanla tüm varlığın Simin Tekstil’e nakledilmesi öngörülüyor. Ekteki belgede görebileceğiniz gibi Simin Tekstil, Akın Çorap’ı baz alıyor.
peki simin tekstil’in görünen sahibi kim? %100 hisse ile kazım albayrak. genelde karıştırıldığı için söylüyorum. berat’ın sülale değil. yeni şafak grubu albayrakları. kazım albayrak şirketle hiç ilgilenmiyor. aralarındaki anlaşmayı bilmiyorum ama elbet bu soygundan payını alıyor. pic.twitter.com/dwZB9JqygT
— metin cihan (@metcihan) June 13, 2022
-peki Simin Tekstil’in görünen sahibi kim? Yüzde 100 hisse ile Kazım Albayrak. Genelde karıştırıldığı için söylüyorum. Berat’ın (Albayrak) sülale değil. Yeni Şafak grubu Albayrakları. Kazım Albayrak şirketle hiç ilgilenmiyor. aralarındaki anlaşmayı bilmiyorum, elbette bu soygundan payını alıyor.”

Değerli okur,
Bu büyük yolsuzluk denizi daha çok derindir. TMSF-CANİKLİ yolsuzluğu ortaya çıktıktan topluma yansıdıktan sonra bir hayli zaman geçmesine rağmen bu büyük yolsuzluk hakkında cumhuriyet savcılıklarınca açılan bir soruşturma duyulmadığı gibi bir kaç gazete ve araştırmacı dışında bu konudan bir haber yoktur. Bu büyük yolsuzluk zinciri UNUTTURULACAKLAR DOSYASINA konmuştur.  Devlet ve toplum işte bu nedenlerle yoksullaşmış, toplumun, ülkenin kalkınmasına harcanması gereken devasa büyüklükteki para ve kaynaklar AKP’li yöneticiler ve siyasetçiler arasında pay edilerek ülke ekonomisinin çökmesine neden olmuşlardır. Bu yolsuzluktan sonra yine bir başka büyük yolsuzluk patlamış SPK üzerinden borsada büyük soygunlar yapıldığı iddiası ortaya çıkmıştır.  Görünen odur ki, hukuku da yok eden ve de adında AK olan iktidar partisi dünyanın en büyük yolsuzlukların yapıldığı bir SİYAH bir çıkar birliği haline gelmiştir.
Naci Kaptan – 20 Eylül 2022

https://www.karar.com/guncel-haberler/prof-dr-izzet-ozgencten-carpici-iddia-tmsf-kayyumuna-canikli-affi-1672500
23/06/2022 – https://boldmedya.com/tag/tmsf-canikli/
Tr724 Haber -13 Haziran 2022 – https://www-tr724-com.cdn.ampproject.org/c/www.tr724.com/tmsfnin-gasp-ettigi-dev-sirketlerin-kasasi-akpli-nurettin-canikli-organizasyonunda-bosatilmis/amp
KRONOS 13 Temmuz 2022 – https://kronos35.news/tr/eski-tmsf-yoneticisi-guzeldulger-kaynak-holdingde-150-milyon-dolar-vurgun-tespit-edildi-canikli-raporu
KRONOS 13 Haziran 2022 – https://kronos35.news/tr/tmsfye-devredilen-sirketlerin-ici-nurettin-canikli-operasyonuyla-bosaltilmis
This entry was posted in ORGANİZE İŞLER, ÖZELLEŞTİRMELER, PERDE ARKASI, SUÇ DOSYALARI, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *