YOLSUZLUKLAR TARİHİNE NOT DÜŞMEK * TMSF * NURETTİN CANİKLİ * 600 ŞİRKET NASIL BUHARLAŞTIRILDI? * Bölüm 1

YOLSUZLUKLAR TARİHİNE NOT DÜŞMEK

Naci Kaptan – 03 Ağustos 2022


Bağlantılı yazılar;
Bağlantılı yazılar;
BÖLÜM 1 – https://nacikaptan.com/?p=101483
BÖLÜM 2 – https://nacikaptan.com/?p=101562
BÖLÜM 3 – https://nacikaptan.com/?p=101786
BÖLÜM 4 – https://nacikaptan.com/?p=101829
BÖLÜM 5 – https://nacikaptan.com/?p=102028
BÖLÜM 6 – https://nacikaptan.com/?p=102458

DEVLETTEN HUKUKU ÇIKARTIRSANIZ GERİYE SADECE ÇETE KALIR”

Toplum olarak birçok yolsuzluk olayına ve akıl almaz hile yöntemlerine geç farkına varıyoruz. Bu yolsuzluklar ne kadar büyük olursa olsun balık hafızalı bir toplum olarak ve belki de her bir gün meydana gelen siyasetçilerin, hukukçuların, iş adamlarının, mafyanın içinde olduğu DEVLETİ SOYMAK suçlarının çokluğu nedeniyle öncekileri unutuveriyoruz. Soygunlar, yolsuzluklar, talanlar birbiri ardından bir sel gibi geliyor. Bu soysuz eylemler toplumu da yozlaştırıyor.
Aslında soyguncular da özellikle sosyal medyada kayda geçmiş olan hırsızlıklarını, yolsuzluklarını sildirmek için mahkeme kararlarını kullanıyorlar. Suç kayıtlarını, ayak izlerini sildirmeye çalışıyorlar. İnanıyorum ki devletine bağlı, yurtsever bürokratlar halen vardır ve devlet baba bunları kayda alıyordur. Yapılan hiç bir hırsızlık, kamu talanı cezasız kalmayacak ve yaptıklarının hesabı sorulacaktır. Üzerine çökülen tüm varlıklar bu toplumun ortak malıdır. Halk bu yolsuzluklar sonucu yoksullaşmış ve ekonomi çökmüştür.
Partili C.başkanı Erdoğan bir kaç gün önce, görevi Devleti ve harcamalarını denetlemek olan Sayıştay’a seslenerek kamu harcamalarının derinlemesine incelenmemesini istedi. Eğer yolsuzlukları ve talanı saklamak istiyorsanız, yapılanları toplumun gözünden kaçırmaya çalışır ve denetim dışı kalmasını sağlarsınız. Liyakatli bir devlet adamı ise aslında, her bir kurumun görevini yasalara uygun ve yerinde yapmasını ister. Erdoğan Sayıştay’a diyor ki; “YOLSUZLUKLARI GÖRMEZDEN GELİN” Ve hatta bu hafta içinde Sayıştay başsavcılığına bir AKP’li atandı!!! İşler organizedir. Aslında uzun zamandır Sayıştay denet raporları TBMM’den kaçırılıyor.
“ÇÖKMEK” diye yeni bir terim kullanılmaya başlandı. ÇÖKMEK deyişi, varlıklı bir iş adamının özel ve iş hayatı kurcalanarak haklı veya haksız suç/lar yaratılarak varsıl kişinin mal varlığına yasa dışı ve hukuk göz ardı edilerek el koyulması olarak tanımlanabilir. Böylece kişisel veya kamu varlıklarının siyasetçilere ve mafyaya iktidar desteği ile devri sağlanıyor.
Bu işi yapan sacayağının birincili ahlaksız bir siyasetçidir. Bir diğeri genellikle bir avukat, savcı, yargıçtır. Diğeri ise mafya veya namussuz  bir iş adamıdır. Malına el koyulacak kişi hakkında korkutmak amaçlı soruşturmalar açılır, üzerinde siyasi ve adli baskı kurulur. Gözü korkutulur.  İş yerlerine onlarca maliye müfettişi gönderilir. İş adamı terörist veya fetöcü olmakla itham edilir, yıldırılır, korkutulur ve mallarına, mülklerine, banka hesaplarına el koyulur. Varlığını kaybedenlerin ya yurt dışına gitmesi sağlanır veya hapsedilir.
AKP iktidarı zamanında ne yazık ki Türkiye bu süreci yaşamaktadır. Artık “ADALET MÜLKÜN TEMELİ” değildir. İktidar uzun zamandır ÇÖKME yöntemiyle kamunun ve varlıklı kişilerin mallarına el koymaktadır. Devleti yönetenler baştan aşağıya kirlenmiştir. isimleri uyuşturucu kaçakçılarıyla, infazlarla, büyük yolsuzluklarla anılmaktadır.
Bir söz diyor ki; DEVLETTEN HUKUKU ÇIKARTIRSANIZ GERİYE SADECE ÇETE KALIR” Nitekim bizde de öyle olmuştur. Artık hukuk Kaf Dağının ardındadır.

Gelelim ANONİM bir çökme hikayesine, hem de 32 kısım tekmili birden;

TASARRUF MEVDUATI SİGORTA FONU (TMSF)NİN SOYULMASI
Bu hikayenin kahramanı olan Nurettin Canikli, AKP Milletvekilidir.  Gümrük, Ticaret Millî Savunma Bakanlığı görevlerini yaptı. 65. Hükûmette Başbakan Yardımcılığı yaptı.
TMSF 0layı şöyle başladı ;
1.03.2017 – TMSF’ye devredilen FETÖ’cü şirketlerden içi boşaltılan ve mali yapısı tamamen bozulan 40’ının tasfiyesine karar verildi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TMSF’den sorumlu olarak geniş yetkilerle atandı. Yaptığı ilk açıklamada “Şirketleri yargı süreci bitene kadar en iyi şekilde yöneteceğiz” dedi ve hikaye başladı…
Burada bir Anadolu deyişi geldi aklıma;
“Tilkiye demişler ki seni kümese bekçi yapalım, ne istersin?
Tilki; ” Ben görev adamıyım para vermeseniz de olur”

EL KOYULAN ŞİRKETLER İÇİN FETÖcü SUÇLAMASI
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen ve terör örgütüne para aktardığı kesinleşen şirketler satılacak, zarar edenler tasfiye edilecek, suça karışmayanlar ise sahibine iade edilecek. Kanun Hükmünde Kararname kapsamında zarar ettiği belirlenen 40’a yakın şirkete yönelik satış ve tasfiye kararı alındı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yargılama süreci bitene kadar bekleyeceklerini ifade ederek, “Kârlı olanlar yönetilecek. İçi boşaltılmış, mali yapısı bozulan şirketlere yönelik de özel bir yönetim mekanizması kurulacak. Onlar elden çıkarılacak” dedi.
Burada bir parantez açalım; Bank Asya’ya ev kirasını yatıran karı-koca öğretmen çifti bile kamudan ihraç eden bu sistem acaba TMSF olarak el koyduğu şirketlere acaba HAKÇA mı el koymuştur?
FİRMALARA TALEP VAR
Zarar eden, yönetilmesi zor şirketlerin satılamayacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “FETÖ’ye para aktaran, parasını aklayan, finansal destek sağlayan şirketler devlete geçecek. Terör örgütüne para aktardıklarına yönelik tespit olmazsa sahiplerine iade edilir. Bu şirketleri yargı süreci bitene kadar en iyi şekilde yöneteceğiz” diye konuştu.
İÇLERİ BOŞALTILMIŞ
Fon’a geçip de içi boşaltılan şirketlerin mali yapılarının tamamen bozulduğunu bildiren Canikli, “Onların yönetimi için de özel bir mekanizma gerekiyor. Kanun Hükmünde Kararname ile verilen yetki kapsamında tasfiye ya da satışa karar verebiliyoruz. Nitekim o şekilde satış, tasfiye kararlarımız var” dedi. Canikli, zarar eden şirketlerin satışı konusunda onay verdiğini belirtirken, bunlar içinde konuttan balık çifliğine kadar çeşitli işletmeler olduğunu söyledi. Öte yandan İzmir’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında TMSF’nin kayyum tayin edildiği Kavuklar Grubu’na ait bazı gayrimenkuller satışa çıkarıldı.
40 BİN KİŞİ İNCELENDİ
Maliye, FETÖ’nün finans ayağını kurutmaya yönelik çalışmaları sürdürürken bugüne kadar yaklaşık 40 bin kişi hakkında analiz çalışması yapıldı. Geçen yıl terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamında 100 bini aşkın şüpheli işlem bildirimi alındı. Bunların 600’ü hakkında savcılıklara suç duyurusu yapıldı. İstihbari nitelikteki bilgi paylaşımları kapsamında da 20 bin kişi hakkında bilgi alışverişi yapıldı.
ESKİSİNDEN İYİ YÖNETİM
Yapılan incelemelerin ardından 5-6 grubun sahiplerine iade edildiğine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “İade edilen şirketler borsaya kayıtlı değil. Fon’a devredilen şirketler, eski sahiplerinden çok daha iyi yönetiliyor. Bunu kendileri de dile getiriyor. Satışlardan elde edilecek tutarlar yargılamanın sonuna kadar nemalandırılarak dava sonucu beklenecek” dedi.

ŞİRKETLERİN DURUMU
858 –  TMSF’ye devredilen şirket sayısı
40.5 –  Şirketleri Aktif büyüklüğü
18.1 milyar TL –  Şirketlerin özkaynakları toplamı
45.000 – Şirketlerde Çalışan personel sayısı
21.5 milyar TL: Şirketlerin toplam Cirosu
259 – Şirketlere atanan Kayyum sayısı
Böylece Nurettin Canikli 45 bin çalışanın olduğu, 21.5 milyar TL cirosu olan ve sayıları 900’e yaklaşan Firmaların patronu oldu.

NTV.Com 07.07.2017  tarihinde şöyle yazdı;
Başbakan Yardımcısı Canikli, KHK’lar kapsamında 965 şirketin TMSF’ye devredildiğini söyledi. Bu şirketlerin toplam aktif büyüklüğü 41 milyar lira.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) kapsamında Türkiye’nin 43 ilinden toplam 965 şirkette kayyumların yetkilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredildiğini veya Fon’un bu şirketlere kayyum olarak atandığını belirterek, ayrıca TMSF’nin 107 gerçek kişinin mal varlıklarına kayyum olduğunu bildirdi.
Bu şirketlerin 496’sının anonim, 354’ünün limited şirket, 22’sinin anonim / limited şirket şubesi, 67’sinin ticari işletme, 1’inin ticari işletme şubesi, 5’inin yurtdışında kurulu şirket, 9’unun işletme, 3’ünün kollektif şirket, 3’ünün ortaklık, 2’sinin adi komandit şirket, 1’inin adi ortaklık, 1’inin kooperatif ve birinin de avukatlık ortaklığı olduğuna dikkati çeken Canikli, bu şirketlere toplam 312 kişi atandığını vurguladı.
Canikli, yaptığı yazılı açıklamada, KHK’lar kapsamında Türkiye’nin 43 ilinden toplam 965 şirkette kayyumların yetkilerinin TMSF’ye devredildiğini veya Fon’un bu şirketlere kayyum olarak atandığını ifade ederek, ayrıca 107 gerçek kişinin mal varlıklarına da kayyum olarak TMSF’nin getirildiğini kaydetti.
Bu şirketlerin 496’sının anonim, 354’ünün limited şirket, 22’sinin anonim / limited şirket şubesi, 67’sinin ticari işletme, 1’inin ticari işletme şubesi, 5’inin yurtdışında kurulu şirket, 9’unun işletme, 3’ünün kollektif şirket, 3’ünün ortaklık, 2’sinin adi komandit şirket, 1’inin adi ortaklık, 1’inin kooperatif ve birinin de avukatlık ortaklığı olduğuna dikkati çeken Canikli, bu şirketlere toplam 312 kişi atandığını vurguladı.
TOPLAM AKTİF BÜYÜKLÜK 41 MİLYAR LİRA
Canikli, bu şirketlerin toplam aktif büyüklüğünün yaklaşık 41 milyar lira, özkaynak toplamının yaklaşık 18,2 milyar lira, ciro toplamının yaklaşık 21,9 milyar lira olduğunu belirterek, söz konusu şirketlerde yaklaşık 46 bin 357 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

Naci Kaptan / 03 Ağustos 2022 / Devam edecek

https://finans.gazetevatan.com/haber-detay/gundem/zarar-eden-40-sirket-tasfiye-ediliyor/66422/
http://www.ntv.com.tr/ekonomi/canikli-toplam-965-sirket-tmsfye-devredildi
This entry was posted in Ekonomi, Fetullah Gülen, ORGANİZE İŞLER, SUÇ DOSYALARI, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

One Response to YOLSUZLUKLAR TARİHİNE NOT DÜŞMEK * TMSF * NURETTİN CANİKLİ * 600 ŞİRKET NASIL BUHARLAŞTIRILDI? * Bölüm 1

  1. Pingback: YOLSUZLUK DOSYASI : YOLSUZLUKLAR TARİHİNE NOT DÜŞMEK * TMSF * NURETTİN CANİKLİ * 600 ŞİRKET NASIL BUHARLAŞTIRILDI ???? (TOPLAM 6 BÖLÜM) – Stratejik Güvenlik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *