DOĞA, ÇEVRE, EKOLOJİ * ORMANSIZLAŞTIRMAYI DURDURUN

BİLDİRİYİ İMZALA  https://secure.avaaz.org/campaign/tr/usa_deforestation_loc/
ABD kanun koyucularının dikkatine:
Dünyanın dört bir yanından yurttaşlar olarak dünyanın neresinde olursa olsun denetimsiz ormansızlaşmayla, orman kaybıyla, çevre suçlarıyla ve insan hakları ihlalleriyle bağlantılı ürünlerin ithalini, tedariğini ve satışını durduracak yeni mevzuatı destekliyoruz. Ormanlar küresel iklim değişikliğine ve biyo-çeşitlilik kaybına karsı son derece önemli savunma hattımız olmasının yanı sıra milyonlarca bitki ve hayvanın ve onurlu yerli hakların da yuvası. Sizden ormansızlaşmaya ilişkin önemli ABD yasalarını bu sene yürürlüğe koymanızı talep ediyoruz.
ABD gibi doymak bilmez tüketim pazarlarına sığır eti, palm yağı, kakao, kereste ve kağıt tedarik etmek uğruna dünyanın her yanında, gezegenimizdeki yaşamın sürmesini sağlayan kadim ormanlar katlediliyor.

Önümüzde buna karşı direnmek için ÇOK BÜYÜK bir fırsat var!
ABD’nin yasa koyucuları ormanları yok eden ürünlerin ülke pazarına girmesini engelleyecek güçlü yasaları yürürlüğe koymayı tasarlıyor. Bu ciddi bir değişim yaratabilir – dünyanın en büyük şirketlerinin bir çoğu ABD merkezli olduğu için bu yeni yasalar hayata geçerse hem küresel tedarik zincirlerinde ciddi olumlu değişimlere yol açabilir hem de kıymetli ormanlarımızı ve bu ormanları yuvaları olarak gören insanların ve hayvanların korunmasını sağlayabilir.
Ama ilk önce, hiç vakit kaybetmeden bu yasaların geçmesini sağlamamız gerekiyor. Seçimler yaklaşıyor, bir an evvel ABD’li kanun koyuculara dünyanın dört bir yanındaki yurttaşların kendilerinden harekete geçmelerini beklediğini gösterelim. Beraberce 1 milyon sese ulaşalım, Avaaz diğer kurumlarla güçbirliği yaparak hepimizi tehlikeye atan orman katliamının durdurulmasını talep eden kitlesel mesajımızı iletecek!
Yayınlanma tarihi 20 Nisan 2022
This entry was posted in DOĞA - ÇEVRE, Doga - Cevre - Ekoloji - Tarim, DOĞAL YAŞAM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *