3 milyardan fazla e-posta adresi ve şifresi internete sızdı

3 milyardan fazla e-posta adresi ve şifresi internete sızdı

Şub 12 2021

Siber güvenlik analiz şirketi BGR; Gmail, Hotmail, LinkedIn ve Netflix gibi platformlara kayıtlı olan yaklaşık 3,2 milyar e-posta kimliği ve şifresinin bir siber korsan forumunda paylaşıldığını açıkladı.
Uzmanlar bunun “çevrimiçi olarak paylaşılan en büyük çalıntı veri listesi” olduğunu aktardı.
Compilation of Many Breaches (Comb) olarak nitelen bu saldırı aslında tek bir saldırı değil, daha önceden yapılan ve internette yayınlanmış saldırıların bir toplaması.
Uzmanlar bu saldırının, 2017 yılında yine benzer şekilde gerçekleştirilen saldırıyla aynı kökene sahip olduğundan kuşkulanıyor.
Bu güvenlik açığını ortaya çıkaran güvenlik şirketi CyberNews raporlarına göre, bilgisayar korsanları toplamda 15,2 milyar hacklenmiş hesap ve 2,5 milyardan fazla farklı e-posta bilgisi biriktirdi. Comb saldırılarında, hackerler ele geçirdikleri kişisel verilerle çevrimiçi ortamlarda satın alma işlemleri yapabiliyor.
İsteyen herkes CyberNews internet sitesindeki “https://cybernews.com/personal-data-leak-check Personal Data Leak Checker” endeksten e-posta adresinin açığa çıkıp çıkmadığını kontrol edebilir.

https://ahvalnews-com.cdn.ampproject.org/c/s/ahvalnews.com/tr/hack/3-milyardan-fazla-e-posta-adresi-ve-sifresi-internete-sizd
This entry was posted in BİLİŞİM - İNTERNET -. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *