KAFAMI BOZAN ŞEYLER * Bari Ege Adaları deyin be kardeşim

Can ATAKLI / 29 Nisan 2019

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

Bari Ege Adaları deyin be kardeşim


Dayatma ile yapılan bir referandum sonunda ve yapılan hilelerle “demokrasiden, hukuktan, insan hak ve özgürlüklerinden” vazgeçtik.Üstelik bunu “Evet oyları daha fazla çıktı” diyerek halkın isteği gibi sundular.Sonunda demokratik rejim değişti yerine tek kişinin hakim olduğu, her şeye bir kişinin karar verdiği bir rejim geldi.

Sanki bir anlamı varmış gibi Meclis’in üye sayısı 600’e çıkarıldı.Oysa yeni rejimde her şey tek adamdan sorulduğu için Meclis’in bir anlamı kalmadı.Bu millet 600 milletvekiline, 600 sekreterine, 1200 danışmanına milyonlarca lira maaş ödüyor. Tek adam rejiminin önemli unsurlarından biri de Cumhurbaşkanı’na bağlı sekreter gibi çalışan ama bakan olarak adlandırılan kişilerin de bulunması.

Bu bakanlar seçilmiş kişilerden oluşmuyor artık biliyorsunuz.Tek adam kime ne iş yaptıracaksa onları parlamento dışından getirip bir koltuğa oturtuyor.Ola ki seçeceği kişi milletvekili ise derhal bu görevinden istifa ediyor.

Yeni sistemle birlikte bakan adı verilen kişiler, kendilerine emanet edilen konuların patronlarından seçildi.Örneğin okul sahibi biri Milli Eğitim Bakanı oldu.Ticaret yapan bir kişiye Ticaret Bakanı unvanı verildi. Amerikalı bir tarım şirketinin danışmanı, bir de baktık Tarım Bakanı oluvermiş. Turizmci biri de Turizm Bakanı oldu.

Bu Turizm Bakanlığı’na oturtulan kişi hayli ilginç biri.Dünyanın her yanından turist getiren organizasyonları var. Çok lüks otellere sahip.Uçak şirketi de var.Gemilerle de turlar yapıyor.Son günlerde televizyonlarda Turizm Bakanı’nın şirketinin reklamlarını izliyoruz.

Turizm Bakanı’nın gemileri “Yunan adalarına” Türkleri götürüyor, üstelik bu Türkler için “vize” gerekmiyormuş.Turizm Bakanı’nın turlar düzenlediği “Yunan Adalarının” bazıları AKP iktidarı döneminde Yunan devleti tarafından işgal edilmiş, üzerine asker ve silah yığılmış, turistik oteller yapılmış adalar.

Türk turizmini geliştirmek ve güçlendirmek için bakan yapılan bu kişi, Türkleri “Yunan tarafından işgal edilmiş Türk Adalarına” götürüyor ve bunu TV ekranlarından bas bas bağırarak da ilan ediyor.Belli ki bakan olmuş ama aklı hala “büyük ticari kazanç elde ettiği” şirketinin çıkarlarında.

“Bari“ diyorum “Yunan adaları diye kafamıza kafamıza kakma da,
nezaketen Ege Adaları de be kardeşim.” Öyle değil mi?

Bu milletin bütün sinirlerini aldılar sanki.
Turizm Bakanı, Yunan turizmi için çalışıyor, kimsenin umrunda bile olmuyor.
Demokrasiden, hukuktan, insan haklarından vazgeçince böyle oluyor işte.
Korku egemenlik kuruyor ve sessizlik her yerde hakim hale geliyor.

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/can-atakli/bari-ege-adalari-deyin-be-kardesim-4597830/
This entry was posted in DENİZ VE DENİZCİLİK, Gundem, HABER GÜNDEM, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *