BAŞYÜCELİK MUAMMASI * Devrimcilik, cumhuriyetçilik, aydınlanmacılık bir “imece cephesi” işidir. Yaygınlaşmak, dayanışmak, yoldaşlaşmak, kardeşleşmek gerekir. Zorunludur.

SİYASET YAZILARI
02 OCAK 2018  Özdemir İnce

BAŞYÜCELİK MUAMMASI

Türk basını; devrimci, cumhuriyetçi, aydınlanmacı olsalar da pek tuhaftır. “Klik”, “fraksiyon”, “hempa” illetinden kurtulamamıştır.

Yazıcılar kendilerinden önce yazılanlardan habersizdirler ya da öyle davranırlar. Okudukları, öğrendikleri yeri ve kişiyi referans olarak vermezler. Verirlerse, biliniz ki aynı kliğin, aynı ekürinin hempalarıdır. Oysa devrimcilik, cumhuriyetçilik, aydınlanmacılık bir “imece cephesi” işidir. Yaygınlaşmak, dayanışmak, yoldaşlaşmak, kardeşleşmek gerekir. Zorunludur.

Oysa yazıcılar, sanki kurşunu altına çeviren ilk simyacı kendileriymiş gibi davranırlar. Oysa o işi ondan önce yapmış simyacı(lar) vardır.

Biliyorsunuz, bu sitede ve daha önce Aydınlık ve Hürriyet’te, Necip Fazıl ve onun kuramsal kitabı İDEOLOCYA ÖRGÜSÜ adlı kitabından onlarca kez söz edip “R.T.Erdoğan’ın tek adam yönetimini anlamak için bu kitabı mutlaka okumanız gerekir” diye yazdım. Yıllarca kimse tınmadı. Ama Necip Fazıl’a bir ödül verilince, başta Cumhuriyet gazetesininkiler olmak üzere sol kesim yazıcıları Necip Fazıl’ı, “İdeolocya Örgüsü”ni ve “Başyüce”yi keşfettiler.

R.T.Erdoğan’ın, 15 yıldır, Necip Fazıl’dan mülhem “Başyücelik Devleti” kurmakta olduğunu anlayamayan zevat, kurşunu birden altına çevirdi. 15 yıldır yayınladığım yazılara, kitaplara arka çıkılsaydı, okutulsaydı, bugün, “Başyücelik Devleti” karşısında bilinçli bir muhalefet (belki) oluşabilirdi.

Ama bugün “Başyücelik” kavramını dillerine dolayanlar, kitaplarımı ve yazılarımı görmezden geldiler. Kitaplarıma “Vitrindekiler” sayfalarında bile yer vermediler. Sanki ben “Cumhuriyet’in Şairi Nazım Hikmet Cumhuriyetsiz Şair Necip Fazıl” diye bir kitap ve ayrıca onlarca yazı yayınlamamışım gibi… Ne beni ne de öteki kaynaklarını referans olarak verdiler. Bre ademler, yazı mesleğinde bir “referans etiği” diye bir şey var. Ki insanı “intihal” suçlamasından koruduğu gibi, önceki kaynakların da okunmasını sağlar. “Kaynaklar”, “Dipnot” işlemleri bunun için vardır.

İlgililere bu minvalde uyarı mesajları gönderdim ama bu gerçeğin alenileşmesi, resmiyet kazanması için de bu yazıyı sitede yayınlıyorum.

Bu yazı, cumhuriyetçilere ve sol cenaha bir kınama ve uyarı dilekçesidir.

Çünkü: Cumhuriyetçiliğin, devrimciliğin, aydınlanmanın karşısındaki en büyük engel hizipçilik, bencillik ve benmerkezciliktir (egoizmdir)!

Özdemir İnce / 2 Ocak 2018

Yazının tamamı ; http://ozdemirince.com/basyucelik-muammasi/

This entry was posted in ÖZDEMİR İNCE, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *