PATRİOT GELDİ,İSRAİL SURİYE’Yİ VURDU !!! KÜRECİK RADARI KULLANILDI MI ?

Karikatür Sözcü

Suriye saldırısında şok Türkiye iddiası
İsrail’in hava saldırısında Türkiye iddiası.

Vatan 01.02.2013

İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırısı tartışılmaya devam ederken İsrail hükümeti eski güvenlik danışmanı Moşe Maoz, baskının ABD ve Türkiye ile koordine edilmiş olabileceğini öne sürdü.

SALDIRI ABD VE TÜRKİYE İLE KOORDİNE EDİLMİŞ OLABİLİR

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Los Angeles Times, Kudüs mahreçli haberinde İsrail’in Suriye’ye karşı gerçekleştirdiği saldırıyla “komşularını istikrarsızlaştıran ve İsrail’i daha kırılgan hissetmesine yol açan “Arap Baharı” kargaşasına ilk defa askeri olarak adım attığı yorumunu yaptı.

Gazeteye konuşan halen Hebrew Üniversitesi’nin Suriye uzmanı Moşe Maoz da, “Şimdiye kadar İsrail, Suriye bataklığına sürüklenmekten kaçınmıştı. Bu (saldırı) İsrail’in (Esad’ı) düşürmek için eylemlerini tırmandırmaya karar verdiğinin ilk sinyali olabilir” görüşünü dile getirdi.

Moşe Maoz, İsrail’in baskınının “ABD ve Türkiye ile koordine edilmiş olabileceğini” de öne sürdüğü değerlendirmeleri sırasında Esad’ın misillemede bulunamayacağını iddia etti. *1*

Aydınlık 01.02.2013

Patriotlar faaliyete geçti İsrail Suriye’ye saldırdı

İsrail savaş uçaklarının Şam yakınlarındaki bir Suriye bilimsel araştırma merkezini bombalaması, bölge çapında gerginliği ve cepheleşmeyi artırdı.

Saldırının Türkiye’de Suriye sınırı yakınlarına yerleştirilen patriot füzelerinin Almanya’dan gelen bataryalarının çalışmaya başlamasından sonra gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Ayrıca saldırı sırasında Ürdün’deki Amerikan üslerinin de alarma geçirilldiği belirtiliyor. İsrail, saldırı öncesinde, Malatya Kürecik’teki radarla bağlantılı “Demir Kubbe” hava savunma sistemini kuzeye taşıdı.

Bu saldırıyla birlikte, NATO tesislerinin savunulması amacıyla Türkiye’ye konuşlandırıldığı öne sürülen patriotların İsrail’in korunmasına yönelik görevi kanıtlanmış oldu. AKP Hükümetinin NATO’da İsrail’e yönelik vetoları kaldırması, İsrail’in NATO şemsiyesi altına sokulduğu değerlendirmelerini güçlendirdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA konuyla ilgili olarak Suriye Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayı duyurdu. Açıklamaya göre, önceki gün şafak vaktinde, Şeyh Dağları üzerinden radara yakalanmamak için alçaktan uçan İsrail savaş uçakları Suriye hava sahasını ihlal ederek, Şam yakınlarında Cumeyra’daki bilimsel araştırma merkezini vurdu. Saldırı sonucunda, merkezde görevli iki personel yaşamını yitirdi, beş kişi yaralandı. Binada önemli ölçüde maddi hasar meydana geldi. *2*

*1* http://haber.gazetevatan.com/suriye-saldirisinda-sok-turkiyeiddiasi/510893/30/Dünya

*2*  http://aydinlikgazete.com/mansetler/18851-patriotlar-faaliyete-gecti-srail-suriyeye-saldrd.html

This entry was posted in AB, EMPERYALİZM, ORTADOĞU ÜLKELERİ, Politika ve Gundem, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *