AKP bir proje partisi miydi?

Rahmi Turan
rturan@sozcu.com.tr
25 Aralık 2014
Sözcü

AKP bir proje partisi miydi?

Cemaat’in yayın organı olarak bilinen Zaman Gazetesi’nin yazarlarından Ali Bulaç’ın, “AKP’nin bir proje partisi” olduğu, yabancıların organize ettiği şeklindeki yazısı, bir itiraf niteliğini taşıyor! İddiaya göre, o yıllarda AKP’yi Amerikalılar planlamışlar!

Teklif önce rahmetli Erbakan’a yapılmış fakat hoca-yabancılara âlet olmamak için reddetmişti.Ali Bulaç, 16 yıl önce yaşanan olayları şöyle yazıyor: “Mesele şu: 1998’lerden başlamak üzere Amerikalılar, sıklıkla bizlerle görüşmeye başladılar. Biri gidiyor, üçü geliyordu.

Sordukları şuydu:
Türkiye’de dindar zemini kuvvetli bir iktidar mümkün mü? Ben ana fikir olarak şunları söylüyordum:
Türkiye’de İslâmi-muhafazakâr aktörlerin belirleyici rol oynadığı bir döneme giriyoruz. Kronikleşmiş sorunlarımızı eski zihniyetle çözemeyiz; bölge gibi Türkiye de yeniden şekillenmek durumunda…

“Batı ile savaşmak zorunda değiliz ama Batı’nın süren tahakkümü altında Ortadoğu böyle devam edemez. İsrail sınırlanmalı, rejimler demokratikleşmeli, kaynaklar âdil dağıtılmalı, İslâm’ın cevaz verebileceği siyasetlere engel olunmamalı.Amerikalılar, ikna edebilselerdi, söz konusu projeyi Erbakan Hoca’ya uygulatmayı düşünüyorlardı, ancak o reddetti.

Erbakan Hoca’nın vefatından önceki son görüşmemizde AK Parti’nin nasıl kurulduğunu uzun uzun anlattı, elindeki bazı belgeleri bana gösterdi; Ertan Yülek Bey şahittir.” Karslı’nın evinde Abdurrahman Dilipak şunları da söyledi: “AK Parti böyle kuruldu ama Erdoğan artık bağımsız hareket ediyor.”

…(Yazılarımı) takip edenler, benim ilk günden AKP’nin BOB (Büyük Ortadoğu Projesi) merkezli politikasına muhalefet ettiğimi, kuruluşta Amerikalılara ve Batı’ya -bölge ve İsrail adına- verilen taahhütlerin çok ağır olduğunu yazdığımı, bol keseden taviz ve taahhütlerde bulunmadan da bölgesel politika yürütmenin mümkün olduğunu savunduğumu bilirler.

…Sistemin onayını al, imkânlarını kullan, sonra ‘Ben yokum’ deyip diklen! Arkasından Saddam’ın, Batı adına İran’la savaştıktan sonra Kuveyt’i işgal etmesini andırırcasına ‘Suriye bizim iç meselemizdir. Birkaç hafta sonra ‘Beni Umeyye Camii’nde namaz kılacağız’ diye silahla rejim devirme ve müdahale arzularını açığa vur.
Bu ilk günden yanlıştı. Bugün faturası hepimize kesiliyor!

This entry was posted in EMPERYALİZM, ORTADOĞU ÜLKELERİ, Politika ve Gundem, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *