KÜRESEL FAİZCİLERİN İKTİDARI * Her fırsatta söylüyoruz, bu iktidar işçinin, emekçinin iktidarı değil, imtiyazlıların, faiz lobisinin iktidarıdır.

Her fırsatta söylüyoruz, bu iktidar işçinin, emekçinin
iktidarı değil, imtiyazlıların, faiz lobisinin iktidarıdır.


Vatandaş açlık sınırında yaşamaya mahkumken dünyada en fazla kamu ihalesi alan 7 şirketten 5’i Türkiye’de ve 20 senede bu şirketlere verilen ihale bedeli 200 milyar dolar civarındadır.

*Bu yetmemiş bu imtiyazlılara 128 kez vergi muafiyeti çıkartılmış. Bunlardan bir tanesine 2020 yılı Eylül ayında bir holdingin bir kalemde 9,5 milyar lira vergi borcu siliniyor. Bu parayla 500 tane SMA hastasının tedavisini karşılamak mümkün.
*Vatandaşa esnafa köylüye gelince vergi borcunu affediyorlar mı? Bağırta bağırta köylünün traktörüne haciz yapıyorlar. Bir de imtiyazlılara verilen milyarlık ihaleler adrese teslim pazarlık usulüyle yapılıyor.
*İşte Kütahya Zafer Havalimanı örneği, 50 milyon euroya mal olan havalimanına 2044 yılına kadar vatandaşın cebinden çıkacak para 208 milyon avro. Yani 3 buçuk milyar liraya yakın fazladan parayı bu millet fazladan müteahhitlere ödeyecek.
“FAİZE VERİLEN PARAYLA 3 UKRAYNA İNŞA EDİLEBİLİRDİ”
*Uzmanlar savaşta olan Ukrayna’nın yeniden imarı için gereken paranın 180 milyar dolar olduğunu söylüyorlar. Bizim 20 sene faize verdiğimiz parayla 3 tane Ukrayna’yı imar etmemiz mümkün.
*Bu yetmedi bir de 3 senede daha Orta Vadeli Programa göre 100 milyar dolar daha faize gidecek. Matematik gerçekler de gösteriyor ki bu iktidar imtiyazlıların faiz lobisinin iktidarıdır.
This entry was posted in Ekonomi, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *