RİZE’Lİ SİYASETÇİLERDEN (BAZILARI) NEDEN CUMHURİYET VE ATATÜRK DÜŞMANLIĞI YAPIYOR?

RİZE’Lİ SİYASETÇİLERDEN (BAZILARI) NEDEN
CUMHURİYET VE ATATÜRK DÜŞMANLIĞI YAPIYOR?

#niyazican

RİZE BİR TÜRK ŞEHRİDİR.
NE HİKMETSE RİZE’NİN CİKARMİS OLDUĞU SİYASETÇİLERİN İÇİNDE
DÜZGÜN, ÜLKE ÇIKARLARINI KORUYANLARI ÇOK AZDIR. FAKAT
ATATÜRK VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DÜŞMANİ OLANLARI ÇOKTUR.

RİZE de ne var, ne oldu ki bazı Rize Doğumlular ATATÜRK e hakaret ve küfür ederler dertleri nedir. ?
İşte cevap Kurtuluş yıllarında 13 kasım 1918 de İşgal kuvvetlerinin işgaliyle birlikte, RİZE merkezli o bölgede RUM’lar isyan ettiler RUMPONTUS hükümdarlığı kurdular. BAĞIMSIZLIK ilan ettier.
13 kasım 1918 den 15 aralık 1925 yılına kadar BAĞIMSIZ DEVLET olarak yaşadılar. 1925 Yılına kadarda kendilerini yönettiler. Devlete vergiyi kestiler, OSMANLI’ya askere gitmeme kararı aldılar. POTAMYA denilen bölge de buraya dahildi.
-1923 de Ülke işgalden kurtulduktan sonra ATATÜRK’ün emriyle HAMİDİYE savaş gemisi 15 aralık 1925 denizden buraları bombaladı, karadan da TÜRK ordusu tarafından kuşatıldı ve RUMPONTUS hükümdarlığı yıkıldı. İstiklal mahkemesi kuruldu, pek çok isyancı asıldı, kesildi ,sürgün edildi.. Çok meşhur şu sözlerde o zamandan kalmadır.
“Atma hamidiye atma, Vergüda verecüük, Askerda edecüük, Şapkada giyecüük.”
Bu tarihi gelişmenin tabii sonucu olarak Bizans Pontus Rumlarının POTAMYA adını verdiği bölgenin adı Türkleştirme hareketi sonrası adı GÜNEYSU oldu.
-Osmanlı Arşiv araştırmacısı ve uzman Muhammed Safi’nin Osmanlı Arşivinde bulunan 1850 tarihli Rize Tahrir-i Öşür defteri bu konuda ayrıntılı bilgiler vermektedir.
Osmanlı yönetimine bağlı memurlar acil askeri ihtiyaçlardan dolayı Rize köylerini dolaşarak mahalle ve köylerde hanelere uğrayarak isimleri deftere yazdılar. Aynı defter içinde O zamanki adı POTAMYA nın “Karye-i Pulihoz Kaluharaf” köyü başlığı altında yazılanlar günümüzde Güneysu ilçesi Dumankaya köyünde yaşayanlardır. Bu köyün 1800 yıllarında tamamı hristiyan iken 1900 lü yılların başında köyün inanç durumu yarısı müslüman yarısı hristiyandı.
Dumankaya köyü de R T. ERDOĞAN’ın ve atalarının köyüdür R.T.ERDOĞAN’ın nüfus kayıtlarında BABA Sülalesinin RUM kökenli HIRISTİYAN Eşkiya MEMİŞ sülalesinden olduğu, ve baba tarafının isimleri genelde RUMCA olduğu sabittir. (R.T.ERDOĞAN’ın dedesinin adı TEYUP gibi)
Anne soyunun ise GÜRCİSTAN Tq’varcheli şehrine bağlı BAGATA kazasından YAHUDİ bir aile’den geldiği ve ANNE tarafında Havuli, Farfuli ve Fatuli gibi gürcüce isimlere rastlanıldığı. Ahmet ve Yunus ERDOĞAN’ın ana adı Havuli’dir. R.T ERDOĞAN’ın annesi olan Vesile ERDOĞAN’ın ana adı Fatuli’dir. FATULİ ERDOGAN’ın ana adı Farfuli’dir. Bu Kazanın nüfus yapısı genelde hırıstiyan ve Yahudidir.
Atatürk e alerjisi olanlar;
Kadir Mısıroğlu
Tayyip Erdoğan
Şevki Yılmaz
Hasan Mezarcı
Yavuz Bahadıroğlu
Mustafa Demirkan.
Bunların hepsi Rize’li
Tesadüf diye bir şey yoktur.
Bütün bunlar gösteriyor ki;
*Pontus asıllı rizelilerde kuyruk acısı hala devam ediyor
ve bu yüzden Mustafa Kemal ATATÜRK ‘e saldırıyorlar!!!

YURTSEVER, ATATÜRK VE AYDINLANMA DEVRİMLERİNİ, LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYETİ ÖZÜMSEMİŞ, DEVLET MALINA EL UZATMAYAN NAMUSLU RİZE’Lİ VATANDAŞLARIMIZ ÇOĞUNLUKTADIR VE BU VATANDAŞLAR YUKARIDAKİ YAZININ İÇERİĞİNE DAHİL DEĞİLDİR. ÖZETLE YAZILANLAR KENDİLERİNİ BİLİR!!!
This entry was posted in Politika ve Gundem, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *