ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ’A SORULAR

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ’A SORULAR

SORU 1 : BOZDAĞ’IN BAKANLIĞI DÖNEMİNDE, TÜRKİYE’DE KURULAN YUNAN HAPİSHANESİ’NE KİM İZİN VERDİ ?
*Bekir Bozdağ, 26 Aralık 2013-19 Temmuz 2017 tarihleri arasında yaklaşık dört yıl süreyle Adalet Bakanı olarak görev yaptı. 29 Ocak 2022’de yeniden Adalet Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ halen bu görevine devam ediyor. Bozdağ’ın Bakanlığı döneminde Aydın İl sınırları içinde bulunan Eşek Adası’nda Yunan Hapishanesi (Ceza ve İnfaz Kurumu)’nin kurulduğu ortaya çıktı. İngiliz BBC NEWS TV Kanalı tarafından 2015’te yapılan haberde, Yunan işgali altında olan Aydın Eşek Adası’ndaki Yunan Hapishanesi’nden görüntüler yayınlanarak hapishaneye tıkılan mültecilere yapılan insanlık dışı davranışlar bütün dünyaya servis edildi.
*Haberin video bağlantısı aşağıda sunulmuştur;
 LİNK : https://www.bbc.com/news/av/world-europe-34101489
*Yunan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu da 29 Haziran 2020’de Yunan işgali altındaki Aydın Eşek Adası’na gelerek adadaki Yunan Hapishanesi’ni ziyaret etti.
*Basında çıkan haberlerin bir kısmının bağlantısı aşağıya çıkarılmıştır;
LİNK : https://www.hurriyet.com.tr/dunya/yunan-cumhurbaskanindan-buyuk-tahrik-41552985
LİNK : https://www.milliyet.com.tr/dunya/yunan-cumhurbaskani-esek-adasina-cikti-6247159
*T.C. Adalet Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan hapishane kurma yetkisi hangi kanun ve Milletlerarası antlaşma ile Yunan Adalet Bakanlığına devredildi?
*Bakan Bozdağ, bizim topraklarımızda Yunan Hapishanesi’nin açılmasına, işletilmesine ve hapishanedeki insanlık dışı davranışlara neden seyirci kalıyor? Bozdağ, Adalet Bakanı olarak suç işlediğinin farkında mı ?
SORU 2 : BOZDAĞ’IN BAKANLIĞI DÖNEMİNDE, TÜRK KARASULARI’NDA, TÜRK VATANDAŞLARINI  SİLAH ZORUYLA KAÇIRAN YUNAN ASKERLERİ HAKKINDA NEDEN SORUŞTURMA AÇILMADI, NEDEN YARGILAMA YAPILMADI ?
SORU 3 : BOZDAĞ’IN BAKANLIĞI DÖNEMİNDE VE HALEN, İZMİR, AYDIN VE MUĞLA İL SINIRLARI İÇİNDE GÖREV YAPAN YUNAN VALİ VE BELEDİYE BAŞKANLARI HAKKINDA NEDEN SORUŞTURMA AÇILMADI, NEDEN YARGILAMA YAPILMADI ?
Konu hakkındaki açıklamalarım ve belgeler ek dosyalarda gönderilmiştir.
Bu sorular, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu’na göre CİMER’den de sorulacaktır.
Saygılarımla,
Ümit YALIM
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri
DOKUMANLARI BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ.
This entry was posted in YUNANİSTAN - EGE SORUNU. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *