KAYBA KOŞMAK

equicizer races are on at the hoedown - horse racing illustration PNG image with transparent background | TOPpng

KAYBA KOŞMAK


“Kayba Koşmak” at yarışlarında kullanılan bir deyimdir. At, yarışı kazanacak kadar iyidir. Jokey de öyle. Fakat yarış bir türlü kazanılamaz. Neden? Çünkü at, yarıştığını bilmemektedir. Yaptığı işin oyun olduğunu sanmaktadır.


İnsan yaşamında “Kayba Koşmak” bazen kaybederek kazanmak olabilir.
Bu, yaşamın bir başka güzelliği, bir başka anlamıdır. Hangimiz sofrasındaki o an için ekstra olan bir yiyeceği veya içeceği “ben tokum” diyerek çocuğuna ya da sevdiğine bırakmaz ki! Bazen, karşımızdaki mutlu olsun diye aptalı, bilmezi oynamaz mıyız? Özel yaşamımızda bilerek yapılan kayba koşmalar çoğaldıkça, yaşam daha çok güzelleşebilir.
Fakat siyasi yaşamda bunu yapamazsınız, asla kayba koşamazsınız. Siz muhalefet partilerinin başında iseniz, iktidarın ülkenizi felakete götürdüğünü samimi olarak iddia ediyorsanız, bilerek kayba koşamazsınız.
Ne demek istiyorum?
Siz gerçekten Genel Başkansanız, siyasetin ve sorumluluğunuzun gereğini yerine getireceksiniz. Önce partinize, teşkilatınıza ve oylarını istediğiniz insanlara karşı dürüst olacaksınız. Kazanmak için yasal ve doğru olan her olanağı değerlendireceksiniz ve çok çalışacaksınız.
Seçimler öncesi, seçim sandıklarına sahip çıkmak, hırsızlıklara imkan vermemek, oyların doğru sayılması, tutanaklara doğru geçirilmesi, bilgisayara doğru işlenmesi ve YSK tarafından sonuçların doğru olarak yayınlamasını sağlayacak çalışmayı yapacaksınız. Veya, gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi hırsızlığı minimuma indirgeyecek sistemi kuracaksınız! Buna mecbursunuz. Birini eksik yaparsanız, Genel Başkanlığınız da, dürüstlüğünüz de sorgulanır.
6’lı ittifakın patronları olan CHP ve İYİ P, bilerek kayba koşmaktadır. 7 aydır bu 6 parti, birbirlerinin ne yediklerini kamuoyu ile paylaşmaktan başka ne iş yaptılar? Seçimlere 7-8 ay kaldı!
Çok gerekliymiş gibi şimdi de İYİP’nin Büyük Kongre tantanası çıktı! Hiçbir hazırlık yapmadan, paldır küldür gidilecek bir seçim, Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığını tekrar ikram etmekten başka nasıl tanımlanabilir ki?
Uyarıyoruz! Kendinize gelin lütfen! Kimse sizden, işinizi yapmanızdan başka bir şey istemiyor. Ama “Biz kayba koşmuyoruz. Göbek adımız Hıdır, elimizden gelen ancak budur” diyorsanız, medenice davet edin, seçim güvenliğini beraberce sağlayacak yolu-yöntemi gösterelim!
Aziz Türk Milleti!
Tarihe not düşmek için bir kez daha yazıyoruz;
CB seçiminde, 64 İL ve 754 İLÇEDE normal sandık güvenliği tedbirlerini almak yeterli olacaktır. (Buralarda dikkat edilecek iş, seçmen yapılacak sığınmacıların sıkı kontrolunu yapıp, itirazlarla bunların seçmenliklerini iptal ettirmek olmalıdır. DOĞRU Parti, bu konuda hukukçuları ve veri mühendisleriyle çalışmaktadır)
ETKİN SANDIK KONTROLU yapılacak 17 İL- 104 İLÇE- 4.659 MAHALLE vardır. 17 İL’den 4’ü (Diyarbakır-Mardin-Şanlıurfa-Van) Büyükşehir’dir. Buralardaki belediye seçimlerinin 3 İli HDP, 1 İli de AKP Kazanmıştı.
Diğer İller; Adıyaman-Ağrı-Ardahan-Batman-Bingöl-Bitlis-Hakkari-Kars-Muş-Rize-Siirt-Şırnak-Tunceli’dir.
Bu İllerin ve İlçelerin neredeyse tamamında seçimle gelenler görevden alınmış, yerlerine AKP ile kader birliği yapmış bürokratlar atanmıştır. Seçimle gelip, yasa dışı bir şekilde, hakkında yargı kararı olmadan görevden alınan ve hala çoğu serbest gezen seçilmişlerin yerine atanan “Şehir Eşkıyaları”, kaçakçılık dahil, her türlü pis işleri yapmaktadır. Bunlar, devleti kullanarak her türlü seçim hırsızlığını yapacak karakterde kişilerdir!
Eğer buralarda, (bildiğimiz fakat şimdilik yazmayı ertelediğimiz yöntemlerle) mücadele edip, sandık güvenliği sağlanmazsa, 16 Nisan 2017 referandumunda, FAZLADAN EKLENEN 1 milyon 557 bin EVET oyunun birkaç mislinin, Erdoğan’a ARTI OY olarak eklendiğini görürsünüz.
Yapılması gerekenler o kadar ciddi ve acildir ki, eğer bunlar yapılmazsa, hem seçim kaybedilir, hem de Türkiye, emperyalist ülkelerin planladığı yönetime dönüştürülür.
Sonrası? 6’lı Masa nereye kaçar bilmem ama, biz Kuvvacılara Kurtuluş Savaşını yeniden başlatmak kalır. Tabii ki yaşıyorsak…
Sağlık ve başarı dileklerimle 02 Ekim 2022
Rifat Serdaroğlu – DOĞRU Parti Genel Başkanı
This entry was posted in Politika ve Gundem, Rifat SERDAROĞLU yazıları, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *