CAMİLER NİÇİN BOŞALDI ? * Hırsızlıkları, yolsuzlukları, tecavüzleri görmezden gelen Diyanet ve cami imamları iktidarın sözcüsü oldu…

CAMİLER NİÇİN BOŞALDI ?


20 yıl önce dindar insanın bir itibarı vardı; güven duyulurdu. Zamane dindarları Ak Parti iktidarı döneminde sınavdan geçtiler ve büyük çoğunluğu kaybetti. Haram deveyi hamuduyla yutanlar “dindar insan” imajını karaladılar.
Günümüzde her Müslümanın kendine sorması gereken soru şu: Camiler niye boşaldı?.. Deistlik, ateistlik niye yükselişe geçti?.. Hatta deistlik oranı imam-hatip mezunları arasında daha çok yükselmiş. Bu son 20 yıla kadar “Ben deistim” diyen ilahiyat doçenti ne görmüş ne de duymuştum. Ama şimdi dizi dizi..
Ak Partili yazarlar “Bize bakan dinden soğuyor” diye yazmaya başladılar. Nasıl soğumasınlar ki?.. KPSS soruları çalınıyor, mülakat sınavlarında yüzbinlerce başarılı gencin gelecek umutları vicdansızca söndürülüyor, işe almalarda liyakat değil yandaşlık öne alınıyor, doktorlar yurt dışına kaçıyor… Hangi birini sayalım ki?..
Siyasallaşan din, bozulmuş dindir. Bozulmuş din güzel ahlak üretemez; ancak hırsız üretir. Yalanı meslek haline getirmiş siyasetçi üretir. Enflasyon rakamlarını bile küçülten bürokrat üretir. Bu ülkede yoksulun alın terinden çalarak kazandığı milli serveti ABD’ye, İngiltere’ye kaçıran zengin üretir… Suçlu bu kesimdir, camiden kaçan Müslümanlar değil, deist olan gençler değil.
Alper Aksoy
This entry was posted in DİN-İNANÇ, İrtica, SİYASAL İSLAM, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

One Response to CAMİLER NİÇİN BOŞALDI ? * Hırsızlıkları, yolsuzlukları, tecavüzleri görmezden gelen Diyanet ve cami imamları iktidarın sözcüsü oldu…

  1. emin says:

    Teşekkürler…dinin siyasallaşması 10 asırdır devam etmektedir.bu gidişle artık inanç larda ,dinlerde evrim geçirmeye başlayacaktır.sorgulama yapılmalıdır.Tanrı nın kullarında yanlış davranışlar yaratması ve onları cezalandırması nasıl mümkün olabilir.kölesine(insanlara) bir şey yapmasını emreden ve sonra onu bundan dolayı cezalandıran biri gibi olmazmı diye sormalıdır diye düşünmekteyim.saygılar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *