BİR YOBAZ VE BİR LİMAN HİKAYESİ

Yukarıdaki videoyu “Kadınlar dans etmemeli, oynamamalı” diyen yobaza armağan ediyorum. Sözde din adamı Hayrettin Karaman, bu kez de “Kadınların veya kadınlarla erkeklerin birlikte, topluluk içinde dans etmeleri veya başkaca oynamaları caiz değildir” diyerek ‘dans’ı hedef aldı.


70’li seneler, gemi ile yabancı bir ülkenin bir liman kasabasında bir süre kaldık. Gemide yobaz derecesinde dindar bir arkadaş var. Radyo ve müzik bile dinlemez, gazete ve mecmualarda bulunan normal giysili kadınların bile fotoğraflarını yırtar.

Akşam vakti işlerimiz bittiğinde yakında bir denizci barı var. Bara gidilir, paramız az olduğundan genelde bira içilir, dans edilirdi. Bir akşam gemide bu arkadaşın içtiği gazoza votka karıştırırlar ve arkadaş sarhoş olur. İlk isteği “hadi beni de bara götürün” olur. Hep birlikte bara giderler. O gece bara gelmiş olan kadınların tamamına sataşır, taciz eder. Bakarlar ki hadise çıkacak, gemiye dönerler. Ertesi gün barda neler yaptığı sorulunca yanıtı; “Şeytana uydum şeytana, tüh, tüh” diyerek kendisini savundu. Aslında bu tür insanların içinde de böylesi istekler var fakat isteklerini  bastırırlar. Kendilerinin yapamadıklarını, yapanları da kınarlar.

Yaşasın müzik, yaşasın dans, yaşasın hayat

Naci Kaptan

This entry was posted in HAYATIN İÇİNDEN, İrtica, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *