PISHING VE SAZANLAR * İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 5.5 MİLYON DOLAR VE 18 YAŞINDA AFRİKA’LI MİSAFİR KIZ

PISHING VE SAZANLAR


Hoşluk olsun diye posta kutuma düşen bir DOLANDIRCILIK mektubunu aşağıda paylaşıyorum. İnternette yapılan klasik bir dolandırıcılık yöntemi PISHING...

Bu tür SAZAN mektupları geçmişte ingilizce olarak gelirdi. Abiler işi aşmışlar artık düzgünce Türkçe mektup gönderiyorlar. Hatta imlâ kurallarına da dikkat ediyorlar. Diyebilirim ki imlâ konusunda ana dili Türkçe olan birçok kişiden daha iyiler. Özellikle Afrika’lılar, Nijerya’lılar bu tarz dolandırıcılık konusunda ön sıralarda. Hatta zaman zaman Afrika’lı dolandırıcılar ülkemizi ziyaret ederek özel bir boya ile kağıdın dolara çevrilebildiğini söyleyerek kandırdıkları uyanık vatandaşlarımıza çanta içindeki  kağıt destelerini ve özel olduğunu söyledikleri boyayı satarak ortadan buharlaşıyorlar.

Bu tür mektuplar Fishing (Balık tutmak) deyişinden türetilmiş ve Pishing olarak tanımlanıyor. Diğer bir deyişle internette SAZAN BALIĞI arıyorlar. Haydi bakalım 18 yaşında Afrika’lı bir kızla tanışmak ve 5.5 milyon dolar isteyenler iş başına… Bu iyiliğimi unutmayın. Alacağınız para ile artık bir akşam yemeği ısmarlarsınız!

Naci Kaptan


From: Patricia Konam <danielphilipmark1@gmail.com>
Date: 4.11.2021 19:45:26
Subject: Hello my Dear

iyi günler nasılsın canım,

Canım, sana bu şekilde geldiğim için üzgünüm, burada İNTERNET’te e-postana rastladım ve ruhum seni seçmeme neden oldu, gerçekten yükümü paylaşmak için dürüst, dürüst birine ihtiyacım vardı, başlayayım önce kendimi size tanıtarak, benim adım Bayan Patricia Konam, 18 yaşında bir kız, geç MR.Anthony Konam’ın tek çocuğu. Batı Afrika’da Togo
Cumhuriyeti’nin Yerlisi. Babam, Togo’da işini yürüten oldukça itibarlı bir iş adamıydı (ALTIN ​​SATICI). 31 Mart 2018’de esrarengiz bir şekilde vefat ettiğini söylemek üzücüdür. Ani ölümü, yemeğine zehir katan aile üyesi/ağabeyi tarafından bağlantılı veya daha doğrusu aklı başında olduğundan şüphelenilse de. Ama Tanrı gerçeği biliyor!.

Annem ben daha 6 yaşındayken öldü ve o zamandan beri babam beni çok özel aldı çünkü ben O’nun tek çocuğuydum. Babamın burada özel bir hastanede vefatından önce, gizlice yatağının üzerinde beni aradı ve burada Banka’nın birinde bıraktığı bir meblağı (5.500.000 ABD Doları, BEŞ MİLYON BEŞYÜZ BİN ABD Doları) olduğunu söyledi.

ülkemizde, tek Çocuğu ve gelecekte mevduat fonunu miras alacak kişi olarak adımı
kullandığını söyledi. Ayrıca bana bu servet yüzünden aile üyeleri tarafından servetini kıskandıkları için zehirlendiğini açıkladı, ayrıca bana zehir hastalığından kurtulamazsa yabancı aramam gerektiğini söyledi. fonu kendi hesabına almama yardımcı olacak ve o
ülkeye seyahat edip fonu yatırım amacıyla kullanacağım ve orada eğitimimi ilerleteceğim, seçtiğim bir ülkede ortak, yapmamam konusunda beni çok iyi uyardı. BURADA halkımızla ilgili herhangi bir şey çünkü sonunda bana ihanet edecekler ve beni de öldürecekler.

Babamın gömülmesinden sonra, Tüm aile üyeleri onun tüm işlerini ve mülklerini ele geçirdi ve kontrol etti ve bana hiçbir şey bırakmadı, şimdi tek umudum bankadaki bu para, beni öldürmeyi planladıklarını öğrendiğimde Belgeleri almalarını ve bu parayı Bankadan talep etmelerini sağlamak için, bu yüzden hayatıma yönelik şeytani planlarını keşfettiğimde, evimizden kaçtım ve şimdi Lome şehrinden çok uzakta bir Kilise Mülteci Kampında saklanıyorum. hayat kurtarılacak, bu ülkeden ayrılacağım ve ailenizin yanına geleceğim güne kadar burada kalacağım.

Canım, bu durumdan çıkmak için gerçekten acil yardımına ihtiyacım var çünkü burada hayatım tehlikede, ben sadece 18 yaşında bir kızım ve gerçekten şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Babamın ölümü aslında hayatıma üzüntü getirdi. canım, bu konudaki mütevazi yardımlarınızı içtenlikle rica ediyorum. bu parayı bankadan almama ve
hesabınıza aktarmama yardımcı olmanız için ülkenize gelip ailenizle birlikte kalmam ve eğitimime tekrar devam etmem için, Lütfen şimdi bilmek istiyorum, HAZIR MISINIZ VE BANA YARDIM ETMEK İSTER MİSİNİZ?

Cevabınız evet ise, tüm detayları verebilmem için hızlı cevap verin.
Acil cevabınızı bekliyorum. Aile üyelerinize en iyi dileklerimi sunuyorum.

seninki içtenlikle
Bayan Patricia Konam
BATI AFRİKA TOGO CUMHURİYETİ’NDEN


KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ ÇALMAK İÇİN PISHING 

From: MR.NANCE TERRY LEE <mr.nanceterrylee12@gmail.com>
Date: 3.11.2021 00:27:23
Subject: NOTICE

Hello,

I am Mr. Nance Terry Lee, the United Nations Representative Washington -DC – USA. I hereby inform you that your UN pending compensation funds the sum of $4.2million has been approved to be released to you through Diplomatic Courier Service.

In the light of the above, you are advised to send your full receiving information as below:

1. Your full name………………….
2. Full receiving address…………..
3. Your mobile number………………
4. Your country……………………
5. Nearest airport…………………

Upon the receipt of the above information, I will proceed with the delivery process of your compensation funds to your door step through our special agent, if you have any questions, don’t hesitate to ask me.

Thanks.
Dr. Nance Terry Lee.

This entry was posted in DÜNYA ÜLKELERİ, HAYATIN İÇİNDEN, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *