DARBELER DAVUL ÇALA ÇALA MI GELİR?

Abdurrahman Dilipak “Darbeler davul çala çala gelir” yazısında “Laiklik, irtica, Atatürk’ten çok söz edilmeye başlanmışsa, İzmir Marşı filan çalınıyorsa bayrağı alıp köprüye çıkma zamanıdır” diyen bir yazı yazdı.


SUÇTUR, YAPTIRIMA TABİDİR

Bu yazarların söyledikleri, yazdıkları şaşırtıcı değil, onlardan beklenen bir şey, bir kadın gazeteci de “Seçimlerle birlikte kan dökülecek” dedi, inanılması güç olaylar bunlar. Dilipak açıkça halkı sokağa, köprüye çıkmaya çağırıyor, laikliğin gereğine inanan insanları darbeci gösteriyor.

Hiçbir demokraside, hukuk devletinde varsayım üzerine insanlar kin ve nefrete sevk edilemez, toplum laiklik, din üzerinden ikiye bölünemez. “Beklemeyin, biz bunları daha önce yaşadık” diyor. Söz ettiği günlerde de Erbakan’ın ”Kanlı mı olacak, kansız mı”, Şükrü Karatepe’nin “İçinizden kini, nefreti eksik etmeyin”, “Şevki Yılmaz’ın “Bu Kemalist rejimi yıkacağız” sözleri vardı.

Türkiye’de biri çıkıp Atatürk’e alenen hakaret ediyorsa, Cumhurbaşkanı’nın önünde bir imam “Ayasofya’yı müze yapanların zalimliğini kimse yapmadı” diyorsa, Diyanet İşleri Başkanı, Atatürk’ten söz ederken “Tarihe ihanet etmişlerdir, Allah’ın laneti onların üstündedir” diyebiliyorsa, gazeteci “bayrağı alıp sokağa dökülme çağrısı” yapıyorsa savcıların, hükümetin hemen harekete geçmesi gerekir.

Bir emniyet müdürü, bir İçişleri Bakanı son haftalarda bu kadar olay belgelerle ortaya konuyorken kulağını kapatabilir mi? Yarın hesap sorulur korkusu olsa kapatamazdı. Türkiye’de hukuk artık bunlara işlemiyor.


Ruhat Mengi’nin “İktidar yanlısı gazeteciler darbe çağrısı yapıyor” başlıklı yazısından

This entry was posted in İrtica, SİYASAL İSLAM, TARİKAT VE CEMAATLAR, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *