KISSADAN HİSSELER

Batı dünyası, medeniyetin özümsendiği ülkeler işte yukarıdaki görselin verdiği mesaj  nedeniyle gelişmişler ve insan haklarına saygılı toplumlar olmuşlardır. Fotoğrafta görülen İsveç Başbakanı kendi valizlerini taşıyarak ÖZEL araçlarla değil, toplumun kullandığı bir trenle korumasız ve tek başına yolculuğunu yapıyor. Kamuya ağırlık olmuyor, kamunun parasını harcamıyor, yüzlerce korumayı, yüzlerce arabayı kullanmıyor.

Bizde ise AKP/Erdoğan döneminde başlayan akıl almaz boyuttaki saltanat sevdası ile topluma, sanayiye, işssizliğe, ekonomiye yarar sağlayacak yatırımlar yerine dünyanın en büyük sarayları yazlık-kışlık-baharlık yaptırılıyor. Dünyanın en pahalı uçaklarından oluşan 13 uçaklı filolar,  Dünyanın en pahalı, lüks otomobillerinden oluşan yüzlerce araçlık filolar kuruluyor. Sarayın günlük harcaması ise 10 MİLYON TL!!!

Cuma namazlarına bile 50-60-70 sayısı bilinemeyen araçlarla, yüzlerce özel koruma ve binlerce polisin çevre emniyeti aldığı bir düzen ile gidiliyor. Bunca harcamaya diyelim ki Toros sıradağları olsa dayanmaz.

Yolsuzluklarla, talanlarla, sözde özelleştirmelerle, hesap kitapsız harcamalarla bu güzel ülkeye çok büyük kötülükler yaptılar. Milli hasılanın yarıya yakını AKP tayfasının talanı ile yok edildi. Elbet hiç bir kötülük sonsuza kadar sürmeyecektir. Devran dönüyor. Hesap zamanı yaklaşıyor.  En yukarıdan en dibe, siyasetçi, bürokrat, yandaş, müteahhit ve bu sisteme destek verenler, kötü insanların paylarına düşen hesap ise mahkeme-i kübraya kalmayacak, gerçek adaletin olduğu, gerçek hukukun var olduğu, gerçek adaletli savcılar ve yargıçlar tarafından yargılanarak bu güzel ülkenin ekonomisini çökertmekten dolayı HAK ettikleri cezayı alacaklardır. Utançları ise aile boyu yanlarına kâr kalacaktır.

Naci Kaptan

This entry was posted in YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *