Sakarya Savaşı’nın gerçek adı SUBAY SAVAŞI’dır.

T.C. BURHAN SAVAS – 24.08.2021
burhan@superonline.com


Sakarya Savasi’nin gerçek adı SUBAY SAVAŞI’dır.

BU SIPER TAMI TAMAMINA 130 KM.’dir.
Gozunuzde canlandirin UMUMI MANZARA’YI ;

TUM SUBAYLAR EMIR KOMUTAYI BIRAKMIS AST , UST AYRIMI BITMIS , TUM ORDU TEK VUCUD , OLUM CIZGISINI HENUZ OLMEDEN ASMISLAR , DUSMAN’IN UZERINE CULLANIYORLAR. 50 TRILYON CENNET VERSELER O GUN , O SAATTE ”YUNAN ” OLMAK ISTEMEZ INSANIM DIYEN BIRI. OYLE BIR CULLANIS TURK’UN SON VE CAN HAVLI CULLANISI DUSMAN’a , SAKARYA’da ..!

2.000 Subay sehadet serbetini kana , kana ve Vatani’ma Helal olsun diye , diye icti..
Gen. Kurm. Kayitlari’na gore hemen hergun yaklasIk 500 askerin firari dolayisiyla ,
firari asker sayisi 36.500’e ulasmisti. Ordu Toplam Mevcudu’nun % 40’i tuymustu . Bu ”yuzdeyi” herkes aklinda , unutmamak uzere , tutmalidir. Sonraki 100 Yil boyunca ” Bu Yuzde” ;

MILLIYIM , BAGIMSIZIM , ANTIEMPERYALISTIM diyen TUM SIYASI YAPI’ya ve KURUM’a , KURULUS’a ( bu konuda ozellikle Agir , Statejik Milli Sanayi ve Milli Uretim’e parantez acin ! ) HAINLIK ve TAHRIBATTA INSAF ve SINIR TANIMIYACAK , PUSTLUK SERGILEMEKTEN TEK SALISE UZAK DURMAYACAKTIR.. BU OLGU SU AN , SU SAAT’E KADAR , 1 KEZ BILE DEGISMEMISTIR. BUNDAN SONRA DEGISIR DIYEN YA GAFIL YA TRUVA ATI ALCAK ISBIRLIKCI’DIR.

Bazilari , silah ve sunguleri beraberinde kacmisti .
Kacis ” israrla ” KONYA istikametiydi . Derhal ; KACIS HEDEFI KONYA’da , 3 kisiden olusan ve karari itirazsiz infaz olan 1 No’lu Istiklal Mahkemesi kuruldu. Yakalanabilen firarilerden , silahla kacanlar idam , digerleri hapis ve Falaka’ya cekilme cezasi aldi.

Mustafa Kemal sasirmadi , hizla , azami telafi yoluna girdi . Sasirmamak , dehasini ates altinda bile sonsuz cesaret ve direnme gucuyle birlestirebilmek Mutafa Kemal’in hic kimselere benzemez Karakteri idi. Kaçan 500 namussuz yerine ” yaklasık 300 yeni kisi ”buldurup” askere aldi hergun.

Bu is o gunlerde , nasil olabildi. Buna da ayri bir FILM KONUSU gibi bakin derim !
Türk ; Zaman’la , Ates’le Harmanladigi Varolma , Yokolma Savasi verdi , Sakarya Cephesi’nde. Sakarya’da Ataturk Dehasi insanin aklini alir. Buna inanin.

Ismet (2 elini arkaya kavusturmus ) mahvolduk , mahvolduk diyerek dolasiyor, Fevzi, yanina Kur’an kir’at edebilen askerleri toplamis birlikte Kur’an okuyor. Tum umutlarini kaybetmislerin Umumi İnsan görüntüsü bu. Beyinler Teslim olmus, Yenilgiyi kabul etmis.

TEK ADAM HARIC. TEK ADAM , CADIRINDAki TESKERE’DE ,
3 KABURGASI CIGERLERI’NE BATMIS HALDE IZDIRAP ICINDE YATIYOR. AZ KIPIRDASA OLUM MUHAKKAK GIBI.
ETRAFINDAKILER YALVARIYOR ; PASAM , ANKARA’YA NAKLEDELIM SIZI , HAYATINIZ KURTULSUN ONCE , SONRASINA BAKARIZ.

Dusman’in Izmir’den cok buyuk yeni kuvvet getirdigine inaniliyor. Niye? Tek pirpir ucagimizin pilotu oyle rapor veriyor..

HERGUN , BIR ONCEKI GUN BOS YERLER ASKER KAYNIYOR! BANA SON HAFTAKI TUM UCAK RASAT RAPORLARINI GETIRIN DIYE BAGIRIYOR. KOSTURUYORLAR.

MUSTAFA KEMAL ; BANA FEVZI’YI CAGIRIN DIYE CILGIN GIBI BAGIRMAYA BASIYOR, BIR HAFTALIK RASATLARI YANYANA INCELEDIGINDE. YENI DUSMAN YOKTU. DUSMAN , HER GECE YER DEGISTIRIYOR, BIZI RASAT PILOTU’NU KANDIRIYORDU ! BU TESBITLE TAARRUZA KALDIRDIGI TURK ORDUSU , MUZAFFER OLDU.

YUNAN ,YALAN DOLMASI’NI , SADECE MUSTAFA KEMAL’E YEDIREMEMISTI.
ANADOLU’DA TURK TARIHI BIR KIRILMIS PİR KIRILMISTI. TURK’un ATASI , TURK’UN TARIHI’NI SAKARYA’DA , SON SANIYELER’DE SANLI ZAFER YOLUNA OTURTMUSTU . ANASININ AK SUTU GIBI HELALDI ”GAZILIK VE MARESALLIK”.
IZMIR GORUNMUSTU.

Bu arada Ankara’da tuhaf :)) bisi olmus, Fransiz Kont BULION Sakarya’da isler sarpa sardiginda, avuc ici kadar ufak gunun Ankarasi’nda kayiplara karismisti. Sakarya’dan Zafer Haberi geldigi gun Kont Fransiz ortaya cikti. Beni mi ariyordunuz dedi yilisık , yilişık gulerek.

NERDESIN LAN, AT SU ANKARA ANLASMASI’NA IMZANI ALLAHSIZ , DEDILER.
IKILETMEDEN CAKTI IMZA’YI..

Ancak ; tum israrlara ragmen 1 Ay nerede saklandigini soylemedi. O saklandigi mekan ve sakliyanlar, hala , Ankara’da Truva Ati olarak duruyordur emin olun !

ADANA CEPHESI, Yilisık Kont BULLION ile yapilan anlasmayla ADANA CETELERI ZAFERI olarak tescil edildi. 9 Ucak, sayisiz silah, muhimmat ve Adana Ceteleri Subay ve Erleri (çogu suvari) kosa , kosa BATI CEPHESI’ne INTIKAL ETTI.

OLAY’i , yine , ADANA’ya baglamis diyecekler.
Olaylar baglaniyor. Ben N’aapiim.

T.C. BURHAN SAVAS

This entry was posted in ATATURK, T.C. BURHAN, TARİHE - AYDINLANMAYA - CUMHURİYETE NOT DÜŞENLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *