AKP İKTİDARININ KİRLETTİĞİ DEVLET * SEDAT PEKER İTİRAFLARI * ANAYASAYI YAPAN PROF. BURHAN KUZU HER TÜRLÜ YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ * BURHAN KUZU’NUN FİŞİNİ ÇEKTİLER

Bir dönem Kuzu’nun en yakınındaki isimden dikkat çeken iddia

cumhuriyet.com.tr  – 09 Ağustos 2021 Pazartesi

Sedat Peker’in, eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ile ilgili açıklamaları üzerine dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker’in, eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ile ilgili açıklamaları üzerine dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Peker’in açıklamalarında da bahsi geçen Kuzu’nun eski danışmanı Sinan Çiftçi, Bizim TV’den Şaban Sevinç’e açıklamalarda bulundu. Çiftçi, devletin üst kademesindeki isimlerin Kuzu ile kirli ilişkiler kurduğunu öne sürdü.

FİŞİ ÇEKİLDİ
“Burhan Kuzu, ciddi paralara iş takibi yapardı” diyen Çiftçi, “En çok Berat Albayrak’ı kullanırdı. Fuat Oktay, Mustafa Şentop’a da çok iş çözdürdü.” diye konuştu. Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kuzu için “Zindaşti dosyasını kapatmak için hastanede Burhan Kuzu’nun fişini çektiler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Çiftçi ayrıca Kuzu’nun İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’den 100 milyon dolara yakın bir para aldığını iddia etti.


AKP İKTİDARININ KİRLETTİĞİ DEVLET

SEDAT PEKER İTİRAFLARI

Hakkında organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla soruşturma başlatılan Sedat Peker, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Bir süredir koronavirüs tedavisi gördüğünü söyleyen Peker, hayatını kaybeden eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ile AKP’nin eski Beşiktaş Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aliye Uzun’un bağlantısından bahsetti. Peker, Aliye Uzun’un Kuzu’yu, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile aynı masaya oturttuğunu anlattı.

Kuzu’nun, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile olan fotoğrafını paylaşan Peker, “Aliye Uzun isimli bayanı kamuoyundan şu şekilde hatırlayabilirsiniz, dünyanın en büyük uyuşturucu baronlarından biri olarak bilinen İran asıllı Zindaşti’yle Burhan Kuzu’yu tanıştıran kişidir.” dedi.

Peker açıklamasının devamında, bir diğer uyuşturucu baronu Orhan Ünğan’ın Burhan Kuzu ile olan iletişiminden bahsetti. Peker, “Burhan Hoca daha önce dostluk yaptığı Zindaşti’nin düşmanı olan Orhan Ungan’ın her istediğini yerine getirmeye başlamıştır.” ifadelerini kullandı.

TARTIŞMA YARATAN ADLİ TIP RAPORLARINI HATIRLATTI

Peker, Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren AKP Elazığ Milletvekili ve Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar tarafından öldürüldüğü öne sürülen Yeldana Kaharman olayına da değindi.

Adli tıp raporu tartışma konusunu olan Yeldana Kaharman’ın ölümüne dikkat çeken Peker, Burhan Kuzu’nun WhatsApp yazışmasını paylaşıp, “Burhan Hoca’nın yazışmalarından da anlayacağınız üzere milyoner bir adamın adli tıptan çıkarmak istediği bir rapor var. Yine yazışmada göreceğiniz üzere bu beyefendinin gerekli ödemeyi yapmaya hazır olduğu söyleniyor. Burhan Hoca konuyla ilgilenir ve raporun Burhan Hoca’dan istendiği gibi çıktığı da araştırıldığında görülüp öğrenilebilir.” dedi.

SOYLU’YA SESLENDİ

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünü hatırlatan Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu işaret ederek “Aleyna Çakır kardeşimizin ölümünden sorumlu tutulan ümit can uygunun kurtulabilmesi için gerekli adli tıp raporu da şahsın babası süleyman soylunun yakın arkadaşı olduğu için gerektiği şekilde hemen hazırlanıyor.” ifadelerini kullandı.


Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, AKP’li Burhan Kuzu’ya “kadınlarla ilişki” üzerinden şantaj yapıldığına ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin dile getirdiği iddialar gündem yaratmıştı.

Konuya ilişkin yeni tweetler atan Peker, “Biz zaten biliyorduk” diyen gazetecilere “3-4 kişi haricinde bunları kimse bilmiyordu!” yanıtını verdi.

Peker’in Twitter’dan flood şeklinde yaptığı açıklamalar yazıldığı şekilde alınmıştır. Olayın ayrıntılarını yazan Peker’in iddiaları şöyle

“Uyuşturucu baronu olarak bilinen Zindaşti’yle ilgili bölümü yazıp tamamladıktan sonra “Bunları zaten Fatih Altaylı ve İsmail Saymaz’ın yaptığı haberlerden dolayı biliyorsunuz, lütfen bundan sonra yazacaklarımı dikkatlice okuyun.” diye not düşmüştüm.”

“Burhan Kuzu’nun benim yakınlarım vasıtası ile Zindaşti’nin hasmı Orhan Üngan’la anlaşarak ona yardım etmeye başladığını sadece koca ülkede beş kişi biliyordu. Bu sebeple Orhan Üngan’ın Burhan Kuzu ile ilgili şikayetinden vazgeçtiğini, bu sefer de Orhan Üngan’ın çalışma…”

…başlayıp Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüştüğünü biliyor muydunuz? Ya da Burhan Kuzu’nun başka bir grup adına Ziraat Bankası’ndan kredi çıkartmaya çalıştığından haberdar mıydınız? Ya da yine başka bir suç grubu adına OYAK’ın genel müdürüyle görüşmeler …”

…yaptığından haberdar mıydınız? Ya da Burhan Kuzu’nun adli tıptan para karşılığında rapor çıkardığından haberdar mıydınız? Tüm bunların ötesinde eski İran Cumhurbaşkanı’nın akrabasının konteyner içinde, İskenderun limanının serbest bölgesine konteyner …

“-dolusu para geldiğinden haberiniz var mıydı? Burhan Kuzu’nun sosyal medya ile ilgili genç bir yardımcısı olduğunu söylemiştim, bu kişiden haberdar mıydınız? Bu kişi de benden sonra da birçok anlatımlarda bulundu. Orhan Üngan’ın isteği üzerine Zindaşti’nin …”

“…avukatı hakkında kırmzı bülten çıkarmak için Interpol daire başkanıyla görüştüğünden hiç haberiniz var mıydı? Eğer vardı derseniz ben de size yalancısınız derim çünkü bu olayları 3-4 kişi haricinde hiç kimse bilmiyordu.”


https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bir-donem-kuzunun-en-yakinindaki-isim-anlatti-1859040
https://www.cumhuriyet.com.tr/galeri/son-dakika-sedat-pekerden-art-arda-aciklamalar-1858683/6
https://www.cumhuriyet.com.tr/galeri/sedat-pekerden-tepki-3-4-kisi-haricinde-bunlari-kimse-bilmiyordu-1858970/3
This entry was posted in VANDALLIK, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *