Cengiz Özakıncı ile Tarihin Bilinmeyen Yüzü

Cengiz Özakıncı ile Tarihin Bilinmeyen Yüzü

Levent Yıldız’ın sunduğu Cengiz Özakıncı ile Tarihin Bilinmeyen Yüzü’nün bu programında, Yunanistan’ın “1922 Rum soykırımı” yalanını çürüten ve 13 Eylül büyük İzmir yangınını çıkaranların aslında Ermeni ve Rumlar olduğunu gösteren, özgün BELGE VE BİLGİLERİ bulacaksınız…


Değerli dostlar
Geçen hafta Yunanların 1994’den beri andıkları “Pontus soykırımı”nı gerçek belge ve bilgilerle yalanlayan Cengiz Özakıncı dün akşam da yine Yunanlar’ın her yıl andıkları “Küçük Asya soykırımı”nı anlattı! 1919’da İzmir’e saldırıp işgal ederek sivil halkı, kadınları, çocukları acımasızca katleden Yunanlar, halk kendini korumaya çalışınca da yıllar sonra “Türkler bize Ege bölgesinde de soykırım yaptılar” diyerek dünyayı ayağa kaldırmaya çalışmakta! Bu söylem ve eylemlere sessiz kalmayı yeğleyen iktidar ve muhalefet kanatlarına karşı bugün de kendini koruma, Türk halkına kaldı. Bu koruma, belgeli bilgilerle olacağından her ortamda paylaşılması gerekir.

Zamanın Amerikan, İngiliz, Fransız ve Vatikan arşivlerinde hemen yer alan gerçek bilgiler bu ülkelerin ellerinde iken bugün Türkiye’yi “Yunanlara soykırım yaptı”, “Türkler İzmir’i geri alırken şehri yaktı” gibi iddialar, suçlamalar sessiz kalındıkça kitaplara, makalelere konu olmakta. Oysa zamanın İzmir’de yerleşik konsoloslarının, yabancı görevlilerin ülkelerine sundukları raporları varken bugün Türkleri suçlamak, tipik emperyalist davranış! Bu yalanları ders kitaplarında işleyerek çocukları küçük yaşlarından itibaren zehirlemek, gelecek nesillerin birbirine düşman olmasını sağlamanın en emin yolu..

Olağanüstü emeklerle oluşturulan programın izlenip arşivlenmesi ve her ortamda paylaşılması dileğiyle…

Dostlukla,
Lâle Gürman

This entry was posted in EMPERYALİZM, Tarih. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *