PAZAR GÜLMECE MOLASI * KAVUNUN İÇİNDEN ÇIKAN YAZI

Akşam vakti hanım mutfakta yemek hazırlarken kapı çaldı. Kapıyı açtım, apartman komşumuz sarıklı müteahhit Abdülvahap beyin oğlu elinde kağıda sarılmış bir paket ile kapıda. …“Hayrolsun oğlum” …. “Babam selam söyledi size bunu gönderdi”….
Paketi açtım içinden ortadan kesilmiş mis gibi kokan bir kavun çıkınca şaşırdım. şaşkınlığımı gören çocuk “Amca bilirsin babam inşaat işine başlayınca camiden pek çıkmaz oldu. Hele cumaları hiç kaçırmaz. Böyle olunca da çok ihale alıyor!!!. Turfanda da olsa babam paraya kıymış kavun almış.  Kavunu kesip içinden çıkan “RAKI İÇİN” yazısını görünce bu kavunu yemek günahtır dedi, size gönderdi.”
Uzunca zamandır evde duran yarım şişe rakının yanına kavun almak istemiş fakat parasızlıktan alamamıştım. Hani derler a “Kör ister bir göz, Allah verdi iki göz”. Kavunu tam dilimleyecekken hanım seslendi…“Bey kesmeden önce bi fotoğrafını çek, bu kavunu sana Allah gönderdi, mektubu da içine koymuş, hadi şerefe, bi yudum da bana bırak…
Neyse konuyu şöyle bağlayalım;
Geçmişte Tekel’in Tekirdağ rakı fabrikasında gece vardiyasında bir kaza olur. İşçilerden birisi rakının fermante edildiği derin kazanın içine düşer. İşçiyi kurtaramazlar. Arkadaşlar toplaşır ve vefat eden işçinin evine baş sağlığına giderler. teselli edecek söz ararlar. Birisi der ki…“Yenge sakın üzülme, Ahmet’i kaybettik ama mutlu öldü!!! Kurtarmaya çalışırken iki kez rakının üstüne çıktı; Beyaz peynir, kavun var mı” diye sordu”
Günlerimiz karanlık da olsa; pazarınız aydınlık olsun…
Naci Kaptan / 30.05.2021
This entry was posted in HAYATIN İÇİNDEN, MİZAH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *