ÜLKEMDEN MANZARALAR * Kayıp trilyonlar, kayıp hayatlar ve hakikat

Kayıp trilyonlar, kayıp hayatlar ve hakikat


Türkiye’de sorunlar derinleştikçe, sorun alanları da çeşitleniyor. Hemen hemen bütün toplumsal yaşam alanlarına yönelik inanılmaz bir saldırı var. Bu ortamda anket şirketleri, “hangi sorun daha öncelikli, daha çok can yakıyor, daha fazla insanı canından bezdiriyor” şeklinde araştırmalar yapıp belli aralıklarla sonuçlarını paylaşıyor. “Sorundan sorun beğen” potasındayız. Ne büyük handikap, ne acı bir yaklaşım!
Ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik, açlık, sefalet can yakıyor. Eşitsizlik gizlenemeyecek boyutta ve herkesin kapısında. İş ve aş hak getire. Her şeyin güllük gülistanlık gösterildiği Türkiye’de, ekonomik sorunların çözümünü de şıp diye buldu iktidar. Kömür torbalarından sonra patates ve soğan çuvallarıyla insanları kaderine razı etmeye çalışıyor.
Demokrasi yok, adalet yok, hak, hukuk mumla aranacak hale geldi. CHP de vinç ve panzerler eşliğinde yapılan operasyonları tatmaya başladı. Bütün saldırgan politikalarına gerekçe yaptıkları güvenlik sizlere ömür. Toplum huzur ve refahı unuttu. Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerde ne yazık ki her gün yeni rekorlar kırılıyor. Çocuğa yönelik istismar vakaları artıyor ve bir çürüme hali toplumu dört bir koldan sarmış durumda.
Yaşamımızı çalmışlar, hayallerimizi, umutlarımızı elimizden almaya çalışıyorlar. Bütün bunlar kayıp 128 milyar dolardan daha az önemsenecek meseleler değil. Elbette 128 milyar doların akıbetinin sorulması önemli, elbette bu ülkenin varlıklarına sahip çıkılması gerekiyor.
……………..
BÖLÜM ALINTISI – Kayıp trilyonlar, kayıp hayatlar ve hakikat…Kenan KIRKAYA
This entry was posted in DURUM VAZİYETİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *