İRTİCA VE TARİKATLAR * TÜRKİYE TARİKAT SARMALINDA SAVRULUYOR, GERİCİLİK, VANDALLIK DEVLET KADROLARINA ATANIYOR * Menzil her yerde

TARİKATLAR, CEMAATLAR, KAMUDA KADROLAŞMALAR
Tarikatları, cemaatları , yobazları, insanlara çarpık dini dayatmalar yaparak toplum yaşamına dini dayatmalarla egemen olmaya çalıştıkları ve  Çağdaşlığa, aydınlanmaya, bilime ve Laikliğe, göstermedikleri saygı adına eleştirmek haktır. Sadece eleştirmek değil, Cumhuriyet savcılarının ve dahi bu kişileri kadrolarında  barındıran kamu kurum yöneticilerinin soruşturma açmaları gerektir.
Tarikatlar ve cemaatlar doğmaları kabul ettiklerinden içinde yaşadıkları toplumun şeri hükümlere göre yönetilmesini isterler. Ülkenin çağdaşlaşmasını, yücelmesini, bilimde sanatta ilerlemesine karşıdırlar. Böylesi ticanileri eleştirirken öncelikle onları bu kadrolara atama gücünde olanları bulmalı ve soruşturmalı, hesap sorulmalıdır.. Bu kadrolaşmalar planlıdır. Amaçları Türkiye’yi çürüterek, içinden çökertmek ve emperyalizme köle yapmaktır. Bunlar BOP kapsamında ILIMLI İSLAM projesinin temsilcileridir. 
Ne yazık ki AKP iktidarı FETÖ’den gereken dersi almamış ve özeleştiri yapmamıştır. Böyle giderse kamuda kadrolar alarak güçlenen tarikatlar ülkemizin geleceği için en az Fetö kadar tehlikeli olacaktır.
Naci Kaptan / 07.10.2020

Menzil her yerde

Sözcü / Saygı Öztürk / 7 Ekim 2020
Doğan Kitaptan çıkan “Menzil- Bir Tarikatın İki Yüzü” kitabımı yayına hazırlarken hem Menzil’e gittim, hem de Menzil’in diğer kolu olan Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi’ne bağlı yeni adıyla Buhara Köyü’ne gittim. Oradaki medreseleri dolaştım, derslerine katıldım. Hem Menzil Şeyhi Seyda Saki Erol’la hem Buhara Şeyhi Seyda Feyzettin Erol’la konuştum. Sağlık Bakanlığı’nda ve diğer bakanlıklarda ki Menzilci kadrolaşma konusunda da sorularımı cevaplandırdılar.

Menzil Köyü’ne, Doğan Kitap’taki arkadaşım Sefa Kılıç’la özellikle karayoluyla gitmiştim. Lokantalarına erkekler ve kadınlar ayrı kapılardan giriyor. Tarikata ait otobüs firmasının içine girdiğimde kadın ve erkeklerin de oturdukları yerler arasında perde vardı. Yani harem-selam yolculuk yapılıyor. Erkeklerin hemen hepsinin başlarında takke olması, sigara içmesi de dikkat çekiciydi. Tarikata ait akaryakıt istasyonlarında, dinlenme tesislerinde durduk. Gitmeden önce, Menzil’in Ankara sorumlusu olan yetkiliyle konuşmuştum. Kitap için anlattıklarına inanamamıştım. Meğer, Menzil her yerdeymiş.
ÖNCE KAYSERİ SORUMLUSU
Dr. Ali Edizer 1999-2000 yıllarında Kayseri İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken, aynı zamanda Menzil şeyhinin de vekiliydi. Menzil’e gitmek isteyenler mutlaka Kayseri’deki Menzilcilerin denetiminde olan camiye geliyordu. Ali Edizer’in Sağlık Bakanlığı’na gelmesi Recep Akdağ’ın Sağlık Bakanı olduğu 2009 yılında gerçekleşti. Getirilen yer Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı’ydı. Genel Müdür İsmail Demirtaş da bakanlıkta “Sıkı Menzilci” olarak tanınıyordu. Demirtaş, Bakan Akdağ tarafından Bakanlık kontenjanından Tütün Üst Kurulu üyesi yapıldı. Üyelik süresi bitince aynı kişi müsteşar yardımcısı olarak bakanlığa döndü.
DAMAT EL VERDİ
Akdağ bakanlıktan alınınca, Menzil şeyhinin damadı Hasan Çağıl, (Babası Dr. Ahmet Çağıl da aynı zamanda şeyhin özel doktoruydu) Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’ne atandı. Ali Edizer’i de hemen yanına aldı. Hasan Çağıl görevinden ayrılınca, Ali Edizer’i bu kez Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun sahiplendi ve müsteşarın danışmanı yapıldı.
Recep Akdağ, belli bir aradan sonra yeniden Sağlık Bakanlığı’na gelince, Dr. Ali Edizer’i özel kalem müdürü yaptı. Edizer, Menzilcilerin atamalarında bürokrasi üzerinde daha da etkili hale geldi. Sağlıkta değişim ve dönüşüm devam ediyordu. Şeyhin damadı Hasan Çağıl, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı yapıldı. Çağıl, bir zamanlar Menzil şeyhinin Kayseri temsilciliğini yapan Ali Edizer’in 2012 yılında yine Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği’ne genel sekreter olarak atanmasına ilişkin sözleşme imzalattı.
Bu atamada Menzilci olduğu bilinen, Menzil şeyhleri tarafından da mensupları olduğu gizlenmeyen bakanlardan Taner Yıldız da etkili oluyor. Kayseri İl Sağlık Müdür Yardımcılığı döneminde Menzil sorumlusu olan Edizer, bu kez daha büyük bir güçle geliyordu. Ancak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan son anda “çizik” yedi. Ama, şeyhin damadı Hasan Çağıl, bunun üzerine Edizer’i danışman olarak yanına aldı. Hemen belirtelim, burada aldığı maaş, normal görevindekinden neredeyse üç kat fazlaydı.
ŞEYHİN DESTEĞİNİ GÖSTERDİ
2012 yılının Ekim ayından 2016 yılının Ekim ayına kadar Ankara Onkoloji Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı görevinde bulunan Ali Edizer, Menzil şeyhine yakınlığını göstermek için her yolu kullanıyordu. Edizer, Twitter’da kullandığı fotoğrafta bir gence sarılmış görünüyor. Onun kim olduğunu araştırdım. Sarıldığı kişi Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi Destek Kalite Müdürü Cemalettin Aykaç’tı. Aykaç’ın önemli bir özelliği vardı.
Cemalettin Aykaç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Bakan Recep Akdağ tarafından eski adı GATA olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Buraya yapılan ilk atamalardan birisi Cemalettin Aykaç’ın İdari ve Mali İşleri müdürlüğüne getirilmesiydi. Edizer’in, Twitter de sarıldığı ve arka plan fotoğrafındaki Cemalettin Aykaç, Menzil şeyhinin torunuyla evliydi.
Cemalettin Aykaç da, önce Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürlüğü ile Onkoloji Hastanesi Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Ali Edizer, Twitter’a damadın fotoğrafını koyarak Menzil şeyhinin desteğini manen arkasına aldığını göstermeye çalışıyordu.
KAVGADAN SONRA GATA’YA
Cemalettin Aykaç GATA’ya hastane müdürü olarak atandığı dönemde Ali Edizer de Kamu Hastaneleri Kurumu 1. Bölge İdari Hizmetler Başkanlığı görevinde bulundu. İşte o günlerde eşini mamografi çektirmek için GATA’ya götürdü. Ancak, o bölümde o gün kadın doktor olmadığını öğrenince görevlilerle tartıştı. Tartışma sırasında ayaklarından engelli olan Prof. Dr. Kemal Niyazi Arda’ya saldırdı. Başhekim Mehmet Ali Gülçiçek, olayı bir tutanağa bağlayıp Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu’na intikal ettirdi. Soruşturma sonucu Edizer’e disiplin cezası verildi. Ayrıca yargılanması yönünde müfettiş rapor düzenledi. İlginçtir, dün de Ankara’da bu davanın duruşması yapıldı.
Çok geçmeden, Ali Edizer, kavga edip disiplin cezası aldığı hastaneye başhekim yardımcısı olarak atandı. O dönem müsteşarlık görevinde Eyüp Gümüş bulunuyordu. Menzilcilerin gücü de bakanlıkta henüz kırılmamıştı. Edizer de, Recep Akdağ’a yakın çalıştığını her fırsatta söylüyordu.
Menzilciler bugün bakanlıklarda yine güçlerini koruyor. Siyasetçiler bu tarikattan, Menzilciler de siyasetçiler üzerinden ellerini hiç çekmedi. Tabii ki bu yazıyı yazarken Ali Edizer’i de aradım. Ancak, konuşmak istemedi.

https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/saygi-ozturk/menzil-her-yerde-6069658/

BAKANLIĞIN GÖZDESİ
Ezider’in 2011-12’de Sağlık Bakanlığı müşteşar danışmanı, 2012’de Menzilci olduğu bilinen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın özel kalem müdürü olduğu ortaya çıktı.
Edizer’in çalıştığı yerler:
MESUT YILMAZ’I DA HEDEF ALDI
Ali Edizer’in, yoğun bakımda tedavi gören eski başbakan Mesut Yılmaz ile ilgili de skandal paylaşımları ortaya çıktı. Edizer, Yılmaz’la ilgili “Bu arada İmam Hatip mezunu gassalimizin bir avuç dolusu pamukla Mesut Yılmaz’ı köşede sabırla beklediğini de ilave edelim” ifadelerini kullandığı görüldü.
OSMANLI PADİŞAHINA TEPKİ GÖSTERDİ
Edizer, entari giydiği ve sosyal medyada paylaştığı bir videoda ise Osmanlı padişahlarından 2. Mahmut’a pantolonu ülkeye getirdiği için tepki gösterdi.
“O SEVİMSİZ ÇITIRI DA CARİYE OLARAK VERİRSEN…”
Ali Edizer’in tepki çeken paylaşımlarından birisi de şöyle:
“Allahım; Şu sarı kafalı domuzun taptığı mallarını bu fakir kuluna ganimet eyle. Şayet o sevimsiz çıtırı da cariye olarak verirsen, şükür babından sadece evde yerleri temizletmezsem namerdim!”

This entry was posted in DİN-İNANÇ, İrtica, Politika ve Gundem, RADİKAL İSLAM, SAYGI ÖZTÜRK, SİYASAL İSLAM, TARİKAT VE CEMAATLAR, VANDALLIK, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *