“DEVLET İÇİNDE DEVLET: YUNAN SAVUNMA BAKANI VE GENELKURMAY BAŞKANI,TÜRK TOPRAKLARINDA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DOLAŞIYOR !”

Emekli albay Milli Güvenlik eski sekreteri Ümit YALIM’a toplum olarak teşekkür borcumuz var.
Sayın Yalım tek başına Dış İşleri ve M.S.Bakanı gibi çalışıyor ve her iki bakanlığın yapması gereken EGE Denizinde Yunan ordusu tarafından işgal edilmiş olan adalarımızdaki çıkarlarımızı korumak için uzun soluklu ve konuyu sürekli takipçi bir çalışma yürütüyor. Sayın Yalım’ın bu çalışmaları nedeniyle Ege’de işgal edilmiş olan adalarda neler olduğunu öğreniyoruz. Umarim ki partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dış İşleri ve M.S.Bakanı da bu konuda anayasal görevlerini hatırlar ve adalarımıza sahip çıkarlar.
Naci Kaptan

Ümit Yalım  6 May 2020 / umityalim@gmail.com

“DEVLET İÇİNDE DEVLET:


YUNAN SAVUNMA BAKANI VE GENELKURMAY BAŞKANI,TÜRK
TOPRAKLARINDA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DOLAŞIYOR !”

*Yunan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, 03 Mayıs 2020 Pazar günü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros ile birlikte Koyun, Eşek ve Bulamaç adalarını ziyaret etti. Anılan adalar 2004’ten beri Yunan işgali altında.
*Yunan Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı’nın, hiçbir engelle karşılaşmadan, bir günde, işgal altındaki üç Türk adasını ziyaret etmesi ve Türk adalarında atanmış Yunan vatandaşı Belediye Başkanlarının görev yapması nedeniyle, Türkiye’nin batısında ikili devlet düzenine geçildiği ve Türkiye’de devlet içinde devlet olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu.
YUNAN SAVUNMA BAKANI, 1923 LOZAN ANTLAŞMASI
VE 1947 PARİS ANTLAŞMASI’NI İHLAL EDİYOR !…

*Yunan Savunma Bakanı Panagiotopoulos’a, Yunanistan’ın da taraf olduğu uluslararası antlaşmaları hatırlatalım;

*1923 Lozan Antlaşması’nın 12. Maddesi ile İzmir Koyun Adası Türk egemenliğinde kaldı. 1923 Lozan Antlaşması’nın 15. Maddesi ve 1947 Paris Antlaşması’nın 14. Maddesi ile Aydın Eşek Adası ve Aydın Bulamaç Adası Türk egemenliğinde kaldı.

18 TÜRK ADASI VE 2 TÜRK KAYALIĞI YUNAN İŞGALİ ALTINDAYKEN,
GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLERDEN BAHSETMEK İÇİ BOŞ SÖYLEMLERDİR!...

*Yunanistan’a müzik notası bile vermeyen Dışişleri Bakanlığı, 04 Mayıs 2020’de SC-32 numaralı açıklama yaptı. Bakanlık, Yunanistan ile olan meselelerin güven artırıcı önlemler sürecinde ele alınması gerektiğini vurguladı.
*Yunanistan, Türk topraklarını işgal ederek vatanın harim-i ismet’ine girmişken güven artırıcı önlemlerden bahsetmek içi boş söylemlerdir.

YUNAN AĞIR SİLAH ATIŞLARI HAKKINDAKİ BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR !…

*Yunan basını ve Yunan Kalimnos Liman Başkanlığı tarafından 28-29 Nisan 2020 tarihlerinde Bulamaç Adası ve Keçi Adası Türk karasularında yapılacağı duyurulan, Yunan Ağır Silah Atışları hakkında bugüne kadar herhangi bir haber yayınlanmadı.
*Haberi duyuran Yunan haber siteleri ile Kalimnos Liman Başkanlığı’na; atışların yapılıp yapılmadığı soruldu. Ancak anılan makamlar bu güne kadar cevap vermedi. Atışlar hakkındaki belirsizlik devam ediyor.
Konu ile ilgili açıklamalarım ve belgeler eklerde sunulmuştur…Saygılarımla,
Ümit YALIM-Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

YUNAN SAVUNMA BAKANI VE GENELKURMAY BAŞKANI,
TÜRK TOPRAKLARINDA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DOLAŞIYOR !”

Yunan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, 03 Mayıs 2020 Pazar günü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros ile birlikte Koyun, Eşek ve Bulamaç adalarını ziyaret etti. Anılan adalar 2004’ten beri Yunan işgali altında. Bakan Panagiotopoulos’un ziyareti ile ilgili haber ve resimler  Kalymnos-news.gr, typosrodou.gr adlı haber siteleri ile Yunan Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesi ve Tweeter hesabından yayımlandı.
Hiçbir engelle karşılaşmadan askeri helikopter ile İzmir Koyun Adası’na gelen Bakan Panagiotopoulos,  İzmir Karaburun bölgesini arka fon olarak kullanıp bizim adamızda egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı.

Bakan Panagiotopoulos, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros ile birlikte Koyun Adası Türk karasularında seyir halinde bulunan Türk askeri gemisi ile İzmir Karaburun bölgesini dürbünle gözetledi.
Helikopterle Aydın Eşek Adası’na geçen Bakan Panagiotopoulos, adadaki işgalci Yunan askerlerini denetledi. Eşek Adası’nda konuşlu  Yunan Askeri Üssü Karargah binasının duvarına çizilen dev Yunan bayrağı dikkat çekiyor.

Yunan Hükümeti tarafından atanan Aydın Eşek Adası Belediye Başkanı Evangelos Kottoros, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Konstantinos Floros ‘a Eşek Adası’nın plaketini verdi.

     Bakan Panagiotopoulos, son durağı Aydın Bulamaç Adası’nda da egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı. Yunan Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı’nın, hiçbir engelle karşılaşmadan, bir günde, işgal altındaki üç Türk adasını ziyaret etmesi ve Türk adalarında atanmış Yunan vatandaşı Belediye Başkanlarının görev yapması nedeniyle, Türkiye’nin batısında ikili devlet düzenine geçildiği ve Türkiye’de devlet içinde devlet olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu.

YUNAN SAVUNMA BAKANI, 1923 LOZAN ANTLAŞMASI VE 1947 PARİS ANTLAŞMASI’NI İHLAL EDİYOR !…

Aydın Bulamaç Adası’nda Yunan basınına açıklama yapan Bakan Panagiotopoulos, helikopterinin Türk uçakları tarafından taciz edildiğini iddia etti. Panagiotopoulos’u taşıyan Yunan askeri helikopterinden çekilen fotoğraflar Yunan basınına servis edildi. Fotoğraflarda,  Türk Hava Sahası’nda uçan F-16 uçaklarımız görünüyor. Askeri helikopterle, Türk Hava Sahası’nı defalarca ve saatlerce ihlal eden Panagiotopoulos, Türk Hava Sahası’nda ve Türk adalarının üzerinde rutin uçuşlarını yapan uçaklarımızdan rahatsız olmuş.
Panagiotopoulos, “Bulamaç Adası’ndan gökyüzüne baktığımızda, Türk savaş uçakları tarafından bölgeden uzaklaştırılan Yunan savaş uçaklarını gördük diyerek Türkiye’yi kınadı.
Yunan Savunma Bakanı Panagiotopoulos’a, Yunanistan’ın da taraf olduğu uluslararası antlaşmaları hatırlatalım; 1923 Lozan Antlaşması’nın 12. Maddesi ile İzmir Koyun Adası Türk egemenliğinde kaldı. 1923 Lozan Antlaşması’nın 15. Maddesi ve 1947 Paris Antlaşması’nın 14. Maddesi ile Aydın Eşek Adası ve Aydın Bulamaç Adası Türk egemenliğinde kaldı. Ayrıca 1943 tarihli İngiliz haritası ile 1951 tarihli ABD haritasında Eşek ve Bulamaç adalarının 12 Ada deniz sınırları dışında ve Türk egemenliğinde olduğu açıkça görülmektedir.
 18 TÜRK ADASI VE 2 TÜRK KAYALIĞI YUNAN İŞGALİ ALTINDAYKEN, GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLERDEN BAHSETMEK İÇİ BOŞ SÖYLEMLERDİR!…
     Yunan Savunma Bakanı’nın işgal altındaki Türk adalarını ziyaret etmesini turist gibi seyreden ve Yunanistan’a müzik notası bile vermeyen Dışişleri Bakanlığı, 04 Mayıs 2020’de SC-32 numaralı açıklama yaptı. Bakanlık, Yunanistan ile olan meselelerin güven artırıcı önlemler sürecinde ele alınması gerektiğini vurguladı.
Yunanistan, Türk topraklarını işgal ederek vatanın harim-i ismet’ine girmişken güven artırıcı önlemlerden bahsetmek içi boş söylemlerdir.
YUNAN AĞIR SİLAH ATIŞLARI HAKKINDAKİ BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR !…
Yunan basını ve Yunan Kalimnos Liman Başkanlığı tarafından 28-29 Nisan 2020 tarihlerinde Bulamaç Adası ve Keçi Adası Türk karasularında yapılacağı duyurulan, Yunan Ağır Silah Atışları hakkında bugüne kadar herhangi bir haber yayınlanmadı.
Haberi duyuran Yunan haber siteleri ile Kalimnos Liman Başkanlığı’na, atışların yapılıp yapılmadığı soruldu. Ancak anılan makamlar bu güne kadar cevap vermedi. Atışlar hakkındaki belirsizlik devam ediyor.
Ümit YALIM
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri
This entry was posted in DIŞ POLİTİKA, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, SİYASİ TARİH, TSK, YUNANİSTAN - EGE SORUNU. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *