GÜNCELLENDİ * BAKANLIK YANGIN SÖNDÜRME İHALESİNİ DAHA FAZLA TEKLİF VEREN, YANGIN SÖNDÜRME UÇAK VE HELİKOPTERİ OLMAYAN MİMARLIK OFİSİNE NEDEN VERDİ?

Bakanlık yangın söndürme
ihalesini mimarlık ofisine vermiş!

14.07.2019 / Yeniçağ


Tarım ve Orman Bakanlığının yangın söndürme ve uçak kiralama ihalesini bir mimarlık ofisine verdiği orta çıktı. İhalede özel şirketin 104 milyon lira, THK’nin ise 70 milyon lira teklif verdiği öğrenildi.


Önce habere yorum;

Ayla Çokbudak / 21 Ağustos 2019 / aylavural@gmx.de

Yapılan tūm kötūlūkler rant için
koordineli mi yapılmakta??
Ya da yine mi kandırıldılar?

ORMAN SÖNDÜRME İHALESİ THK’DAN alınıp 34 milyon TL fazlasına BORDO MİMARLIK OFİSİNE verildi. Firmanın bir tane Yangın söndürme helikopteri ve uçağı yok!

Kanada dan Uçuş saati 7-8 bin TL ye helikopter kiralıyor 26 bin TL ye Türkiye Devletine kitliyor.Bu firma araştırılıp takip edilsin! Türkiyedeki ormanların tüm koordinatları ellerinde,Taşeron Kundakçı mı ? Bu firmada bir bit yeniği var..TAKİPTE OLMALIYIZ.!

Not ; TÜRK HAVA KURUMU’NUN Yangın söndürme Helikopterleri ve Uçakları çürümeye terk edildi..NEDEN? NİYE? NİÇİN?

NELER OLUYOR ÜLKEDE ?
İZMİR’İMİZİ YAKTILAR!

Türkiye’de yangın söndürme faaliyetlerini 35 yıldır THK yürütüyordu. THK ayrıca Avrupa’nın en büyük özel uçak yangın hava söndürme filosuna sahip kurum durumunda ve ayrıca THK, Bakanlık ve Orman Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak yaklaşık 26 bin saat yangın söndürme uçuşu gerçekleştirdi.

2 binin üzerinde orman yangınına müdahale eden THK bu yıl gerçekleştirilen ihaleyi kazanamadı. İhaleyi kazanan özel helikopter firmasının elinde ise hiç yangın söndürme uçağı bulunmuyor.

Bakanlık THK’nın 70 milyon liralık teklifini pahalı bulup ihaleyi iptal ediyor ve DİKKAT!!! 104 milyon lira yani 34 milyon Tl daha pahalı olan helikopter şirketine ihaleyi veriyor…  Yetmiyor aynı Bakanlık bir başka ihalede de THK’nın tekrar almak istediği yangın söndürme işini ve uçak kiralama ihalesini bir MİMARLIK OFİSİNE veriyor.

Her yanı cennet gibi olan kıyı bölgeleri bir yandan maden sahalarıyla ,öte yandan yangınla boğuşuyor. Devlet denilen mekanizma toplumsal sözleşme olan Anayasa ile kendi kurum ve idarelerinin hak ve sorumluluklarını ve vatandaşla olan her türlü ilişkisini düzenler.Ormanları korumak için gerekli tedbirleri alma sorumluluğu bu Orman Bakanlığındadır.

Türk Hava Kurumunun yıllardır üstlendiği işi siz daha pahaliya ve uçaği olmayan bir şirkete veriyorsanız….NOKTA


Muğla’daki orman yangınlarına Türk Hava Kurumu’nun müdahale etmemesi Meclis gündemine taşındı. Tarım ve Orman Bakanlığı, THK’nın ihalede yüksek ücret istediği için özel bir şirketle anlaştıklarını açıkladı. Orman Bakanlığı başka bir ihalede yangın söndürme işini ve uçak kiralama ihalesini bir mimarlık ofisine verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Tuncay Mollaveisoğlu’nun haberine göre, ihalede özel şirket 104 milyon TL, THK ise 70 milyon TL teklifte bulundu.

Muğla’daki orman yangını, Kaan Havacılık’ın sözleşmesinin iptal edilmesine günler kala ortaya çıktı. Şirket, dolardaki artış nedeni ile alması gereken helikopter sayısına ulaşamadığını bildirmiş, sözleşmenin şartları sakatlanmıştı. Yangın da tam bu süreçte ortaya çıktı. Şirket elinde bulunan helikopterlerle Muğla’daki alevlere müdahale etti.

Orman Bakanlığı başka bir ihalede yangın söndürme işini ve uçak kiralama ihalesini bir mimarlık ofisine verdi. Firma gerekli uçakları ve pilotları Kanada’dan bulup getiriyor. Teknik malzeme bakım vb. giderler de Kanada’dan karşılanıyor.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bakanlik-yangin-sondurme-ihalesini-mimarlik-ofisine-vermis-241815h.htm
This entry was posted in DOĞA - ÇEVRE, Doga - Cevre - Ekoloji - Tarim, DOĞAL YAŞAM, PANDORA'nın KUTUSU, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *