DARBECİ Idriss Deby Saray’da Recep Bey tarafından devlet töreniyle karşılandı

Idriss Deby, bu komşu ülkeye ateş yaktıktan ve nefret ve ölüm tohumlarını ektikten sonra RCA’dan ayrıldı. İkiyüzlülüğüne rağmen, Fransızlar ve Orta Afrika yetkilileri on binlerce masumun ölümünden Deby ile aynı şekilde sorumludur. Kimseyi kandıramaz!
Adoum Erdi Betchi tarafından yapılan yorum

DARBECİ 

Yoksul ve küçük bir Afrika ülkesi olan Çad’ın cumhurbaşkanı İdris Deby Türkiye’yi onurlandırdı! Saray’da Recep Bey tarafından devlet töreniyle karşılandı.Sonra ikisi ortak basın toplantısı düzenledi.Birbirlerini övdüler, teşekkürler ettiler.

Ancak dün araştırırken Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinden öğrendim.Hiç bilmiyorduk, İdris meğer darbeci imiş! Genelkurmay Başkanı iken darbe yapıp iktidarı ele geçirmiş, sonrasında cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmış, anayasayı değiştirmiş ve ülkesinde tam başkanlık sistemi kurmuş…

Ve bizimkiler dün ona üniversitede fahri doktora unvanı vermiş!Saray’da bir darbeci…Darbelerin ve darbecilerin amansız düşmanı olan Recep Bey onu karşılıyor, öpüşüp koklaşıyor!

Emin Çölaşan / 01 mart 2019

***

  • IDRISS DEBY KİMDİR ? 

1 Aralık 1990 tarihinde Eski Genelkurmay Başkanlarından Idriss Deby askeri darbeyle Hisseine Habre iktidarına son vermiş, devlet başkanlığı görevini üstlenmiştir. Bilahare, Idriss Deby, 1996, 2001, 2006, 2011 ve son olarak 2016 yıllarında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde  [*Uluslararası gözlemcilerin seçim sürecinde usulsüzlük tespit etmesine rağmen  kazanmıştır] Deby döneminde, uzun süre ara verilen çok partili siyasi sistem tekrar tesis edilmiştir. Bununla beraber, 2005 yılında Devlet Başkanı Deby’nin üçüncü kez Cumhurbaşkanlığına seçilmek amacıyla Anayasayı değiştirme girişiminin ardından, isyancılar ve hükümet güçleri arasında silahlı çatışmalar çıkmış ve 2008 Şubat ayında, çatışmalar başkent Encemine’ye kadar uzanmıştır.

Idriss Déby yönetime geldikten sonra Parlamento seçimleri 1997, 2002 ve 2011 yıllarında yapılmıştır. 2018 yılında yeni Parlamento seçimlerinin yapılacağı açıklanmıştır.

*Wikipedia

ttp://www.mfa.gov.tr/cad_in-siyasi-gorunumu.tr.mfa
This entry was posted in DIŞ POLİTİKA, FAŞİZM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *