“OY ÇALINIR MI?”

YAZIYA YORUM

Aydogan Kekevi
27.12.2018

“OY ÇALINIR MI?”

Yoo haşaa!, oy çalınmaz, çünkü oy çalan çarpılır; hem sonra hırsız oyu çalıpta ne yapacak?; “yiyem” dese yenilmez “içem” dese içilmez; bu durumda ya çöpe atacak ya da yakacak; ikisi de riskli; ya dumanı ya kokusu çıkar ya da çöplükte bulunur: Peki otlara, pardon oylara ne nasıl yapılır?: Önce eli sopalı bir kaç erketeci görevlendirilir. Daha sonra oylar vatandaş görmeden erketecilerin ve deneyimli değiştirmenlerin gözetiminde sandıklardan “alınarak”    en yakın bir hamama götürülüp tellak tarafından keselenip bir güzel temizlenip “saç sakal etek traşları” da yapılmış olarak “neka ekmek oka köfte” köftecisinde karınları doyurulur. Daha sonra eldeki listelere göre hazır olan oylarla harmanlanırlar; özenle ”ekleme,çıkarma” işlemleri yapılıp “fazlalıkları alınır”, “eksiklikleri tamamlanır” böylece dünyevi, uhrevi ve zührevi bütün hatalarından hastalıklarından, pisliklerden arınmış olarak “ar namus tertemiz” bir vaziyette alındıkları sandıklara tekrardan koyulurlar..

Şimdi buna “oy çalmak” diyenlerin de alınlarını karışlanır ve kendilerine çok çok teessüf edilerek enseleri patlatılırır…

Aydoğan

25 Aralık 2018
Rifat Serdaroğlu

OY ÇALINIR MI?

AKP’yi 17 sene boyunca yeterince tanıdık. AKP ile ilgili olarak kendimize sormamız gereken şudur; Türk Milletinin kaynaklarını çalan hırsızları AKP korur, kollar mı?
Bu kafa, Türk Milletinin oylarının çalınmasına izin verir mi?

Tilki’ye, tavuğu pişmiş mi yoksa çiğ mi seversin, diye sormuşlar.
Tilki demiş ki, kusura bakmayın gülmekten söyleyemeyeceğim!

Peki, Muhalefet Partileri ya işbilmezliklerinden ya da işbirliklerinden dolayı, seçimlerde Türk Milletinin oylarının çalınmasına göz yumarlar mı?
Veya kendilerini uyaran uzmanların görüşlerini dinlerler mi?
Bu dediğin imkânsız, olamaz demeyin. Anlatmaya çalışayım, beraberce sonuca varalım!

Seçimlerde kullanılan iki çeşit liste vardır;
1)Muhtarlıklardaki Sandık Bölgesi Askı Listeleri,
2)Sandıkta Oy kullanırken imzaladığımız Sandık Seçmen Listesi.

Birinci liste askıya çıktığında, seçmenler olarak muhtarlığa gider ve listede olup olmadığımızı kontrol ederiz.İkinci listeyi kontrol etme görevi Siyasi Partilerindir. Özellikle muhalefet partilerinindir.Birinci liste ile ikinci liste arasında fark var mı? Artan veya silinen yani kaydırılan oy var mı? Varsa kaç adet ve neden?

Şimdi sıkı durun; Üç örnek veriyorum!
24 Haziran Genel Seçimleri kesinleşen listelerine göre, iki liste arasındaki oy farkı,
Türkiye Genelinde; 1.220.000
İstanbul’da fark ; 242.612
İzmir-Foça’da fark ; 2.661 kişidir.

İkinci listeye ilave edilen yani yer değiştiren, gelen veya giden seçmenler kimdir? Gerçekten böyle bir seçmen hareketi olmuş mudur? Yoksa iktidar partisi tarafından, Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü vasıtası ile “yeni seçmen üretilerek” buralara yükleme mi yapılmıştır? Son seçimde,Şanlıurfa-Gaziantep-Mardin’de olduğu gibi sandıklar sabah erkenden doldurulmuş mudur?

Mesela Foça örneğine bakalım .İki liste karşılaştırıldığında şunu görüyoruz;
24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde, Foça’ya yeni seçmen olarak 2.852 kişi gelmiş ve ikinci listeye kayıt olarak oy kullanmış, 191 kişi ise Foça’dan ayrılmış! Foça’nın seçmen sayısı 2.661 kişi ARTMIŞ… Bunlar niçin kontrol edilmez?

31 Mart 2019 Yerel Seçim Takvimi, YSK tarafından 13 Aralık 2018 günü açıklandı.Bu takvime göre;
-23 Ocak 2019 günü sabah 08.00 de, ikinci liste olan “Sandıkta Oy Kullanırken imzaladığımız Sandık Seçmen Listelerine” itirazların başlama günü. İtirazlar elektronik ortamda yapılacaktır!
-24 Ocak 2019 saat 17.00 de bu itirazların biteceği tarih ve saattir.

Sandık Seçmen Listelerine itiraz için verilen süre tam tamına 33 saattir! (Otuz üç saat) Milyonlarca isim incelenecek, yanlışlar bulunacak, yanlışların yapıldığı İl-İlçe teşkilatlarına bildirilecek, onlar inceleyecek ve itirazlar yapılacak!
Bunların hepsi de 33 saatte yapılacak!

BUNUN ADI, ARKADAŞ BEN BU SEÇİMLERDE HIRSIZLIK YAPACAĞIM demektir…

Peki, muhalefet partilerinin YSK’da temsilcileri yok mu? Olmaz mı, var tabii ki!
Bu görevliler, niçin itiraz edip seçim takviminin yasaya uygun sürelerde yapılmasını sağlamazlar?

Muhalefet Genel Başkanları, niçin Türkiye’yi ayağa kaldıracak eylemler yapmazlar?
İktidar olmak isteyen bir muhalefet partisi, böylesine açık bir oy hırsızlığını, kendilerine belgeleriyle sunan uzman kişilere neden itibar etmezler?

Bunun iki nedeni olabilir;
-Tabandan yetişerek Genel Merkeze gelmedikleri için bunları bilmiyorlardır,
-Ya da bulundukları koltuklar onlara yetiyor, iktidar olmak istemiyorlardır!
Hangi şık diğerinden daha kötü, takdiri sizlere bırakıyorum.

Değerli Okurlar;
Zamanla her şey eskiyor. Mahalleler, bölgeler eskiyor ve değer kaybediyor. İnsanlar eskiyor, partiler ve kullandıkları yöntemler de eskiyor.AKP tipi lidere biat üzerine kurulu, binalar dahil her şeyin sahibinin Genel Başkan olduğu, bunların seçilmiş birer kral pozları takınmaları devri de bitti artık. Bundan böyle; Kurumsallaşmış, parti içi demokrasinin sonuna kadar işlediği, önemli kararların sahibinin “Parti Üyeleri” olduğu, kendi üyelerinden gayrı ne devletten ne de başkalarından para yardımı almayan, “Siyaset Okulu” gibi çalışacak ve gelir durumuna bakmadan üye olan herkese eşit yarışma olanağı sunacak, çağdaş partilerin zamanıdır.Çoban Ateşi, bu görevi üstlenmeye hazır bir demokratik halk hareketidir…

Sağlık ve başarı dileklerimle

https://rifatserdaroglu.com/2018/12/25/oy-calinir-mi/

This entry was posted in Rifat SERDAROĞLU yazıları, SEÇİM - SEÇSİS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *