GÖRÜŞLER YORUMLAR * KÖPRÜLER ve parayı iyi kullanmak

Fotolia 

Metin ÖZTÜRK
Elektronik Yüksek Mühendisi
renklice@yahoo.com

Sevgili …………….

Dediğin doğru, düşünce olarak düşün düşünebildiğin kadar uçuk kaçık da olsa düşün, hayal et. Geçenlerde rusların bir düşüncesi internette yayınlandı.

Uzaya asansör..Gülme sakın. Ciddi ciddi yazıldı konuşuldu.

Biz abde gibi 10 centlik yeşil renkli kâğıt basıp dünyaya dağıtan bir ülke değiliz. Maddi değeri 10 cent olan ve karşılığında abede nin vereceği bir şey olmayan, (zorla alabilirsen al bakalım) kâğıda 5000 TL veren bir ülkeyiz.

Ülkemizde hayali işlere verilecek 5 kuruşumuz yok. Parayı çok iyi kullanmak durumundayız. Ne yazık ki büyük projelerin hepsi para kazandırmak yerine sanki bizi zarara sokmak için yapılıyor..

Bu yüzden, geri dönüşü en fazla 2 veya 3 yıl sürecek, bize faydası olan denenmiş, ispat edilmiş, dünyadaki örnekleri mevcut mühendislik işlerini yapalım.

Olur ya çok paramız olur, saçmamız lâzım gelir. O zaman otomobil arkasında her yere taşınabilen nükleer elektrik santrali yapmak için de, cepte taşınabilen nükleer pil yapmak için de arge ye para harcarsın.

Boğaziçi köprüsünü rahmetli Demirel (adamcağıza morrison süleyman diye kaynarlardı) 21 milyon dolara yaptırdı, bizimkiler Yavuz Selim Köprüsünü 3 milyar dolara yaptırdılar.

Hadi 650 metre daha uzun diyelim, 4 şerit daha fazla diyelim ve fiyatı boğaz köprüsünün 2 katına çıkaralım 50 milyon dolar eder, 4 katına çıkaralım 100 milyon dolar eder, 8 katına çıkaralım 200 milyon dolar eder.Yahu bu köprü kaç liraya maloldu biliyormusun.

3 milyar dolar.

Boğaz köprüsü 2 yılda maliyetini çıkarıp para basmaya hazineyi para doldurmaya başladı.Yavuz Selim köprüsüne sen geçmesen dahi 50 yıl cebinden para ödemeye devam edeceksin.

Hesap soracaksın. Sonra ülkemi soyanları soyduranları aynı köprüye sırayla asacaksın.Japon olsalardı, utançlarından kendilerini köprüden aşağıya atarlardı.

Allah başımıza kendisinden korkan beytül mala el uzatmayan, akıllıca işler yapıp müslümanlara fayda sağlayan devletini milletini seven yöneticiler getirsin. Amin..

Sevgi ve Muhabbetlerimle
Metin ÖZTÜRK
Elektronik Yüksek Mühendisi

This entry was posted in VATANDAŞIN KÖŞESİ, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *