EMPERYALİZM- BOP – BÖLÜCÜ KÜRTÇÜLÜK * İncirlik Üssünden Kürdistan inşası sürüyor mu?

Bülent Esinoğlu
bulentesinoglu@gmail.com
12.03.2018

İncirlik Üssünden Kürdistan inşası sürüyor mu?

Artık herkesin malumu oldu ki, Amerika orta doğuda, ülkeleri parçalamada, kullandığı terör örgütlerine lojistiği, hep İncirlik Hava Üssünden sağlamıştır.

Bu anlamda İncirlik Hava Üssüne terör üssü bile denilebilir. Irak’ın kuzeyinde Barzanistan kurulurken de , Suriye’nin kuzeyinde ve Fırat’ın Batısında garnizon devlet inşası böyle yürütülmektedir.

Pentagon dün bir haber geçti.

Bu habere göre, “Amerika İncirlik Üssünü eskiden olduğu gibi muharip işlerde kullanmaya devam etmektedir.” Hatta Pentagon şu ifadeyi de ekledi. “İncirlik Üssünün ABD’ye kapatıldığı yönündeki haberler spekülasyondur.” Dedi.

Tercüme edersek, Amerika diyor ki, ben İncirlik’i Kullanarak Suriye’nin kuzeyinde Kürdistan inşasına devam ediyorum.Amerika’da devam eden Türk Amerikan görüşmelerinde, “Membic konusunda mutabakat sağlanmıştır” diye bir haber geçildi.

Soru şu; Amerika Membic’ten çekilmeyi kabul ettiyse, buna karşılık ne aldı? İki gün süren pazarlık sonunda, Türk tarafı Membic’i almışsa, ne verdi?

Suriye konusunda tartışılan konuşulan konu budur.

Eğer Fırat’ın Doğusunda bir garnizon devlet kurulması karşılığında, Membiç Türkiye’ye bırakılmışsa, bunun anlamı şudur; Suriye’nin parçalanması konusunda Türkiye ve ABD anlaşmıştır.

Böyle bir durum Türkiye’nin sürekli bir şekilde tehdit altında kalmasına yol açacak demektir. Bundan da ötesi Amerika’nın bölgede ilanihaye kalması anlamındadır.

Böyle bir anlaşma Astana Sürecinin sonlanması anlamına gelir ki, Avrasya Sürecinin de rafa kalkması demektir.Ruslardan alacağımız S-400’leri de iade etmekte fayda var demektir.

Böyle bir durum, Suriye ve Rusya ile sürekli savaş halidir. İran ile çatışma halidir. Fırat Kalkanı ve Afrin’i fethettik gerisi bizi ilgilendirmez durumu ortaya çıkarsa, ki bu durum sürekli savaş durumudur.

Suriye’nin toprak bütünlüğü, Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür.

Bilmiyorum anlatabildim mi? Bölgede ABD ile birlikte olmak demek, sürekli bölge ülkeleriyle savaş halinde olmak anlamındadır.Sürekli savaşlar sonrasında da, Türkiye diye bir üniter devlet kalmaz.

Artık bölge şartları öyle bir duruma gelmiştir ki, Amerika ile bir anlaşma Türkiye’nin bölünmesi anlaşmasıdır. Bu durumu hiçbir iktidar göze alamaz.

Tehlikeli sularda yüzdüğümüzün farkında olmalıyız.

Rusya ve Amerika anlaştılar Suriye’yi parçalayacaklar şeklinde piyasaya sürülen fikirler, CİA imalatı fikirlerdir. Rusya ve Amerika anlaşmazlığı stratejik ve kategoriktir. Çünkü ABD, gücü yetse, Rusya’nın topraklarının çoğunu almak üzere kotlanmıştır. Keza Avrupa da…

Türkiye’nin coğrafi kaderi Rusya Çin ve bölge ülkeleriyle birlik olmaktır. Onun ötesi maceradır.

12.3.2018,

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, BOP, BÜLENT ESİNOĞLU YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *