Yunanistan tarafından işgal edilen adalar Gizli bir anlaşmayla mı verildi ? İktidar hükümeti bu konuda neden sessiz ? İşgal edilen adalarımızda çan sesi var ama ezan yok

izmir koyunadası

Sözcü
Saygı ÖZTÜRK
02 Ağustos 2017

İşgal edilen adalarımızda çan sesi var ama ezan yok

Yunan askerine teslim edilen 18 adamızda kiliseler inşa edildiğini söyleyen Yalım, “Adalarımız çan sesiyle inliyor. Yunanistan’daki soydaşlarımız müftü atayamıyor, Rumlar Bursa ve İznik’e metropolit atıyor” dedi

Yunanistan’ın işgal ettiği Türk adalarını ilk gündeme getiren ve bu konudaki gelişmeleri açıklayan Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri, emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) eski üyesi Ayhan Oğan’ın “yeni devlet” söyleminin doğru olduğunu belirtti. Yalım, “Kurulmak istenen yeni devletin adı Bizans’tır” dedi. Bizans’ın yeniden inşası kapsamında, 18 Türk adası ve 1 Türk kayalığının alenen Yunan askerine teslim edildiğini, bu adalara kiliseler inşa edildiğini, papazlarını İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi’nin atadığını kaydeden Yalım çarpıcı açıklamalarda bulundu:

TÜRK topraklarında yeni bir devlet kurulması projesinin, merkezi Amerika’daki Dış İlişkiler Konseyi’ne (Council on Foreign Relations) ait olduğu bilinen gerçek. Projenin ana başlıklarını, Türkiye Cumhuriyeti’nin tasfiyesi, Bizans’ın ihyası ve İsrail’in topraklarını genişleterek Büyük İsrail Devleti’nin kurulması oluşturuyor.

Muğla Keçiadası

45 YILDIR MÜFTÜ YOK
Fatih Sultan Mehmet’in 1453 yılında İstanbul’u fethetmesiyle Bizans İmparatorluğu sona erdi. Bizans’tan geriye sadece Fener Rum Patrikhanesi kaldı. Bugünkü Yunanistan yönetimi de kendilerini Bizans’ın temsilcisi olarak görüyor. Yunanistan, topraklarını genişletmek ve Bizans’ı yeniden inşa etmek için çalışıyor ve kiliselerde ayinler düzenliyor.

AKP hükümetlerinin himayesinde, Türk vatandaşı olmayan 6 yabancı papaz, Patrikhane’ye metropolit olarak atandı. Yurtdışından getirilen papazlardan biri Yunan vatandaşı… Rodos Adası’ndan getirildi. 4 bin soydaşımızın yaşadığı Rodos Adası’nda 1972’den beri müftü yok.

MİLLETİN VERGİLERİYLE…
Metropolitlerden ikisi, Rum cemaat olmayan İznik ve Bursa’ya atandı. Metropolit Elpidophoros Lambriniadis, Bizans dönemi Bursa haritası ile Yunanca ve İngilizce broşürler bastırdı. Bu atama ve faaliyetler, Yunanistan’dan getirilecek Rumların Bursa ve İznik’e yerleştirilmesi için ön hazırlık kapsamında yapıldı. Bu faaliyetlerle eş zamanlı olarak Türkiye’deki Bizans kiliseleri, Türk Milleti’nin vergileriyle onarılmaya başlandı. Lozan Antlaşması’na göre sadece İstanbul’daki Rum azınlık için metropolit atanabilir. Mütekabiliyet kapsamında da sadece Batı Trakya’da yaşayan Türk azınlık için müftü atanabilir. Yunanistan’da yaşayan soydaşlarımız Kavala, Selanik ve Atina gibi şehirlere müftü atayamazken Türkiye’de yaşayan Rumların Bursa ve İznik’e metropolit atamaları kabul edilemez.

04muglasakarcilar13cm

Patrikhanenin internet sitesinde, işgal altındaki adaların doğrudan ‘Ekümenik Patrikliğin’ yetkisi/yönetimi altına alındığı yazılmış. Yani işgalin içinde Fener Rum Patrikhanesi de var. Yunanistan 2010 yılından bu güne kadar Batı Trakya’da 100 kadar Türk azınlık okulunu kapattı. Buna karşılık Gökçeada’da 2013’te Rum ilkokulu, 2015’te Rum ortaokulu ve lisesi açıldı.

SIRA İZMİR VE İSTANBUL’DA…
Sıra İzmir ve İstanbul’a geliyor. Kanal İstanbul’un, Kanal Bizans’a dönüşmesi kaçınılmazdır. Kanal Bizans Projesi’yle tarihi yarımadanın Trakya’dan ayrılarak Vatikan statüsünde bir yapılanma olacağı açıkça görülmektedir. Ayhan Oğan’ın ismini söyleyemediği yeni devlet Bizans’tır. Artık at gözlüklerini bir kenara atma zamanı gelmiştir. Türk topraklarında Bizans Devleti’nin kurulmasına engel olmak milli bir görevdir.

http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/isgal-edilen-adalarimizda-can-sesi-var-ama-ezan-yok-1967037/

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, DIŞ POLİTİKA, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, Politika ve Gundem, SAYGI ÖZTÜRK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *