AK-OPERASYON: ‘ULUSALCILAR DARBE YAPACAK’ MANŞETİ SARAY’IN 2019 HEDEFİNE İTİRAZ EDEMEYECEK ORDU HEDEFİ * AKP, 15 Temmuz darbesini fırsata çevirerek Türk Ordusu’na bakanlıklara böldü ve emir-komuta birliğini dağıttı.Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı TSK bünyesinden alınıp İçişleri Bakanlığı’na bağlandı. Kara, Deniz ve Hava kuvvetleri Savunma Bakanlığı’na bağlandı, Genelkurmay Başkanlığı “altsız” olarak Başbakanlığa bağlı kaldı.

Mehmet Ali Güller
26 Temmuz 2017
ABC Gazetesi

AK-OPERASYON: ‘ULUSALCILAR DARBE YAPACAK’ MANŞETİ

İstihbarat kaynaklı haberleriyle bilinen Türkiye Gazetesi, özel bir operasyon manşetiyle çıktı bugün: “Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir.” Haberin kaynağı kim? Üst düzey güvenlik kaynağı…

O kaynağa göre artık TSK içinde FETÖ’cülerin darbe girişiminde bulunma imkân ve kabiliyeti yokmuş ama sivil-asker ilişkileri Batı normlarına getirilmezse, 1,5-2 yıl içinde ulusalcılar darbe yapabilirmiş!

GÜLEN’İN MESAJI

Gazetenin bu operasyonu öncelikle Fethullah Gülen’in birkaç gün önce yaptığı şu açıklamayı anımsattı: “15 Temmuz’u ulusalcı bir laik kesim yapmış olabilir” Zira Fethullah Gülen yıllar önce de “ulusalcı dalgayı aşmalıyız” demiş ve AKP ile Cemaat Ergenekon-Balyoz operasyonları yapmıştı.

Buradan hareketle AKP’nin FETÖ’yle uzlaşabileceğinden, en azından bir kanadıyla barışabileceğinden, zaten siyasi ayağı ortaya çıkarmadıklarına göre kısmi bir anlaşmanın yapılmış olabileceğinden bahsediliyor…

Ancak bize göre mesele başka…

SARAY’IN 2019 HEDEFİNE İTİRAZ EDEMEYECEK ORDU HEDEFİ

AKP, 15 Temmuz darbesini fırsata çevirerek Türk Ordusu’na bakanlıklara böldü ve emir-komuta birliğini dağıttı.Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı TSK bünyesinden alınıp İçişleri Bakanlığı’na bağlandı. Kara, Deniz ve Hava kuvvetleri Savunma Bakanlığı’na bağlandı, Genelkurmay Başkanlığı “altsız” olarak Başbakanlığa bağlı kaldı.

Diğer yandan GATA Abdülhamid hastanesine dönüştürülerek Sağlık Bakanlığı’na bağlandı. Askeri liseler ve harp okulları kapatıldı; sivil yönetimli Savunma Üniversitesi açıldı. Askeri yargı tasfiye edildi.Yüksek Askeri Şura (YAŞ) yeninden yapılandırıldı. 11 sivil ve 4 askerden oluşan yeni kurulla artık terfi ve tayinler tamamen hükümetin kontrolüne girdi.

Diğer yandan F Tipi’nden boşaltılan yerlere A tipi, M tipi, N tipi kadrolar yerleştirilmeye başlandı! Fakat Erdoğan’ın “kırılma noktası 2019 olacak” dediği hedef için yollar tamamen düzleştirilemedi! O düzlük için tamamen biat eden ve 2019’daki “yeni rejime” itiraz etmeyecek bir ordu lazım, dinci ordu!

Birkaç aydır bu yönde bir operasyon yürüyordu: Türk Ordusu sürekli iftarlarda gösteriliyordu. Terörle mücadele haberi için dua eden asker fotoğrafları servis ediliyordu. TSK için hazırlanan dizilerde subaylar sürekli namaz kılıyordu. Komutanlar cemaat ve tarikat liderleriyle yan yana getiriliyordu.

Fakat 2019 için çok daha fazlası gerekiyor. Öncelikle de Balyoz kumpasına uğramış ama kanunla TSK’ye dönmüş komutanların ve onlara yakın komutanların Türk Ordusu’ndan temizlenmesi gerekiyor!

YAŞ OPERASYONUNA HAZIRLIK

Bu yöndeki ilk operasyon İçişleri Bakanlığı’nca Jandarma’da yapıldı. Balyoz kumpasına uğramış komutanlar ya Jandarma’dan emekli edildi ya da etkisiz makamlara getirildi.Şimdi daha büyüğünü YAŞ’ta Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri için yapacaklar.
İşte Türkiye Gazetesi’nin “Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir” manşeti bu operasyon içindir. “1,5-2 yıl içinde ulusalcılar darbe yapabilir” denilerek 2019’a gönderme yapılmaktadır.

Sonuç olarak bir AK-Operasyon manşeti olan haberle üç şey hedeflenmektedir:

1) 2019’dan önce Türk Ordusu’ndan Kemalist ve milliyetçi askerlerin tamamen temizlenmesi istenmektedir. Önümüzdeki YAŞ bunun için ilk keskin viraj olacaktır.

2) F Tipi yapılardan boşaltılan devlete A tipi, M tipi, N tipi cemaat ve tarikatların yerleştirilmesine gerekçe üretmek içindir bu manşet aynı zamanda…

3) Son olarak da ulusalcı kesimlere bu manşet üzerinden şantaj yapılmıştır, sopa sallanmıştır. Zaten Ergenekon davası Eylül’e ertelenmiştir ve Başbakan Binali Yıldırım “Ergenekon ve Balyoz yalan değildi, meşru hükümete ve milli iradeye karşı darbe girişimiydi” diyerek o sopayı göstermiştir!

AKP’YLE SİYASİ MÜCADELE

Terörle mücadele ve batı karşıtlığı üzerinden “yerli ve millicilik” oynayan iktidarın hedefi açıktır: 2023’de bir din devleti kurmak! Bu ana hedefin gereği olarak 2019’u kırılma noktası görmektedirler.

Dolayısıyla Türkiye’nin tüm milli, cumhuriyetçi, halkçı kuvvetleri bu esasa göre konumlanmalıdır. Okulların imam hatipleştirilmesi, okullara mescit zorunluluğu, şeriat dersleri konması, cihat dersi hazırlığı yapılması, müfredattan Atatürk’ün ve Evrim’in çıkarılması boşuna değildir.

AKP’nin zaten görevi olan terörle mücadelesine ve denge ihtiyacı nedeniyle Rusya’yla normalleşmesine bakarak bu iktidar desteklenemez!

AKP’yle siyasi mücadele, en temel mücadeledir!

This entry was posted in MEHMET ALİ GÜLLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *