KILIÇLARIN DANSI * Silah batıda üretilir.Terör doğuda yapılır. Sermaye batıdan sağlanır, kazanç doğudan alınır.Fikirler batıda oluşturulur. Halklar doğuda savaşır.Senaryo batıda yazılır, oyunlar doğuda sahneye konur.

Erdil Ünsal
erdilu@gmail.com
14.06.2017

“Kılıçların Dansı”

Hizmet sektöründeki teknolojik gelişmeler insan gücüne gereksinimi azalttı. ABD olsun AB ülkeleri olsun batılı ülkelerin kendi aralarında birbirlerine ihraç edecek teknolojik alanda gelişmiş makina ve ekipmanları yok. Biri ne imal ediyorsa diğerinde de hemen hemen benzer aynı teknoloji ve makine ekipmanları bulunuyor. AB ve ABD ülkelerinin sinai alanda ürettikleri mal ve makinaları Asya ülkelerine kolayca ihraç etme olanakları bulunmaktadır. Ancak, bu kesimde de karşılarına ucuz işçilikle sinai mal üreten güçlü bir Japon ve Güney Kore rekabeti çıkmaktadır. Japon, G.Kore ve Singapurun uzak doğu ekonomisinde etkin olması. AB ülkelerinin Asya ve Bağımsız ülkelerine kolay mal satmasını önlediği gibi kendileri de ucuz Japon ve Güney Kore mallarından faydalanma yoluna gittikleri izlenmektedir.

Batılı ülkelerin gittikçe artan yaşlı nüfusu ve çok çocuk yapan Bengladeş ve İslami ülkelerden alınan göçler karşısında ekonomisi ve sosyal yapısı çökmeye doğru gitmektedir. Avrupa Topluluğu, başta AET-Ortak Pazarı olarak 12 ülke arasında kurulan, sonraları ABD ve Rusya’ya hem ekonomik hem de siyasi alanda güçlü görünmek bakımından ortak sayısını 27 çıkardı ve ismini de Avrupa Topluluğu olarak değiştirdi. AB şu sıralar, ekonomisi AB ülkelerinden gelen finansmanla ayakta kalan Yunanistan’la aramızda çözülmemiş bir Kıbrıs konusu varken, Güney Kıbrıs’ı ve Rusya’ya gol atmak için de alel acele üye aldığı asalak Romanya ve Bulgaristan’la içinden çıkılmaz bir durumdadır. AB birliği Brexit-İngiltere’nin ayrılmasıyla dağılmaya yönelmiş durumdadır.

Uzun lafın kısası, AB ve ABD nin elinde tek pazar olarak, birbiri ile anlaşmamakta anlaşan ve aralarında kronikleşmiş mezhep kavgası bulunan, kutsal kitaplar Tevrat, İncil ve Kur’an ın doğduğu ama din ve kitap birliği oluşamamış, petrol ve gaz rezervleri olan Orta Doğu İslam ülkeleri kaldı.

ABD-AB koalisyon güçlerinin Saddam nükleer santral kuruyor İsrail’in başına dert olur diyerek Irak’tan çok zengin petrol rezervleri olan Suudi Arabistan dururken Irak’ı işgal etmesi sadece petrol ve gaz rezervlerinin olması değil. İran’a yakın ve Ortadoğuda İsrail’e yandaş olacak Arap ülkeleri gibi mezhep kavgası olmayan seküler Kürdistan’ı kurmaya müsait bir demografik yapısının bulunması etkin olmuştur. Suudi Arabistan Royal Family ABD işbirliği ile kurdukları Sunni DAEŞ- İŞİD terör örgütünün vebalini Katar’a yükleme peşindedir.

Şimdi de, Saddam nükleer santral kuruyora benzer bir seneryo ile Arap ülkeleri arasında Şhilere daha yakın, seküler bir Katar’ı DAEŞ-İŞİD i destekliyor senaryosu ile iyice ortadan kaldırmayı göze almıştır. Suudi Arabistan teröre desstek vermiyorsa 300 milyarlı silahı ABD den niçin satın almış olsun. Öyle ki önlerinde Kürdistan kurma yolunda Reiz’in bütün karşı çıkmasına karşı PYD-Kürt birliklerine ABD nin alenen ağır silah vermesine göz yumdukları sırada.

Silah batıda üretilir.Terör doğuda yapılır. Sermaye batıdan sağlanır, kazanç doğudan alınır.Fikirler batıda oluşturulur. Halklar doğuda savaşır.Senaryo batıda yazılır, oyunlar doğuda sahneye konur.

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, VATANDAŞIN KÖŞESİ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *