BİLİM – BİLİŞİM * YAPAY ZEKA İLE 100 KİTAP YAZDI

ABD’li yazar yapay zeka yardımıyla bir yıldan kısa sürede 100’e yakın kitap yazdı. Tim Boucher, yapay zekanın insan yaratıcılığını artırmak için fırsat olduğunu söyledi

Salı 23 Mayıs 2023

ABD’li yazar her biri 5 bin kelime ve 40-140 görsel içeren kitapların yazım sürecinde ChatGPT ve Anthropic’s Claude gibi yapay zeka botlarıyla, yapay zeka temelli görsel üreticisi MidJourney’i kullandığını belirtti.
“AI Lore” ismini verdiği serideki kitapların birbirine gönderme yaptığı ve bağlantılı hikayeler anlattığını belirten Boucher, bu yaklaşımın başarılı olduğunu ve okuyucuların farklı kitapları satın aldıklarını vurguladı.
Ağustosla mayıs arasında 500’den fazla kopya sattığını söyleyen Boucher toplam kazancınınsa 2 bin dolardan fazla olduğunu ifade etti.
Diğer yazarların aksine mini romanlarını ortalama 8 saatte yazdığını belirten Boucher, “Yapay zekanın yaratıcı işlerin yerine geçeceğine yönelik popüler düşüncenin aksine, yapay zekayı yeteneklerimizi ve kapasitemizi artıracak güçlü bir araç olarak görüyorum” diye konuştu.
Boucher, “Tüm sanatçıların belli ölçüde yapay zekayı kullanması kaçınılmaz olacak. Bu sadece sizin çalışmalarınıza hizmet edecek doğru kombinasyonu bulmakla ilgili” dedi.

Independent Türkçe, NY Post, Newsweek
This entry was posted in Bilim ve Teknoloji, BİLİŞİM - İNTERNET -. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *