CHP, Süleyman Soylu’nun ‘TSK’ya seçim günü hazır ol’ talimatıyla ilgili belgeleri paylaştı

CHP, Süleyman Soylu’nun
‘TSK’ya seçim günü hazır ol’
talimatıyla ilgili belgeleri paylaştı

Euronews • 12/05/2023

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan “İçişleri Bakanlığı GAMER üzerinden TSK’dan talebine dair belgeyi kamuoyuyla paylaştı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçimlere müdahaleye dönük “GAMER üzerinden yeni bir operasyon planlandığı”nı ileri sürdü.

Bakan sosyal medya hesabından “Seçime iki gün kaldı… İçişleri Bakanlığı GAMER üzerinden TSK’dan ne talep etti? Neden talep etti? Belgesiyle kamuoyuyla paylaşıyorum.” diye yazdı.
Basın toplantısında İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) üzerinden yapılan yeni bir operasyondan bahseden CHP’li vekil, İzmir Valiliği’ne bağlı GAMER’den alınan bir belgeyi gösterdi. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi’nin bir yazısını il valiliklerin ordu komutanlıklarına gönderdiğini belirtti.
Bakan, GAMER’den ordu komutanlıklarına gönderilen belgedeki ifadeler için “Arkadaşlar, savaşa mı gidiyoruz, seçime mi gidiyoruz? Nedir bu? ” sorusun soran Bakan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin araç ve personeline seçim yerlerine neden ihtiyaç duyulduğunu sorguladı.

“Hangi seçimde zırhlı araçlar hazır bekletildi?”

“Hangi seçimde TSK zırhlı araçlarıyla hazır bekletildi?” sorusuna İçişleri Bakanı Soylu’dan yanıt talep etti. Valilere ve TSK’ya seslenen Bakan “Suça ortak olmayın.” dedi ve kanun dışı emirlere riayet etmemelerini belirtti.  bu seçimin normal, rutin br seçim olduğunu vurguladı.
Bakan belgede ‘Oy verme günü öncesinde alınacak tedbirler kapsamında kolluk birimlerimize ait zırhlı ve hava araçlarının göreve hazır vaziyette bulundurulması ile seçimin güvenli şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla Valilerimizce gerek görülmesi halinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait personel, zırhlı araç ve diğer araçlardan istifade edilebileceği bildirilmiş olup, kolluk birimlerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait personel ile zırhlı araç ve diğer araçların göreve hazır vaziyette bulunulması hususuna ve gereğine arz ve rica ederim.’ ifadelerinin yazdığını dile getirdi.

İçişleri Bakanı Soylu hakkında beş suç duyurusu

Bakan yaptığı basın toplantısında, “Suç İşleri Bakanı olarak tanımladığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında savcılığa beş ayrı suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
CHP’li vekil bu suç duyuruları arasında uyuşturucu operasyonunu bir canlı yayın programınd aifşa etmekten dolayı gizliliğin ihlali, görevi kötüye kullanma ve soruşturma sürecinde tespit edilecek diğer suçlar bulunuyor.
Ayrıca Polis Amirleri giriş sınavında yapılan usulsüzlük, Emniyet Teşkilatı siber suçlarla mücadele biriminde trol ordusu oluşturulması, devlet sırrından yararlanma ve kamu görevlisine hakaret suçlarıyla ilgili olarak da suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

https://tr.euronews.com/2023/05/12/suleyman-soylunun-tskya-secim-gunu-hazir-ol-talimati-na-dair-belgeleri-paylasti
This entry was posted in FAŞİZM, ORGANİZE İŞLER, Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *