Özkoç’tan ‘deep fake’ açıklaması: 30 dakikada ortaya çıkaracağız, planları biliyoruz

Deepfake Technology


Özkoç’tan ‘deep fake’ açıklaması:
30 dakikada ortaya çıkaracağız, planları biliyoruz

cumhuriyet.com.tr – 06.05.2023

CHP’li Engin Özkoç katıldığı bir televizyon programında seçim için hazırlanan sahte videolar hakkında bilgi verdi. Özkoç “Dünyanın en güçlü işlemci sistemine sahip Anti Spoofing ile anlaştık. Deep fake ile yaratılan her video için raporu 30 dakika içerisinde ortaya çıkaracağız” dedi.


CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dikkat çektiği deep fake teknolojisi ile hazırlanabilecek ses kayıtlarına yönelik açıklamalarda bulundu.
Konuya ilişkin KRT TV’ye konuşan Özkoç “Bu işin içerisinde beşli çetenin, AKP’nin ve İletişim Başkanlığı’nın olduğunu ifade edeyim. İletişim Başkanlığı’ndan 3 kişi dark web üzerinden hackerlarla anlaştı. Bitcoin ödemesi yapıp başka bir ülkenin ajanlık sistemine takıldılar. Bu kişiler genel başkanımıza gelen istihbarat üzerine genel başkanımız bu oyunu tüm yönleriyle kamuoyuyla paylaştı” dedi.
“KESİNLİKLE TEDİRGİNLİK İÇERİSİNDE DEĞİLİZ”
“Dünyanın en güçlü işlemci sistemine sahip Anti Spoofing ile anlaştık” ifadelerini kullanan Özkoç “Deep fake ile yaratılan her video için raporu 30 dakika içerisinde ortaya çıkaracağız. Bunları destekleyen AKP’nin içerisindeki ve beşli çetenin bu işle ilgili satın alma planlarını biliyoruz. Kesinlikle bir tedirginlik içerisinde değiliz” diye konuştu.
KILIÇDAROĞLU UYARMIŞTI
Kılıçdaroğlu daha önce sosyal medya hesabından “Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!” paylaşımında bulunmuştu.

https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/ozkoctan-deep-fake-aciklamasi-30-dakikada-ortaya-cikaracagiz-planlari-biliyoruz-2078444
This entry was posted in BİLİŞİM - İNTERNET -. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *