İSLAM DİNİNDE KADININ ADI YOK VE NİKAH TÜRLERİ * Tüm bunlar Dallas dizilerindeki al takke ver külah ilişkileri sollar geçer.  İşte aydınlanma devrimleri, çağdaşlık, laiklik, kadın hakları, toplumsal eşitlik, medeni kanun, medeni nikah bu nedenle çok önemlidir. 

İSLAM Dininde kadın erkek ilişkilerini ve cinsel birlikteliği düzenleyen birçok nikah türü var. Bilindiği gibi yobaz din adamları sürekli olarak kadının örtünmesini, erkeğe görünmemesini, kahkaha atmamasını v.b. bir çok insan olmaya özgü davranışı yasaklamaya çalışır. Bu yasaklamaları yapanların neler yaptığını, aşağıdaki nikah türlerini okuduğunuzda çok şaşıracaksınız.
Örneğin, evin babası öldüğünde, eşi üvey anne ise en büyük erkek çocuk annesi ile evlenebiliyor!. İki baba kızlarını birbirlerine verebiliyor! Erkek karısını yörede bulunan zeki, akıllı bir erkeğe eş olarak gönderiyor, kadın ancak çocuğu olduğunda geri geliyor! Yetmiyor erkekler eşlerini değiştirebiliyor. Kadın sayısı 10’u geçmeyen erkekle ilişkide bulunuyor, çocuk dünyaya geldikten sonra babasının kim olduğunu O 10 erkekten birisi tayin ediyor.
Tüm bunlar Dallas dizilerindeki al takke ver külah ilişkileri sollar geçer.  İşte aydınlanma devrimleri, çağdaşlık, laiklik, kadın hakları, toplumsal eşitlik, medeni kanun, dini nikah bunlar için çok önemlidir.
Hatta din ve Allah adına bu işleri öylesine ilerlettiler ki; https://nacikaptan.com/?p=75470 – BADECİ ŞEYHİN SİYASETTEKİ ADAMLARI * Sapık şeyh hem dergahın kirasını elektriğini müridlerine ödetiyor ve hem de hepsini erkek kadın arkalı önlü …….. ve bütün bunları haşa estağrufullah Kur’an ayetlerine dayatıyor… Adam eşini, kızını, annesini bile hocaya badelesin diye getiriyor. (DİKKAT +18)
Naci Kaptan – 01 Mayıs 2023

Muta Nikahı (Bir günlük nikah) :

Belli bir süreye dayalı evliliktir. Süreli nikahta denilir. Yani Nikah süresi bitti mi nikah da biter. Belli bir ücret karşılığında, belli bir süre için şahit şart olmaksızın, cinsel yönden yararlanma ifade eden sözlerle yapılan nikâha denir. İslâm’dan önce zina ve geçici bir zaman için evlenme yaygın idi. İlk müslümanları tedricen bu adetten uzaklaştırmak ve evlenme imkânı kavuşuncaya kadar kolaylık sağlamak üzere Hz. Peygamber (s.a.v) mut’a nikâhına izin vermiştir.
Sözlükte “kendisinden faydalanılan şey” anlamına gelen mut’a, bir fıkıh terimi olarak, boşanma veya evliliğin feshinden sonra kocanın kadına verdiği elbise ve benzeri hediyeye verilen isim. Erkek, rızası olan kadına, “Beni (…) (aylık) bir zaman için mut’alandır” veya ” (…) kadar para karşılığında seninle mut’alandım” diyor, kadın da kabul ederse mut’a nikahı kıyılmış oluyor.
İslam’da nikahın en önemli şartlardan kabul edilen şahitlik şartı, mut’a nikahında bulunmuyor. Mut’a nikahı için Allah’ı şahit göstermenin yeterli olacağı savunuluyor. Evliliği sona eren kadının yeniden evlenebilmesi için 3 ay beklemesi gerekiyor. Bunun sebebi olası bir hamilelik şüphesini bertaraf etmek. Mut’a nikahıyla evlenen kadın, nikahın süresi ne kadar olursa olsun mirastan hak iddia edemiyor. Erkek mut’a ile nikahlandığı bir kadını sonradan şartları yerine getirip sürekli eş olarak alabiliyor.

Bedel Nikahı :

Erkeklerin Eşlerin karşılıklı değiştirilmesine dayanan evliliktir.

İstibda Nikahı :

Çocuğun olması için eşini başkasına sunma şeklindeki evliliktir. Kendi soyundan daha asil ve daha zeki bir çocuk sahibi olmak isteyen adam, karısını meziyetleriyle tanınmış bir erkeğe gönderir. Kadın gebe kaldıktan sonra evine döner. Koca gebelik kesin belli oluncaya kadar karısına yanaşmaz. Doğan çocuk kocadan olmuş sayılır ve onun mirasçısı olurdu.

Makt Nikahı :

Babası vefat eden büyük oğlun üvey annesiyle evlenmesidir. Dul kalan kadın kocasının mirasına dahil olurdu. Eğer üvey annesi ile evlenmek istiyorsa onun üzerine bir elbise atar ve onu sahiplenirdi, bu genel bir uygulama şeklini almıştı.

Şiğar Nikahı :

Başlık parası veya mehir vermemek için kızlarının karşılıklı verilmesidir. Günümüzdeki berdel evliliğidir. Takas evlenmesi demektir. İki kişi aynı miktar mehirle, kızlarını birbirine evlenmek üzere vermeyi taahhüt ederler.

Misyar Nikahı ;

Misyar nikahında evlenme akdi bütün şartlara uygun olarak yapılıyor ancak kadın bazı haklarından feragat ediyor. Misyar nikahıyla evlenen kadın kocasından nafaka talep edemiyor. Sürekli kendisinin yanında kalmasını da isteyemiyor. Kocası kendi tayin ettiği zamanlarda eşinin yanına gidiyor

Misyaf: Yaz Nikahı 

Misyaf nikahı Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinde uygulanan bir nikah türü. İsmi yaz anlamına gelen “sayf” kelimesinden türemiş. Misyar nikahıyla benzer özellikleri olan nikahın en büyük özelliği yaz döneminde kıyılması ve yaz tatilinin sonunda boşanma sonucuyla bitmesi. Bu nikah türü daha çok Körfez ülkelerinde yaşayanların yaz tatillerini geçirdikleri Yemen gibi ülkelerde uygulanıyor. Gizli kıyılan bu nikahta da kadının nafaka ve çok eşlilik durumunda eşitlik hakkı bulunmuyor.

Binyat et-Talak: Boşanma Niyetli Nikah

Görünürde kalıcıymış gibi kıyılan bu nikah türü, belli bir zaman sonra nikah akdini feshetmek üzere yapılıyor. Nikahın boşanmayla sonuçlanacağını erkek biliyor ancak bu niyetini kadına söylemiyor

Zevaç Friend: Arkadaş Nikahı

Yemen’deki Islah Partisi Genel Kurulu Başkanı Şeyh Abdulmecit El-Zindani tarafından ortaya atılan bu nikah türü, Batı’daki arkadaşlık ve cinsel birliktelik içeren “kız arkadaş” ifadesinin bir uyarlaması. Daha çok Batı’da yaşayan öğrenci ve gençler arasında uygulanan bu nikah türü, yine gizlilik esasına dayalı ve erkeğe herhangi bir geçim sorumluluğu yüklemiyor.

Misfar: Sefer Nikahı

Seferden dönünceye kadar yapılan bu nikah özellikleri ve şartları itibariyle Misyar nikahına çok benziyor. Misfar’ın tek farkı daha çok gezginlere yönelik olması ve bir sefer/gezi süresince geçerli olacak şekilde yapılması.

Örfi nikah: Tamamen gizli nikah

Hiç kimseye duyurulmadan yapılan ve tamamen gizli bu nikaha Mısır ve Ürdün’de rastlanıyor. Bu nikah türünün işsizlik ve fakirlik sonucu ortaya çıktığı düşünülüyor.

Nehariyye: Gündüz Nikahı

Hanefi, Şafi ve Hanbeli mezheplerinde görülen “nehariyye”de erkek, sadece gündüz vakti bir araya gelmek şartıyla, bir kadınla nikah kıyabiliyor. Şafi ve Hanbeli görüşü, sadece gündüz bir araya gelme şartının hükümsüz olduğu ve nikah kıyılırken ileri sürülen bu şarta evlendikten sonra bağlı kalmanın hukuken gerekli olmadığını söylüyor. Nehariyye Arapça kökenli bir kelime ve “gündüzcü” anlamına geliyor.

Grup Evlenmesi:

Sayıları onu geçmeyen bir grup erkek, aynı kadınla cinsel ilişkide bulunurdu. Kadın, gebe kalır çocuk doğurursa, doğumdan bir müddet sonra bu erkeklerin hepsini davet eder ve onlara şöyle derdi: Benimle olan ilişkinizden doğan şeyi biliyorsunuz; bir çocuk sahibi oldum. Erkeklerden birine hitap ederek: “Ey Ebucehil, çocuğuna istediğin adı koy.” derdi. Bu andan itibaren o kimse çocuğun babası olur ve babalığı ret edemezdi.

Serbest Birleşme:

Bazı kadınlar bütün erkekleri kabul ederler ve kapılarına bayrak asarlardı. Bir çocuk doğurunca bütün müşterilerini toplar ve “kaif” denilen bir kimse çocuğun babasının kim olduğunu tayin ederdi. Artık o kimse çocuğun babası olurdu.

Nikah-ı Hıdn:

Erkek muayyen bir bedel karşılığında birkaç gün birlikte yaşamak için kadınla anlaşırdı. Bu bir nevi metres hayatı şeklinde olan bir birleşmeydi.

Deneme Evlenmesi:

Kadının muayyen bir dostu varsa ve bundan bir çocuk doğurmuşsa, beyanı üzerine kadın o kimseye nikâhlanırdı. Bu bir çeşit deneme evlenmesiydi.

Muvakkat nikâh:

Şahitler huzurunda belli bir süre için evlilik ifade eden sözlerle yapılan nikâha denir.

https://sorularlaislamiyet.com/kac-adet-nikah-cesidi-vardir-0
https://www.indyturk.com/node/41281/
This entry was posted in DİN-İNANÇ, İrtica, TARİKAT VE CEMAATLAR, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *