FEYM BÜLTENİ – 73/2023 * Ermeni Faaliyetleri – 29 Mart 2023

FANATİK ERMENİ YALANLARINA KARŞI
FEYM BÜLTENİ – 73/2023 *
Ermeni Faaliyetleri – 29 Mart 2023

AB Misyonu Başkanı Markus Ritter, birçok Ermeni’nin Azerbaycan sınırına yakın AB misyonundan memnun olduğunu söyledi. Ancak gözlemcilerin Azerbaycan topraklarına girmesine izin verilmiyor. Bu nedenle Ritter ve meslektaşları, örneğin başka bir saldırı hazırlığındaki birliklerin hareketlerini tespit edemiyor.
https://www.panorama.am/en/news/2023/03/29/EU-mission-Armenia/2813413

Kaliforniya Meclisi Hukuk Komitesi, artsakh (sözde Dağlık Karabağ Ermeni devleti) ablukasını kınayan kararı kabul etti. Kaliforniya’nın artsakhın kendi kaderini tayin hakkını tanıdığını yeniden teyit eden karar, Biden Yönetimi’ni artsakh Ermenilerine acil insani yardım sağlamaya çağırıyor ve Biden Yönetimi’ni, askeri yardıma ilişkin 907. Bölüm kısıtlamalarını Bakü’ye karşı uygulayarak saldırganlığından dolayı Azerbaycan’ı sorumlu tutmaya çağırıyor.
https://www.panorama.am/en/news/2023/03/29/California-Assembly-Artsakh-blockade/2813441

Ermenistan Güvenlik Konseyi Başkanı Armen Grigoryan Letonya’ya çalışma ziyaretinde bulundu. Grigoryan meslektaşlarına Azerbaycan’ın Laçin koridorunu hukuk dışı bloke etmesi sonucu artsakh’ta (sözde Dağlık Karabağ Ermeni devleti) yaşanan insani kriz, Azerbaycan’ın olası gerilimi tırmandırmasına ilişkin endişeler de dahil olmak üzere bölgedeki mevcut güvenlik ortamı ve Ermenistan’ın karşılaştığı zorluklar hakkında bilgi verdi. Bu bağlamda Grigoryan, Dağlık Karabağ ve Laçin koridoruna uluslararası bir araştırma heyeti gönderilmesi gerektiğini vurguladı.
https://news.am/eng/news/752113.html

İsrail ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları İran’a karşı birlikte hareket etme konusunda anlaştı. https://news.am/eng/news/752106.html

Ermenistan Ulusal Meclisi Sözcüsü Alen Simonyan başkanlığındaki heyet, Almanya’ya bir çalışma ziyareti gerçeklekştirdi. Friedrich Naumann Özgürlük Vakfı ile milletvekillerinin katıldığı toplantıda Ermenistan Parlamento Sözcüsü: “Bölgemiz artık bizim için güvenli değil” dedi. https://news.am/eng/news/752029.html

İranlı siyaset bilimci Diako Hoseyni, Bakü’nün yeni provokasyonlarına ve Iran’ın Atrpatakan illerine hak iddia etmesine değindi. Siyaset bilimci “Bakü’nün düşmanca siyasetine devam etmesi takdirde Iran Ermenistan’ın yanında durmalı.” değerlendirmelerde bulundu.
https://www.ermenihaber.am/tr/news/2023/03/28/Iran-Ermenistan-Azerbaycan/246207

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi’nin her iki partiden 69 üyesi bir kez daha Azerbaycan’a askeri yardımın durdurulması, artsakh (sözde Dağlık Karabağ Ermeni devleti) ve Ermenistan’a 150 milyon dolar yardım gönderilmesi çağrısında bulundu.
https://www.ermenihaber.am/tr/news/2023/03/24/ABD-Ermenistan-Azerbaycan-askeri-yard%C4%B1m/246016

Artsakh (sözde Dağlık Karabağ Ermeni devleti) dışişleri bakanlığı yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın artsakh Ermenilerinin Azerbaycan’a sözde “yeniden entegrasyonu” konusunu görüşmek üzere Bakü’de görüşme teklifini reddetti.
https://asbarez.com/artsakh-again-reject-bakus-reintegration-talks/
https://massispost.com/2023/03/artsakh-leadership-again-reject-reintegration-talks-in-baku/

Başbakan Nikol Paşinyan, ABD Başkanı Joe Biden’ın girişimiyle çevrimiçi ortamda düzenlenen ikinci çevrimiçi Demokrasi Zirvesi’nde bir konuşma yaptı: “Küresel ve bölgesel zorluklara rağmen Ermenistan demokratik reform gündemini uygulamaya devam ediyor. Ermenistan, Azerbaycan ile barış sürecine olan bağlılığını sürdürüyor.” dedi.
https://en.armradio.am/2023/03/29/despite-challenges-armenia-continues-to-implement-democratic-reform-agenda-pm-pashinyan-addresses-the-summit-for-democracy/  – https://armenpress.am/eng/news/1107479.html
This entry was posted in FEYM GRUBU ÇALIŞMALARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *