POLİTİKA GÜNDEM FAŞİZM *  İKİNCİ KENAN

İKİNCİ KENAN

Rıfat Serdaroğlu – 05 Ocak 2023

Niye yargıladınız Kenan Paşayı?

100 yaşına yaklaşmış, ölmek üzere olan hasta bir darbeciyi niçin yargıladınız?
Darbe yaptı, yönetime el koydu, binlerce insanın yaşamını yargısız infazla, işkencelerle kararttı, “Tek Adam Diktası” uyguladı, diye mi?

Şimdi daha beteri yok mu?
Sıkıysa İkinci Kenan Paşayı yargılasanız ya! Darbelerden en fazla acı çeken, işkencelerden geçen, ailelerden birinin temsilcisi olarak, düz mantık yürüterek bazı değerlendirmeler yapmak istiyorum;

1.Kenan;

-TBMM’yi kapatıp yok etti. Darbeci Generaller ile yönetime el koydu!
-Yasama-Yürütme-Yargı yetkisini kendinde toplayıp demokrasinin “Kuvvetler Ayrılığı” prensibini ortadan kaldırdı!
-5 General tarafından seçilen ve 160 kişiden oluşan “Danışma Meclisini” kurdu.
-15 kişilik “Anayasa Komisyonu” kurdu ve 1982 Anayasasını halka %91,37 oyla kabul ettirdi!
-Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkeyi yönetti!
-Milli Güvenlik Kurulu Üyelerinin her türlü yargılanmalarını Anayasa’ya geçici madde koyarak yasak etti!
-Darbeden 3 yıl sonra, serbest seçimlerle iktidarı Anavatan Partisine devretti!

2.Kenan;

Hile yaparak, oy kaydırarak yaptığı Anayasa değişiklikleri ile;
-TBMM’yi devre dışı bıraktı! Başbakanı ve Bakanlar Kurulunu kaldırdı. Yargıyı tamamen emri altına aldı. Ayak bağı olarak gördüğü “Kuvvetler Ayrılığı” prensibini yok etti.
-Tek başına seçtiği “Emir eri” milletvekillerinden oluşan bir meclis gurubu kurdu.
-Gece yarısı çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkeyi yönetti.
-Tüm iktidarı boyunca yapılmış ve yapılacak olan yolsuzlukların hesabının sorulmasını engelledi. Hırsızlığı serbest hale getirdi.
-Eğer bir daha yasa dışı olarak aday olup seçilirse, serbest seçimleri ve demokratik düzeni gömüp, tek adamlığını ilan edecek, sonra da Türkiye’yi “Federe Ümmet Devletine” dönüştürecek!

Birinci Kenan, darbeyle geldi, demokrasiyi askıya aldı ve 3 yılın sonunda yarım yamalak da olsa demokratik rejim kuruldu ve vefat etti. Yıkıldı gitti bu dünyadan, ne rahat verdi ne kendi buldu huzur, dayansın artık ehli kubur…
İkinci Kenan, dış destekle kurgulanmış bir seçimle geldi, yıllarca adım-adım ve planlı olarak parlamenter demokratik rejimi ve cumhuriyeti tahrip etti. Her seçimde oy hırsızlığı yaparak yerini korudu. Ülkeyi bir kargaşa ortamına soktu, ekonomiyi bitirdi, insanları ayrıştırdı. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti’ne son verecek adımı atmaya hazırlanıyor. O kazanırsa, Türklük-Türk Milleti-Türk Devleti kaybedecek…
Birinci Kenan göçtü gitti. İkincisi ülkenin kanı ile beslenmeye devam ediyor!
Atatürk Türkiye’si kan kaybından ölmek üzere, bu kanama derhal durdurulmalıdır. Herkes aklını başına alsın!
Öncelikle aklını başına alması gereken kişi Babacan denen Abdullah Gül’ün İngiliz anahtarı olan “Küçük Apo’dur”. İki gündür Ulus Devleti, Üniter Yapıyı, Anayasanın değiştirilemez maddelerini, HDP’ye yaranmak için tahrip ediyor! Türk adını Anayasadan çıkaracakmış!
Senin ve patronlarının gücü yetmez ama Türk Milleti yakında seni dışarı atacak! Türk Milletinin ve Atatürk’ün azılı düşmanları Küçük Apo ve Davutoğlu artık. T.C Devletinin “Beka sorunudur.” Allah tez günde belalarını verecek…
Sağlık ve başarı dileklerimle 05 Ocak 2023
This entry was posted in Politika ve Gundem, Rifat SERDAROĞLU yazıları, SİYASİ TARİH, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *