VURULDUK EY HALKIM UNUTMA BİZİ!’ * ‘…. Hedef açıktır: altımızı oymaktadırlar milim milim. Önce bürokrasiyi işgal ettiler, sonra Emniyet Teşkilatını


Dr. Necip Hablemitoğlu ile 2001 yılında telefonda ABD’den konuşurken, Müdafaa-i Hukuk dergisinde yayınlanan bir makalemin son bölümünü okumuş ve hüzünlü bir sesle ‘Ümit, bu son bölümü okurken çok hüzünlendim, gözlerimden yaşlar süzüldü !’ demişti.
Bu bölüm şeriatçının ABD’deki uzantıları olan burslu öğrencileri anlatıyordu, başlığı ‘ABD’de Çarşaflı Demokrasi’ idi. ve şöyle bitiyordu:
‘…. Hedef açıktır: altımızı oymaktadırlar milim milim. Önce bürokrasiyi işgal ettiler, sonra Emniyet Teşkilatını ve istihbarat örgütlerini, yargıyı ve yakında da tüm üniversiteleri Medreseye çevirecekler! Tüm Üniversiteler skolastik ortaçağ medreselerine dönünceye kadarda işgal etmeyi sürdürecekler ve bir yandan bizleri, Abdi İpekçileri, Muammer Aksoyları, Uğur Mumcuları, Turan Dursunları, A. Taner Kışlalıları, Bahriye Üçokları ve yüzlerce aydını katledecekler; karşılarına kim gelirse yok edecekler. Sinsice işgal ediyorlar her yeri, uluslararası planların ve dev sermayenin, yabancı istihbarat örgütlerinin, karanlık güçlerin gölgesinde!
Evet Ey Halkım Ülke yok edilmekte! Yirmi birinci yüzyılın Türk Medreselerine SELAMÜN ALEYKÜM! Ya örgütleneceğiz orta çağ karanlığına karşı: ya da bir kurşun sıkılacak beynimize bir köşede ve sadece Uğur Mumcu’nun sözlerini hatırlayacağız ölürken: VURULDUK EY HALKIM UNUTMA BİZİ!’
Sevgili Necip Hablemitoğlu bu yazıyı okuduktan yaklaşık 10 ay sonra karanlık bir köşede beynine bir kurşun sıkılarak hunharca katledildi !
Katiller halen bulunamadı. Sadece vatan sevgisiyle, sevecenlikle ve dostlukla doluydu; çok dürüsttü. Onu kimse korumadı! Çünkü emperyalist istihbarat örgütleri ve yabancı ülkelerin Derin Devletleri her yanımıza sızmıştı, bizim örgütlerimizin ta tepesindeydiler, Necip’in KÖSTEBEK isimli kitabında yazdığı gibi!
‘Vurulduk Sevgili Necip ama seni unutmadık, umarım halkımız da bizi unutmaz!’ Bu nedenle bu kitabı rahmetli Necip Hablemitoğlu’nun, öldürülen diğer Atatürkçü aydınlarımızın ve Mustafa Kemal’in tüm meçhul askerlerinin anısına yazıyorum.
Ümit Sayın
This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, BOP, İrtica, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, SİYASAL İSLAM. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *