Yunan basınından * Tüm Yunan filosu, Fransızlarla tatbikat yapmak için Ege Denizi’nde seferber oldu.

Tüm Yunan filosu, Fransızlarla tatbikat
yapmak için Ege Denizi’nde seferber oldu


Yunan adalarının işgal edilebileceğine dair Türkiye’den gelen sonsuz tehditlerin ardından tüm Yunan filosu, Fransızlarla tatbikat yapmak için Ege Denizi’nde seferber edildi.
Askeri bir kaynak, bugün başlayan “Longhi” tatbikatının “yüksek hazırlık” sağlamak olduğunu söyledi. Yunan filosunun tüm ana birimleri şu anda Ege Denizi’nde.
Fırkateynler, denizaltılar, füze botları, gambotlar, helikopterler ve Rafale savaş uçakları da dahil olmak üzere savaş uçakları, tüm silah sistemleriyle dolu olarak tam düzende ve konuşlandırılıyor. Tatbikatların odak noktası Uçaksavar savaşı, Denizaltı karşıtı savaş ve Yüzey savaşıdır.
İlk kez, Askeri Filolara yeni katılan ve Taktik Hava Karargahı tarafından değerlendirmenin ilk aşamasını geçen 6 savaş uçağı olan Yunan Rafales, Ege’de bir Yunan tatbikatı yapacak.
Artık Silahlı Kuvvetlerde “sakinlik ve itidal” doktrinine ek olarak “hazırlık ve kararlılık” da hüküm sürüyor. Görünen o ki Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan’ı hafife alıp kendi gücünü abartmış ve sıcak bölümü arıyor.
Ancak muhtemelen bilmediği şey, Yunanistan’ın sadece kelimelerde değil, aynı zamanda eylemde de iyi olduğudur. Bu nedenle, Yunan Silahlı Kuvvetleri, Türkiye’nin buna neden olması durumunda sıcak bir dönem bile olsa tüm senaryolara hazırlanıyor.
Bu ayın başlarında Erdoğan, Yunanistan’ı Türkiye’ye komşu Yunan adalarını “askerileştirmeyi” durdurmaya çağırdı ve Türk askeri güçlerinin “geceleri” gelebileceği konusunda uyardı.
Atina’nın sert tırmanış olarak gördüğü Erdoğan, “Aniden gelebiliriz, gece yarısı [..] siz Yunanlılar çok ileri giderseniz bedeli ağır olur” dedi. Yunanistan Savunma Bakanlığı’na göre Türkiye, özellikle Çayraktar gibi Ukrayna’da da kullanılan İHA’ları kullanarak Yunanistan’ın hava sahası ihlallerini artırdı.
Yunan hava sahasının 2022’deki ihlallerinin en az yarısı insansız hava araçlarını içeriyordu.
İktidardaki Yeni Demokrasi partisi milletvekili ve uluslararası siyaset profesörü Angelos Syrigos, Erdoğan’ın açıklamasını yorumlayarak, “Gece ansızın geleceğiz” ifadesinin 1974’te Kıbrıs’a yönelik Türk işgaline atıfta bulunduğunu söyledi.
Syrigos, “Başka hiçbir lider haftalarca bu kadar tehdit hızında hareket etmemiştir […] Erdoğan’ın mesajı ‘dikkat edin çünkü biz hazırız’ şeklindeydi. Resmi olarak Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Ankara’nın saldırgan söylemine boyun eğmeyeceğini söyledi ve sırasıyla AB ve NATO’daki müttefiklerin bilgilendirileceğini açıkça belirtti.
Türkiye cumhurbaşkanı Yunanistan’ı, Batı Trakya ve adalardaki silahların Ankara için hiçbir şey ifade etmediğini iddia ederken, Attika’nın güneydoğusundaki Lavrio kasabasındaki bir kampta teröristleri barındırmakla suçladı.
Türkiye Cumhurbaşkanı, teröristlerin terör gruplarını koruyan Batılı ülkelerin barış ve güvenliği için bir tehdit olduğuna dikkat çekerek, “Avrupa’daki hemen hemen her ülkede, özellikle Lavrio’daki Yunan kampında teröristler korunuyor” dedi. “
Başta komşu ülkeler olmak üzere tüm ülkelerin terör örgütlerine karşı gerekli önlemleri almasını bekliyoruz” dedi.
Yunanistan ile ilgili sözlerine devam ederek, “Onu [Yunanistan] motive edenlerin niyetlerini çok iyi biliyoruz” derken, “Batı Trakya’da ve adalarda biriken silahlar bizim için hiçbir şey ifade etmiyor. Bizim gücümüz onların çok ötesinde.”
Aynı zamanda “Amerika’dan gelen destek sizi kurtarmaz” tehdidinde bulundu.

https://greekcitytimes.com/2022/09/28/entire-greek-fleet
This entry was posted in YUNANİSTAN - EGE SORUNU. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *