MEKTUP * Muhalif  Partilerin Sayın Genel Başkanlarına

Muhalif  Partilerin Sayın Genel Başkanları,

14 Ağustos 2021 tarihli mektubumuzla sizlere seslenmiş ve;

“Herkesin kendi başının çaresine bakmasına izin vermeyin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünde birlikte yapacağınız bir basın açıklaması ile, şahsi görüşlerinizi ve genel başkanı olduğunuz partilerinizin ideolojilerini bir kenara bırakarak güçlü bir TÜRKİYE CEPHESİ  oluşturduğunuzu HAYKIRIN!…Ülke gerçeklerini ve tehlikeyi, halka birlikte anlatın.. Hepimizi de bu MÜCADELEYE DAVET EDİN!..” demiştik.

 27 Aralık 2021 tarihli seslenişimizde de;
Bir önceki mektubumuzda yazdıklarımızı tekrar ederek şu paragrafı eklemiştik..
Bugün için;  6 partinin katılımıyla oluşturduğunuz birlikteliğiniz henüz ülke sorunlarımızı çözebilecek güce ve güvene ulaşamamıştır. Bu nedenle tüm muhalif partiler, davet edilmeyi beklemeden birbirlerinin kapısını çalmalı, çalınan kapılar açılmalı ve AMASIZ-FAKATSIZ BİR ARAYA GELİNMELİDİR.”
Bugün 26 Eylül 2022, sizlere bir kez daha sesleniyoruz.
Siyasi partilerin sayın liderleri,
Bir araya gelişinizden bugüne kadar geçen bu bir yıl içinde var olan olumsuzluklara; sınırlarımızdan elini kolunu sallayarak giren yabancı uyruklu sayısız insan, para karşılığı verilen vatandaşlıklar dolayısıyla seçmen listesine eklenen yeni kayıtlar, internet üzerinden yapılabilen ad-soyad değişikliği neticesinde gelişen sorunlar, toplumsal ve bireysel özgürlüklerimiz üzerinde artan baskılar,  gittikçe bozulan ekonomitırmanan enflasyonla birlikte ağırlaşan hayat şartlarızamlar, kira artışları, din bahanesiyle halka ve özellikle de kadınlara dayatılan yaşam tarzı ve benzer sebepler eklendi. Halkımızın sıkıntıları daha da çözümsüz bir hal aldı.
Geçen süreci kısaca özetledikten sonra size iki soru sormak istiyoruz..
VATAN BİLDİĞİMİZ BU TOPRAKLARI VE EMPERYALİZME KARŞI VERDİKLERİ MÜCADELEYİ KAZANARAK ATALARIMIZIN 100 YIL ÖNCE KURDUĞU TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ: SEVİYOR MUSUNUZ?..
Vereceğiniz cevabın EVET olacağını tabi ki biliyoruz!…
Bu defa “VATAN MEVZU BAHİS İSE GERİSİ TEFERRUAT MIDIR?” diye sorsak, bu soruya da EVET diyeceksiniz hiç tereddüt etmeden….
 Ama biz, “EVET”lerinizin gerçek ve yürekten olmasını umut ederek;  geçtiğimiz bir yıl içerisinde Cumhur İttifakını oluşturan ve destekleyen partiler dışındaki tüm muhalif parti genel başkanları olarak sizlerden, parti ideolojilerinizi bir yana bırakmanızı ve HALKIN BEKLEDİĞİ MANÂDA bir “BİRLİK ve BERABERLİK CEPHESİ” oluşturmanızı bekledik. Hatta seçim sonrası nasıl bir yol izleyeceğinizi net olarak açıklayarak, halkın desteğini almanızı ve güvenini kazanmanızı da bekledik. İşte o zaman “ŞU MU CUMHURBAŞKANI ADAYI OLSUN?, BU MU OLSUN?, ŞU OLURSA OLUR, O OLMAZSA OLMAZ” çekişmesi bir yana bırakılabilirdi… Yol alırdınız. Hep birlikte yol alırdık.
ALTILI MASA NE DEMEK?..Zar zor 6 partiyle oluşturduğunuz birlikteliğin bu şekilde hitap edilerek değersizleştirilmeye çalışıldığını  düşünmeniz gerekirdi.. O masanın artık yetmediğini de görebilmeliydiniz. Ve daha düzenli bir masa değil, masalar etrafında yer alınması gerektiğini anlamalıydınız.
SİZLER GÜÇLÜ BİR CEPHE OLUŞTURUP,  öncelikli olarak PARLAMENTER SİSTEME dönmek için gereken meclis çoğunluğunu sağlamaya odaklanırsanız; cumhurbaşkanı adayınız kim olursa olsun halk onu baş tacı yapacaktır. Çünkü halk: Vatan Topraklarına ve Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, mevcut iktidarın gösteremediği sevgi ve bağlılığı ve de yönetenlere olan öfkesini; kendisine tutulan her mikrofondan feryat ederek gösteriyor..
Birbirinizle, hatta siyaset dilini kirleten yönetenlerle bile onların kirli diliyle konuşmayınız.“BEN DEĞİL,  BİZ VARIZ!” diyerek ve daha geniş bir birliktelik  gerçekleştirip, Türk Milleti’ne örnek olunuz.. Parti çıkarlarınızı bir süreliğine unutunuz..
Bu emri, Gençliğe Hitabe’sinde Devletimizin Kurtarıcısı ve Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk size, bize hepimize veriyor; unuttunuzsa hatırlatalım:
 “BİR GÜN, İSTİKLAL VE CUMHURİYETİ MÜDAFAA MECBURİYETİNE DÜŞERSEN, VAZİFEYE ATILMAK İÇİN İÇİNDE BULUNACAĞIN VAZİYETİN İMKÂN VE ŞERAİTİNİ DÜŞÜNMEYECEKSİN.”
Ülke çıkarlarını parti çıkarlarınızın önüne geçirip, çocuksu çekişmelerinizden ve inatlarınızdan vazgeçiniz. Bu seçim çok derin bir uçurumun kenarında yapılacak; ya hep birlikte saf tutup düzlüğe çekileceğiz ya da, aşağı düşeceğiz..
HİÇ BİRİMİZ, HİÇ BİRİNİZİN KEYFİ İÇİN SANDIK BAŞINA GİTMEYECEĞİZ!..
-Laik, demokratik ve sosyal devletimizi geleceğe taşımak için,
-Kanla sulanan vatan topraklarımızın bütünlüğü için,
-Çocuklarımızın onurlu, huzurlu ve adaletli bir ortamda insanca ve özgür yaşamaları için,
-Dinin siyasete alet edilmesine son vermek ve 
-Ülkemizin üzerini kaplayan kara bulutları dağıtacak güneşin, yeniden ufuktan doğması için,
SANDIĞA GİDİP OY VERECEĞİZ!…
BİZİ  ANLAMANIZI İSTİYORUZ ARTIK!….
Saygılarımızla,

LATİFE HANIM GRUBU Namına
Engin Sarıkartal Demirkollu
Karşıyaka/İzmir
This entry was posted in Politika ve Gundem, SİYASİ PARTİLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *