ORGANİZE İŞLER * DEVLETİ SOYMA SANATI * AKP’nin VAKIF VE DERNEKLERİ NASIL BESLENİYOR?

Musluğu kesilen dinci vakıflar 


“TÜRGEV, TÜGVA, Ensar, İlim Yayma, ÖNDER gibi vakıf ve dernekler Erdoğan’ın gözbebeğidir. Kendisi kurdurup yönetimlerini de oğlu Bilal Erdoğan üzerinden dizayn eder. Yani bunlar bir nevi Erdoğan ailesinin kendi vakıfları. Geçtiğimiz süreçte adları birçok yolsuzluğa, devletin parasının ranta çevrilmesine konu olan kuruluşlar!
Bu vakıf ve derneklere AKP’li belediyelerden milyonlarca lira para aktarılıyordu. Yerel seçimler sonrası seçimleri kazanan CHP belediye başkanlarının, vatandaşın vergileriyle meydana gelen devletin parasının rant dönüşmesini engellemesi, AKP’ye akan muslukları kesmesi ile, AKP’nin 1-2 yıl önce hayata geçirdiği KYK formülü hızlandırdılar!
Bu yandaş vakıf ve derneklere ait olan öğrenci yurtlarını tam doluluk oranında göstererek Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne öğrenci listesi veriyorlar. Yurdun kapasitesi 1000 kişi, kalan öğrenci sayısı 150 ama nedense devletin kurumu olan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü hiçbir kontrol ve denetim yapmadan yurtta 1000 öğrenci kalıyormuş gibi fakir fukaranın vergisini bu vakıflara aktarıyor. Bu paralar nereye gidiyor, kimin cebine gidiyor milletimizin takdirine bırakıyorum!”
“GELEN PARANIN AKIBETİ NE OLUYOR VARIN SİZ DÜŞÜNÜN”
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından beslenme ve barınma desteği adı altında yapılan bu yardımların denetlenmediğinin altını çizen Şahin, “Yandaş vakıflar KYK’ya bir öğrenci listesi veriyor. Kurum bu listeyi kontrol dahi etmeden kaç kişi yazıyorsa o sayı üzerinden ödemeyi her ay düzenli olarak vakıfların hesaplarına yatırıyor.
Mesela yurdun kapasitesi 1000 kişi ama sadece 150 öğrenci konaklıyor. Normalde 150 öğrencilik bir liste olmalı ve ona göre ödeme yapılması gerekirken, denetimin sıfır olduğu sistemde 1000 kişilik ödeme yapılıyor. Fakir fukaranın kıt kanaat verdiği vergilerle biriken devlet bütçesi Erdoğan ailesinin yönetimini belirlediği yandaşlara aktarılıyor. Gelen paranın akıbeti ne oluyor varın siz düşünün!” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin

https://odatv.com/bakin-nasil-cozum-buldu-29081956.html
This entry was posted in İrtica, ORGANİZE İŞLER, YOBAZLIK - GERİCİLİK, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *