İRTİCA VE SİYASAL İSLAM * ATATÜRK’Ü SİLMEK İSTEYENLER

ATATÜRK’Ü SİLMEK İSTEYENLER

YENİÇAĞ / Burhan AYERİ – 8 Eylül 2017 Cuma

“Dört kol çengi” derler ya, işte o konumdayız. Hüngür hüngür ağlamamız gerekirken, göbek atmaya uğraşıyoruz. Atatürk’ü kafalardan silme çabaları yeniden yoğunlaştı. Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu konudaki çalışmaları gözler önünde. Dört Sosyal Bilimler kitabında Atatürk’e ayrılan toplam sayfa sayısı 6’ya indirildi. Sonunda da MHP’yi bile patlattılar. Hükümet sert bir dille uyarıldı. Bu işlerin nereye gideceğini anlamak zor değil. Sadece İsmail Kahraman’ın dünü ve bugününü incelemek yeterli. Kahraman tüm demeç ve yazılı mesajlarında Atatürk ismini kullanmıyor. Niyeti belli. Onu bulunduğu makama getirenleri ise tanıyorsunuz. Bugün yapacağım sizi sadece yıllar öncesine götürmek olacak. Hüseyin Movit dostumun yolladığı ve arşivimde bulunan bir anıyı sizlerle paylaşacağım. Buyurun okuyalım:
Tarih: 1 Mayıs 1969. Cumhuriyet karşıtları Öktem’in bu sözlerini ve daha sonraki benzer çıkışlarını unutmadı. Öktem, Yargıtay Birinci Başkanı iken vefat etti. Bunun üzerine bazı öğrenci birlikleri. ”Dinsiz Öktem’in cenaze namazı kılınmasın” kampanyaları düzenlediler.
Ve 3 Mayıs 1969 Ankara Maltepe Camii’ndeki cenaze töreni basıldı. Çoğunluğunu çember sakallı kişilerin oluşturduğu kalabalık namazın kılınmasını engellemeye çalıştı. Görevli imamlar uzaklaştı. Cenazeye katılanlardan İzzet Gözübüyük sayesinde dini işlem tamamlanabildi.
Olaylar o kadar büyüdü ki, törene katılan İsmet İnönü’yü korumak için Kara Kuvvetleri Komutanlığı Topçu Dairesi Başkanvekili Tuğgeneral Nabi Alpartun silahını çekmek zorunda kaldı. İnönü, ”Bu yaşananlar ikinci 31 Mart vakasıdır” sözlerini sarf etti.
İşte bundan 63 yıl önce…İmran Öktem’i hedef alan ve cenaze namazını engellemeye uğraşan o dönemdeki öğrenci kuruluşunun genel başkanı, O günün Meclis Başkanı (2015-2018) İsmail Kahraman’dır.
Dünün bugünle mukayesesini yapmak zorundayız. Gelinen nokta meydanda. Burada duracaklarını da sanmıyoruz. Bu yüzden Atatürk ilkelerine bağlı herkesi daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz.

YÜCE TÜRK ULUSU, ZAMAN BİRBİRİMİZE EL VERME VE
CUMHURİYETİMİZİ HAYATIMIZ PAHASINA KORUMA ZAMANIDIR..

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/-394754h.htm
This entry was posted in İrtica, ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, SİYASAL İSLAM, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *